x
Newsy
  • 07.04.2024
  • Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
  • 06.04.2024
  • Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
  • 07.03.2024
  • Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
  • 04.02.2024
  • Postacią Miesiąca został Tauro
  • 31.01.2024
  • Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
  • Aktualności fabularne
  • > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
  • Przewrót na Lwiej Ziemi
  • > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
  • Gniew Przodków
  • > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
  • Epidemia w dżungli
  • > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
  • Szkarłatne Grzywy
  • > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Suwak
Lwia Skała
Wodopój Las Kanion Termitiery Jezioro ZZ Wulkan Góry LS Jaskinie Kilimandżaro Upendi Drzewo życia Wielki Wodospad Zakątek Przodków Oaza Ruiny Pustynia Ciernisko Cmentarz Pole bitwy Zarośla Bagno Słone jezioro Gejzery Góry ZZ Wielka woda Jezioro szmaragdowe Jezioro flamingów Kaskada Grobowiec Rzeka Wąwóz Dżungla Pustkowia Równina Rzeka 2 Sawanna 2 Rzeka 3 Las namorzynowy Dolina wichrów Nadrzecze Dolina LS Drzewo życia Sawanna LZ Skała Wolności Wschodnia Oaza Wydmy Las MB Jezioro MB Wybrzeże

Goście, goście [Danusia i Ventruma]

Danuta
Gatunek: Lew
Data urodzenia: 19 paź 2015
Specjalizacja:
medyk 3
Medyk 3
botanik
Botanik
truciciel
Truciciel
Zdrowie: 100
Waleczność: 41
Zręczność: 47
Percepcja: 67
Kontakt:

Goście, goście [Danusia i Ventruma]

Post autor: Danuta » 24 kwie 2019, 11:36

W drodze na zebranie pod Lwią Skałą

Szła pośpiesznie, nie chcąc spóźnić się stadne spotkanie. Znając życie wszystkie najlepsze kąski będą już dawno zjedzone i będzie musiała zadowolić się jakimiś resztkami. Nagle jednak coś przykuło jej uwagę. Wydawało się jej, że zauważyła kogoś.
- Kim jesteś? - spytała głośno. Czy to ktoś z Lwioziemców?
ObrazekgłosKPObrazek

Awatar użytkownika
Ventruma
Strażniczka
Strażniczka
Data urodzenia: 10 kwie 2018
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
Waleczność: 60
Zręczność: 62
Percepcja: 30
Kontakt:

Post autor: Ventruma » 24 kwie 2019, 11:38

-Jestem Ventruma- Odpowiedział lwica- Przyszłam tu, mając nadzieję, abyście mnie przyjeli do stada.

Venki nigdy za mało Theme ♥

Danuta
Specjalizacja:
medyk 3
Medyk 3
botanik
Botanik
truciciel
Truciciel
Kontakt:

Post autor: Danuta » 24 kwie 2019, 11:42

Kolejna? Czy wszyscy poszaleli z tym stadem?
- Skąd w ogóle wiesz że należę do jakiegoś stada? I kim niby jesteś? - spytała zmieszana bezpośrednością nieznajomej.
ObrazekgłosKPObrazek

Awatar użytkownika
Ventruma
Strażniczka
Strażniczka
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
Kontakt:

Post autor: Ventruma » 24 kwie 2019, 11:49

- No skoro idziesz w te stronę to chyba jesteś stąd. - Powiedziała pewnie

Danuta
Specjalizacja:
medyk 3
Medyk 3
botanik
Botanik
truciciel
Truciciel
Kontakt:

Post autor: Danuta » 24 kwie 2019, 12:03

Obejrzała lwicę od stóp do głów, zastanawiając się kto to do Praojca jest i czemu tak jej zależało na dołączeniu do stada.
- Akurat masz rację, jestem stąd. Nazywam się Danusia. Ale dalej mi nie powiedziałaś jak się tutaj znalazłaś. I dlaczego chcesz dołączyć do stada, nic o nim nie wiedząc. Nie zaprowadzę cię do mojego przywódcy nie wiedząc kim jesteś. Może jesteś szpiegiem, albo mordercą? - spytała całkiem poważnie.
ObrazekgłosKPObrazek

