x
Newsy
  • 07.04.2024
  • Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
  • 06.04.2024
  • Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
  • 07.03.2024
  • Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
  • 04.02.2024
  • Postacią Miesiąca został Tauro
  • 31.01.2024
  • Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
  • Aktualności fabularne
  • > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
  • Przewrót na Lwiej Ziemi
  • > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
  • Gniew Przodków
  • > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
  • Epidemia w dżungli
  • > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
  • Szkarłatne Grzywy
  • > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Suwak
Lwia Skała
Wodopój Las Kanion Termitiery Jezioro ZZ Wulkan Góry LS Jaskinie Kilimandżaro Upendi Drzewo życia Wielki Wodospad Zakątek Przodków Oaza Ruiny Pustynia Ciernisko Cmentarz Pole bitwy Zarośla Bagno Słone jezioro Gejzery Góry ZZ Wielka woda Jezioro szmaragdowe Jezioro flamingów Kaskada Grobowiec Rzeka Wąwóz Dżungla Pustkowia Równina Rzeka 2 Sawanna 2 Rzeka 3 Las namorzynowy Dolina wichrów Nadrzecze Dolina LS Drzewo życia Sawanna LZ Skała Wolności Wschodnia Oaza Wydmy Las MB Jezioro MB Wybrzeże

Jaskinia Lwiej Straży

Majestatyczna siedziba władców Lwiej Ziemi, z której sprawowali władzę nad całą krainą. Olbrzymia skała, kształtem przypominająca królewski tron, pełna jest jaskiń, w których można znaleźć bezpieczne schronienie. Z jej szczytu roztacza się zapierający dech w piersiach widok na otaczające tereny.

Regulamin forum
Teren stada jest strzeżony przez członków stada i stadne NPC. W związku z tym trudno dostać się na niego niepostrzeżenie i należy odczekać 24 h po wejściu żeby opuścić teren stada.
Awatar użytkownika
Firya
Gatunek: lew
Data urodzenia: 10 lip 2019
Waleczność: 50
Zręczność: 45
Percepcja: 55
Kontakt:

Re: Jaskinia Lwiej Straży

Post autor: Firya » 02 lis 2019, 15:08

Odpowiedź brata utwierdziła ją w przekonaniu, że Sarina zwiała w sekrecie. I pewnie teraz poszła w jakieś fajne miejsce bez nich, taka z niej siostra!
- Poszła pierwsza, ale ją wyprzedziłam. Myślałam, że będzie mnie gonić. - odpowiedziała z zawodem w głosie. Propozycja brata wydawała jej się całkiem słuszna. W tym momencie cała ta Lwia Straż interesowała ją najmniej. Miała nadzieję, że będą robić tu tyle ciekawych rzeczy, tymczasem stoją tu i stoją, a nie zapowiada się wcale, by mieli niedługo czymkolwiek się zająć!
- Założę się, że znajdziemy ją szybciej niż oni. - odrzekła, zerkając wymownie na starszych. - Idziemy. - szepnęła konspiracyjnie. Wiedziała, że jeśli ktoś zobaczy, jak wychodzą, ich plan może się nie powieść. Dorośli byli zajęci rozmową, ale i tak przeszła obok nich z jak największą ostrożnością, wkrótce znajdując się przy wyjściu i wymykając się z jaskini.
/ zt
<ref>

Danuta
Gatunek: Lew
Data urodzenia: 19 paź 2015
Specjalizacja:
medyk 3
Medyk 3
botanik
Botanik
truciciel
Truciciel
Zdrowie: 100
Waleczność: 41
Zręczność: 47
Percepcja: 67
Kontakt:

Post autor: Danuta » 02 lis 2019, 15:26

Omran pisze:
Obrazek
Omran chwilowo nie był w trakcie rozmowy, lecz biernie przysłuchiwał się wymianie zdań pomiędzy Mjuvim i Nilimą. Zauważył więc, że liczebność Straży zaczęła się zmniejszać.
- Lepiej pójdę ich przypilnować. - rzekł do Mjuviego, którego chyba przerosły obowiązki opiekuna. Szczególnie że pozwolił na samowolkę Malhirowi, który miał zostać jego prawą łapą. Z głośnym westchnieniem Omran wyszedł z jaskini by odnaleźć zagubionych strażników. Owszem, lwiątka mogą zająć się poszukiwaniami, ale pod okiem kogoś dorosłego.

