x
Newsy
- 07.04.2024
- Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
- 06.04.2024
- Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
- 07.03.2024
- Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
- 04.02.2024
- Postacią Miesiąca został Tauro
- 31.01.2024
- Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
- Aktualności fabularne
- > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
- Przewrót na Lwiej Ziemi
- > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
- Gniew Przodków
- > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
- Epidemia w dżungli
- > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
- Szkarłatne Grzywy
- > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Poszukiwania
Stada
Lwia Ziemia przywódcy: Khalie, Ushindi
Pazury Północy przywódca: Umahiri
Szkarłatne Grzywy przywódca: Ragir, Sigrun
Training macht den Meister [Trening Krzepy(+4), Tib i Lyarra](zakończone,udane)
- Tib
- Gatunek: lew
- Data urodzenia: 24 paź 2014
- Specjalizacja:

- Zdrowie: 100
- Waleczność: 71
- Zręczność: 51
- Percepcja: 35
- Kontakt:
Re: Training macht den Meister [Trening Krzepy(+4), Tib i Lyarra]
-No może odrobinę- odparł wesoło, po czym poczochrał młodą po grzywce.
-Ale swoją ostatnią akcją zaimponowałaś mi mein Lieber- dodał, po czym dźwignął się na cztery łapy i z wyraźnym zadowoleniem popatrzył na młodą z góry.
-To czego się dzisiaj nauczyłaś?-
-Ale swoją ostatnią akcją zaimponowałaś mi mein Lieber- dodał, po czym dźwignął się na cztery łapy i z wyraźnym zadowoleniem popatrzył na młodą z góry.
-To czego się dzisiaj nauczyłaś?-
- Lyarra
- Gatunek: Lew
- Data urodzenia: 04 sty 2018
- Specjalizacja:

- Waleczność: 60
- Zręczność: 54
- Percepcja: 40
- Kontakt:
Jasiri wyszczerzyła z zadowoleniem ząbki.
- Że trzeba słuchać przywódcy i że liczy się nie tylko siła ale też myślenie - wyrecytowała.
- To znaczy... że dzisiaj już nie będziemy nic więcej robić? - zapytała z nadzieją. Na Lwiej Ziemi i tak nie było nic lepszego do roboty a ona przecież wcale nie była jeszcze AŻ TAK zmęczona!
- Że trzeba słuchać przywódcy i że liczy się nie tylko siła ale też myślenie - wyrecytowała.
- To znaczy... że dzisiaj już nie będziemy nic więcej robić? - zapytała z nadzieją. Na Lwiej Ziemi i tak nie było nic lepszego do roboty a ona przecież wcale nie była jeszcze AŻ TAK zmęczona!
- Tib
- Specjalizacja:

- Kontakt:
Słysząc odpowiedź Jasiri Tib przytaknął na jej słowa.
-Przede wszystkim chodzi o zaufanie- powiedział- trzeba umieć zaufać swojemu przywódcy ale też umieć rozpoznać sytuacje w których nie powinno się tego robić. Następnym razem ci o tym opowiem- rzekł, posyłając młodej szeroki uśmiech.
-Cóż, jeżeli chodzi o trening to nic więcej dla ciebie nie zaplanowałem- odparł nieco zdziwiony.
-Co powiesz na mały wyścig na szczyt Lwiej Skały, a po wszystkim opowiem ci o jednej ze swoich przygód. Może o tym jak kiedyś o mały włos nie zostałem stracony przez Pierworodnych za sianie defetyzmu- powiedział uśmiechając się szeroko na myśl o tamtej sytuacji.
-Przede wszystkim chodzi o zaufanie- powiedział- trzeba umieć zaufać swojemu przywódcy ale też umieć rozpoznać sytuacje w których nie powinno się tego robić. Następnym razem ci o tym opowiem- rzekł, posyłając młodej szeroki uśmiech.
-Cóż, jeżeli chodzi o trening to nic więcej dla ciebie nie zaplanowałem- odparł nieco zdziwiony.
-Co powiesz na mały wyścig na szczyt Lwiej Skały, a po wszystkim opowiem ci o jednej ze swoich przygód. Może o tym jak kiedyś o mały włos nie zostałem stracony przez Pierworodnych za sianie defetyzmu- powiedział uśmiechając się szeroko na myśl o tamtej sytuacji.
- Lyarra
- Specjalizacja:

- Kontakt:
Westchnęła nieco zawiedziona, lecz zaraz rozchmurzyła się.
- Tak! Opowiedz! - Co prawda pojęcia nie miała, co to znaczy „defetyzm”, ale historie Tiba zawsze były bardzo ciekawe.
- Tak! Opowiedz! - Co prawda pojęcia nie miała, co to znaczy „defetyzm”, ale historie Tiba zawsze były bardzo ciekawe.
- Tib
- Specjalizacja:

