Corrax może mieć tylko tyle informacji ile zdobyła na fabule bo inaczej to co? Info nagle na nią spłynie i oświeci bo w ss jest coś powiedziane? Jasno powinni wszyscy dostać info, że zdobywają wiedzę z ss po zakończonych wątkach, w których obecnie są nie wcześniej, nie w trakcie.Wewnątrz stada istnieje obieg informacji, więc jeśli nawet Corrax nie poznała kogoś z SK osobiście, zapewne słyszała już o nim. Każda postać znajdująca się w stadzie posiada wiedzę, która znajduje się w Sprawach Stada. A jeśli nawet nie, zdobywanie informacji na wątkach pobocznych jest dozwolone.
pośrednio - bo tu rozchodzi się o info o przewrotach na ZZ no a chyba mam postać, która bezpośrednio brała udział w tym przewrocie. napisałam, że nie powinny te spotkania dziać się pomiędzy chociażby z dwóch względów: a) wiedza postaci b) wątek teraźniejszy Tiba dzieje się przed wątkiem przewrotu na ZZMówiąc kontynuacja fabuły nie mam na myśli przyszłości, ale czas po wątkach, o których mówiłam, a przed teraźniejszością. Nie wiem tylko o której swojej postaci mówisz, więc nie odniosę się do tego.
Bilokacja na wątkach to tam pies o ile ludzie panują nad swoimi liniami czasowymi.
edit.powyżej bo teraz mogłam dopisać co myślę
___
Ja wnioskuje o zakaz prowadzenia ważnych fabularnie wydarzeń na wątkach pobocznych. Albo o ich zlikwidowanie w tym momencie.
To tłumaczenie rozbija się o wiedza user-postać i jest totalnie złe. Kończę swój udział w tej dyskusji.:V