ZT
ObrazekgłosKPObrazek

Awatar użytkownika
Nilima
Data urodzenia: 28 maja 2018
Waleczność: 40
Zręczność: 60
Percepcja: 50
Kontakt:

Post autor: Nilima » 03 lis 2019, 9:05

Ledwo przyszła do jaskini, a okazało się że inni nie mieli zamiaru tu dłużej siedzieć, wychodząc ożywionym, mijając ją przy tym. Wcześniej zdążyła coś usłyszeć o zniknięciu księżniczki i chęci jej poszukiwań przez wszystkich, jednakże zamiast coś wspólnie ustalić, każdy zwiał w swoją stronę. Mjuvi niestety chyba nie wiedział co z tym faktem zrobić, dlatego też Nilima postanowiła ruszyć, by choć część uciekinierów złapać, skoro młodymi miał zająć się Omran. -Pójdę za Malahirem i Zafirem, skoro Omran przejął młode. Ty może zostań, gdyby jeszcze ktoś przyszedł.- rzuciła do ukochanego, lekko uśmiechnięta, bo mimo wszystko wierzyła że da sobie radę, jak już się wszystko ułoży z jej przybraną siostrzyczką. Ruszyła więc za tropem samców.
/zt

Awatar użytkownika
Tib
Data urodzenia: 24 paź 2014
Specjalizacja:
wojownik 2
Wojownik 2
Niezłomność Królów
Niezłomność Królów
Druga Skóra
Druga skóra
łowca 1
Łowca 1
krokodyl
Krokodyl
tropiciel
Tropiciel
Waleczność: 71
Zręczność: 51
Percepcja: 35
Kontakt:

Post autor: Tib » 04 lis 2019, 18:52

Ammar pisze:
Obrazek
Lew zaprowadził Piegusa pod wejście w momencie kiedy Nilima znikała z ich pola widzenia.
-Chyba nieco się spóźniliśmy...- rzekł spoglądając za odchodzącą lwicą.
-Ale może jeszcze ich dogonisz, leć za nimi mały- powiedział starając się nadać swojemu głosowi wesołe brzmienie, po czym wskazał łbem na odchodzącą Nil. Następnie lew ruszył ku Lwiej Skale by zawiadomić resztę.

z/t
@Piegus

Awatar użytkownika
Tauro
Strażnik
Strażnik
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
Waleczność: 65
Zręczność: 55
Percepcja: 30
Kontakt:

Post autor: Tauro » 04 lis 2019, 19:25

Wszyscy już dawno się ulotnili i został tylko Tauro, który przyszedł tutaj z swoim rodzeństwem, ale oni tez zniknęli.. Czy oni poszli szukać Sariny? Ale czemu, co niby takiego mogłoby się jej stać? Przecież tutaj jest tak fajnie! No ale ten... Jaskinia była teraz praktycznie pusta, a młody lewek tez chciał coś porobić i na coś się przydać.
-Hej, ja tez chcę coś zrobić!- Podbiegł do Mjuviego i zaczął przy nim podskakiwać, A przez cały ten czas nie przestawał się odzywać. -No to co mam zrobić? No co? Umiem dużo rzeczy!- Po chwili uspokoił się nieco i usiadł grzecznie, a główkę skierowaną miał w stronę wyjścia. -Ja też mogę iść!- Krzyknął mierząc wzrokiem nieznanemu mu jeszcze lewkowi.

Awatar użytkownika
Piegus
Strażnik
Strażnik
Data urodzenia: 12 cze 2019
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
Kontakt:

Post autor: Piegus » 09 lis 2019, 22:00

-Szkoda- Rzuciłem do brązowego, który zaraz po przyprowadzeniu mnie tutaj odszedł. Westchnąłem lekko i rozejrzałem się. Podreptałem do jasnego lewka
-Hej! Jestem Piegus- przedstawiłem się no tak ten tego no.
-Chcesz się w coś pobawić?- Zapytałem jeszcze, sam nie miałem świadomości, że ktoś zaginął i dlatego wszyscy się ulotnili.