- Kontakt:
Widząc entuzjazm młodej Tib postanowił nie zwlekać dłużej i przeszedł do opowieści.
-Zaraz po tym jak skończyłem szkolenie na gwardzistę nasza grupa miała wyruszyć na akcję- zaczął jednocześnie ruszając w kierunku szczytu Lwiej Skały.
-Ponieważ miałem wtedy dość niewyparzony jęzor to po odprawie zacząłem bardzo głośno komentować, co mi się w całym planie nie podoba. Za czasów króla Simby w skład gwardii wchodziły osobniki, które miały raportować o wszelkich przypadkach „niewłaściwego” myślenia. Dlatego też kiedy skończyłem swój wywód zostałem oskarżony o wewnętrzny sabotaż i zaprowadzony przed oblicze generała Baturiego- brązowogrzywy wspominał tamtą sytuację z uśmiechem na pysku, chociaż wtedy miał niezłego stracha.
-Kiedy strażnicy odeszli, Baturi poprosił mnie bym powtórzył mu wszystko, co mówiłem. Tak, więc opowiedziałem mu, co bym dokładnie zmienił i jak mogłoby to wpłynąć na powodzenie misji. Kiedy skończyłem mój przełożony podumał przez dłuższą chwilę, po czym spokojnym krokiem ruszył w moja stronę. Byłem wtedy pewien, że zamierza mnie strzelić w pysk, ale ku mojemu zdziwieniu uśmiechnął się do mnie i poklepał po barku. Stwierdził, że dobrze by było gdybym przeszedł szkolenie na dowódcę, bo przydałby mu się taki łebski osobnik wśród jego doradców. Oczywiście kazał mi też zważać na słowa i profilaktycznie mnie opieprzył, ale ostatecznie dzięki tamtej sytuacji zostaliśmy dość bliskimi współpracownikami a potem przyjaciółmi- dokończył, po czym spojrzał na lwiczkę.
-Masz może do mnie jeszcze jakieś pytania?- zapytał gdy znaleźli się już na szczycie.
-Zaraz po tym jak skończyłem szkolenie na gwardzistę nasza grupa miała wyruszyć na akcję- zaczął jednocześnie ruszając w kierunku szczytu Lwiej Skały.
-Ponieważ miałem wtedy dość niewyparzony jęzor to po odprawie zacząłem bardzo głośno komentować, co mi się w całym planie nie podoba. Za czasów króla Simby w skład gwardii wchodziły osobniki, które miały raportować o wszelkich przypadkach „niewłaściwego” myślenia. Dlatego też kiedy skończyłem swój wywód zostałem oskarżony o wewnętrzny sabotaż i zaprowadzony przed oblicze generała Baturiego- brązowogrzywy wspominał tamtą sytuację z uśmiechem na pysku, chociaż wtedy miał niezłego stracha.
-Kiedy strażnicy odeszli, Baturi poprosił mnie bym powtórzył mu wszystko, co mówiłem. Tak, więc opowiedziałem mu, co bym dokładnie zmienił i jak mogłoby to wpłynąć na powodzenie misji. Kiedy skończyłem mój przełożony podumał przez dłuższą chwilę, po czym spokojnym krokiem ruszył w moja stronę. Byłem wtedy pewien, że zamierza mnie strzelić w pysk, ale ku mojemu zdziwieniu uśmiechnął się do mnie i poklepał po barku. Stwierdził, że dobrze by było gdybym przeszedł szkolenie na dowódcę, bo przydałby mu się taki łebski osobnik wśród jego doradców. Oczywiście kazał mi też zważać na słowa i profilaktycznie mnie opieprzył, ale ostatecznie dzięki tamtej sytuacji zostaliśmy dość bliskimi współpracownikami a potem przyjaciółmi- dokończył, po czym spojrzał na lwiczkę.
-Masz może do mnie jeszcze jakieś pytania?- zapytał gdy znaleźli się już na szczycie.
- Lyarra
- Specjalizacja:

- Kontakt:
Była jeszcze chyba trochę za mała, by dokładnie zrozumieć całą opowieść, ale załapała wystarczająco, by parsknąć krótkim śmiechem. Przeszukała głowę w poszukiwaniu pytań, którymi mogłaby nieco przedłużyć ich szkolenie, lecz niestety nic mądrego nie przyszło jej do głowy, więc jedynie pokręciła głową i wyszczerzyła ząbki w uśmiechu.
- Tib
- Specjalizacja:

- Kontakt:
W takim razie tyle na dzisiaj moja droga, mam nadzieję, ze jeszcze kiedyś potrenujemy- rzekł, śląc młodej szeroki uśmiech.
Tib: +2 PD do krzepy
Lyarra: +2 punkty do krzepy
z/t
Tib: +2 PD do krzepy
Lyarra: +2 punkty do krzepy
z/t