Awatar użytkownika
Ventruma
Strażniczka
Strażniczka
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
Kontakt:

Post autor: Ventruma » 24 kwie 2019, 12:06

- Nie mogę być szpiegiem ani mordercą nie należąc do nikogo. Jak byłam młodsza zgubiłam się i odtąd jestem wszędzie. Byłam za mała, aby pamiętać z jakiego stada byli moi rodzice. Pamiętam tylko jak wyglądali, ale nigdzie ich nie znalazłam. Chcę dołączyć do stada, ponieważ nie łatwo jest żyć samemu. Ostatnio jadłam dziś małe gnu, po wielu tygodniach bez jedzenia.

Danuta
Specjalizacja:
medyk 3
Medyk 3
botanik
Botanik
truciciel
Truciciel
Kontakt:

Post autor: Danuta » 24 kwie 2019, 14:43

Głód tłumaczy bardzo wiele, w tym desperację z jaką Ventruma poszukiwała stada. Wyglądała jednak już na prawie dorosłą, więc powinna być w stanie sama zdobyć pożywienie. Nawet lwiątka młodsze od niej potrafiły już same złapać jakąś drobną ofiarę. Danusia podejrzewała, że lwiczka mogła zostać porzucona przez swoje stado z powodu choroby lub niesprawności.
- Nikt nie przeżyłby tygodni bez jedzenia. - odpowiedziała, mierząc lwicę wzrokiem.
- Co jadłaś, padlinę, robaki? Potrafisz coś w ogóle? Jeśli masz być tylko kolejną gębą do wyżywienia, nie warto przyjmować cię do stada. - powiedziała ostro. Nie chciała ryzykować że potencjalnie chora lwica przywlecze coś ze sobą.
ObrazekgłosKPObrazek

Awatar użytkownika
Ventruma
Strażniczka
Strażniczka
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
Kontakt:

Post autor: Ventruma » 24 kwie 2019, 14:54

-Umiem dobrze polować, ale na terenach niczyich jest mało co polować.-Powiedziała z wyrzutem

Danuta
Specjalizacja:
medyk 3
Medyk 3
botanik
Botanik
truciciel
Truciciel
Kontakt:

Post autor: Danuta » 24 kwie 2019, 15:03

Najgłupsza odpowiedź jaką dzisiaj słyszała.
- A kto ci kazał łazić po pustkowiach? Na sawannach, w lesie, dżungli az się roi od zwierzyny. Wystarczy ruszyć się i coś złapać zamiast czekać aż zwierzyna sama do ciebie podejdzie. Jeśli nie potrafisz niczego upolować tam, tutaj też ci się nie uda. - mówiła z irytacją.
- Pytałam cię co jadłaś. Jeśli przez całe tygodnie żywiłaś się padliną, mogłaś złapać jakąś paskudną chorobę. Pokaż się, jestem medykiem, zobaczę co jest z tobą nie tak. - poleciła stanowczym głosem .
ObrazekgłosKPObrazek

Awatar użytkownika
Ventruma
Strażniczka
Strażniczka
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
Kontakt:

Post autor: Ventruma » 24 kwie 2019, 15:28

-Nie dotykaj mnie!- Odskoczyła.- Jestem zdrowa! A jadłam same małe antylopy i gnu! Do dżungli za daleka droga żeby iść tam bez jedzenia, a nie mam czym antylopę przenieść, aby starczyła mi na drogę! Wystarczy!- Warknęła.- Idę do twojego króla! To z nim chcę pogadać, nie z tobą!

Odpowiedz

Wróć do „Zakończone”