x
Newsy
- 07.04.2024
- Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
- 06.04.2024
- Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
- 07.03.2024
- Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
- 04.02.2024
- Postacią Miesiąca został Tauro
- 31.01.2024
- Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
- Aktualności fabularne
- > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
- Przewrót na Lwiej Ziemi
- > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
- Gniew Przodków
- > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
- Epidemia w dżungli
- > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
- Szkarłatne Grzywy
- > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Poszukiwania
Stada
Lwia Ziemia przywódcy: Khalie, Ushindi
Pazury Północy przywódca: Umahiri
Szkarłatne Grzywy przywódca: Ragir, Sigrun
Lew w gepardziej skórze [Trening Krzepy(+2/3), Tib i Silver Hunter](zakończone, udane)
- Tib
- Gatunek: lew
- Data urodzenia: 24 paź 2014
- Specjalizacja:

- Zdrowie: 100
- Waleczność: 71
- Zręczność: 51
- Percepcja: 35
- Kontakt:
Re: Lew w gepardziej skórze [Trening Krzepy(+2/3), Tib i Silver Hunter]
Kiedy Silver naparł na głaz Tib z całych sił pociągnął go ku sobie i...kamień ustąpił. Kanclerz odskoczył do tyłu, by upadający kamulec nie zmiażdżył mu łap. Przejście które w ten sposób powstało nie było rewelacyjne ale wystarczył, żeby Tib mógł się przez nie przecisnąć.Chociaż był moment w którym brązowogrzywy trochę się zaklinował i zastanawiał się, czy nie wysłać Silvera po coś tłustego. Ostatecznie jednak Tib przecisnął się przez dziurę i zadowolony stanął przy gepardzie.
-Dobro robota synu- rzucił wesoło, po czym przyjacielsku poklepał geparda po barku.
-Nie przesadzę, jeżeli powiem, że uratowałeś mi skórę- dodał.
-Dobro robota synu- rzucił wesoło, po czym przyjacielsku poklepał geparda po barku.
-Nie przesadzę, jeżeli powiem, że uratowałeś mi skórę- dodał.
- Silver Hunter
- Posłaniec

- Gatunek: Gepard grzywiasty
- Data urodzenia: 25 lip 2017
- Specjalizacja:
- Waleczność: 39
- Zręczność: 61
- Kontakt:
- No dawaj, dawaj. Zmieścisz się - dopingował go gepard, gdy przeciskał się z trudem przez powstałą szparę między ścianą a głazem. - Brawo - roześmiał się, gdy lew w końcu zdołał znaleźć się po tej samej stronie tunelu, co on. - To znaczy, że gdyby nie ja, zostałbyś tu pogrzebany żywcem? - zapytał, bardzo z siebie rad, że mógł mu pomóc.
Zaczekaj nad brzegiem rzeki - wkrótce przypłynie ciało twojego wroga.

- Tib
- Specjalizacja:

- Kontakt:
-No może nie pogrzebany- odparł wesoło.
Prawdopodobnie czekałaby mnie tam powolna i niezbyt przyjemna śmierć z odwodnienia- dodał identycznym tonem.
-Nie zmienia to faktu, że zawdzięczam ci życie, jeszcze raz wielki dzięki- powiedział, po czym ponownie klepnął geparda w bark.
-Dobra, nie wiem jak tobie ale mnie już wystarczy wrażeń, wracamy na Lwią Skałę? - zapytał, z delikatną nadzieją w głosie. W końcu z jego łapa i tak daleko by nie zaszli.
Prawdopodobnie czekałaby mnie tam powolna i niezbyt przyjemna śmierć z odwodnienia- dodał identycznym tonem.
-Nie zmienia to faktu, że zawdzięczam ci życie, jeszcze raz wielki dzięki- powiedział, po czym ponownie klepnął geparda w bark.
-Dobra, nie wiem jak tobie ale mnie już wystarczy wrażeń, wracamy na Lwią Skałę? - zapytał, z delikatną nadzieją w głosie. W końcu z jego łapa i tak daleko by nie zaszli.
- Silver Hunter
- Posłaniec

- Specjalizacja:
- Kontakt:
- Pewnie, że wracamy. A jak tam łapa? - spytał widząc, że kuleje. - I wiesz, to chyba normalne, żebym Cię tu nie zostawił na pewną śmierć - zauważył. - Chodź, tu nie jest zbyt bezpiecznie - stwierdził ruszając powolnym krokiem, aby kulejący lew mógł za nim nadążyć.

- Tib
- Specjalizacja:

- Kontakt:
Kiedy Silver zgodziłsie na powrót na pysku Tiba pojawił się wyraz ulgi.
-Bywało gorzej- odparł- podejrzewam, że za kilka dni będzie jak nowa- dodał wesoło. Na kolejne słowa Kanclerz zareagował szerokim uśmiechem, jednak w głębi duszy podejrzewal, że kilka osób z chcią by się go pozbyło.
-Racja, ruszajmy- rzucił, po czym pokuśtykał za Silverem.
z/t
Silver Hunter: +2 Krzepy
Tib:+2 PD Krzepy
-Bywało gorzej- odparł- podejrzewam, że za kilka dni będzie jak nowa- dodał wesoło. Na kolejne słowa Kanclerz zareagował szerokim uśmiechem, jednak w głębi duszy podejrzewal, że kilka osób z chcią by się go pozbyło.
-Racja, ruszajmy- rzucił, po czym pokuśtykał za Silverem.
z/t
Silver Hunter: +2 Krzepy
Tib:+2 PD Krzepy
- Silver Hunter
- Posłaniec

- Specjalizacja:
- Kontakt:
- Jak to mówią, do wesela się zagoi - zaśmiał się, bo łapa nie wyglądała na złamaną, czy zwichniętą, a jedynie porządnie zbitą. Nie było zatem powodu do obaw. A Silver cieszył się, że mógł mu się przysłużyć w wydostaniu się z nieciekawego położenia w jakim się znalazł na wskutek całej tej przygody. - A wiesz, spotkałem tu pewnego szakala. Wredny typ zaatakował mnie, ale z łatwością sobie z nim poradziłem, choć trzeba przyznać że doprawdy zuchwały z niego wypłosz, skoro miał czelność mnie zaatakować. Ciekawe czy natkniemy się na niego w drodze powrotnej - opowiedział mu wspólnie kierując kroki w stronę wyjścia z mrocznej jaskini.
z/t
z/t