Awatar użytkownika
Mjuvi
Gatunek: Lew Afrykański
Data urodzenia: 07 kwie 2016
Waleczność: 60
Kontakt:

Post autor: Mjuvi » 10 lis 2019, 15:17

Mjuvi widział jak tamci poszli w daleką najwyrazniej poruszenie mocne jest wokół księżniczki co było zrozumiałe bo sam jako ojciec córki, która uciekła z terenów Lwiej Ziemi musiał o tym zapomnieć westchnął cicho widząc dwójkę młodych, którzy pozostali w jaskini Lwiej Straży. Jak wróci Nilima z resztą to będzie musiał z nią poważnie porozmawiać że jednak to ona stanie się drugim i jak ważnym zastępcą u jego boku. Skierował się w kierunku dwójki młodych.
- Dla waszego bezpieczeństwa powinniście zostać na terenach Lwiej Ziemi, nie mogę pozwolić na to żeby Lwia Straż była w rozscypce jednakże teraz jest stan wyjątkowy jeśli chodzi o księżniczkę Sarinę - odpowiedział siedząc przy nich.
- Jeśli posiadacie może pytania na temat dzieji Lwiej Ziemi to śmiało pytajcie - odpowiedział krótko do Piegusa i Tauro.
Obrazek

Danuta
Data urodzenia: 19 paź 2015
Specjalizacja:
medyk 3
Medyk 3
botanik
Botanik
truciciel
Truciciel
Waleczność: 41
Zręczność: 47
Percepcja: 67
Kontakt:

Post autor: Danuta » 10 lis 2019, 17:40

Omran pisze:
Obrazek
Dwójka młodzików zdołała wyślizgnąć się z zasięgu jego wzroku i zgubił za nimi trop. Węszenie za nimi po całej Lwiej Ziemi nie przyniesie zapewne większego efektu jeżeli młodzi nie chcą zostać znalezieni, więc musiał liczyć, że sami wrócą na miejsce.
- Firya i Mkali schowali się przede mną, ale jestem pewien że są gdzieś na Lwiej Skale. - zameldował Mjuviemu zajmując miejsce w jaskini.
ObrazekgłosKPObrazek

Awatar użytkownika
Tauro
Strażnik
Strażnik
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
Kontakt:

Post autor: Tauro » 10 lis 2019, 17:47

Lwiątko z którym nie miał jeszcze okazji się zapoznać niespodziewanie skierowało się ku jemu i wszystko wskazywało na to, że Piegus chciał się z nim pobawić! Jasny bardzo się ucieszył, ostatnio nie miał okazji z nikim się rozerwać, a tu proszę..
-Cześć! Nazywam się Tauro.- Wstał i się przywitał. -Taaak, chcę! A masz jakiś pomysł w co?- Odezwał się wesołym głosem.
W tej chwili zwrócił się do nich Mjuvi, ale młody lewek z trudnością wyłapywał te wszystkie trudne słowa, mimo to chyba zrozumiał o co chodziło. Nie mieli wychodzić poza tereny Lwiej Ziemi?
-No dobrze.. Ale dlaczego nie możemy wychodzić poza tereny stada?- A i owszem miał pytania, i to wiele. Choćby to, które przed chwilą zadał.

Awatar użytkownika
Mjuvi
Gatunek: Lew Afrykański
Data urodzenia: 07 kwie 2016
Waleczność: 60
Kontakt:

Post autor: Mjuvi » 10 lis 2019, 18:09

Mjuvi martwił się o swoją partnerkę Nilkę dlatego miał zamiar jej poszukać jednakze usłyszał dwa głosy w jaskinii - Omrana i nastolatka Tauro. Wysłuchał uważnie Omrana.
- Pewnie ktoś dwójkę jeszcze pilnuje - odpowiedział spokojnym głosem do niego. Westchnął postawił do przodu krok do wyjścia ale nie chciał zostawić bez odpowiedzi młodego.
Witaj, jestem Mjuvi -[/b] odparł krótko z uśmiechem. Po wysłuchaniu księcia musiał odpowiedzieć na jego pytanie. - Nastały bardzo niebezpieczne czasy, jednakże jest prawo na Lwiej Ziemi że nie wolno opuszczać terenów stadnych bez zgody Kanclerza Tiba. Nie możemy pozwolić na zaginięcia kolejnych członków stada i tymbardziej lwiątek - odpowiedział krótko dając odpowiedz młodemu.
- Omran proszę, popilnuj do mojego powrotu dwójki. Ah właśnie obok was jest upolowane zwierze, poczęstujcie się nią proszę - odpowiedział krótko i wybiegł z jaskinii Lwiej Straży.

z.t
Obrazek

Odpowiedz

Wróć do „Lwia Skała”