x
Newsy
  • 07.04.2024
  • Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
  • 06.04.2024
  • Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
  • 07.03.2024
  • Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
  • 04.02.2024
  • Postacią Miesiąca został Tauro
  • 31.01.2024
  • Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
  • Aktualności fabularne
  • > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
  • Przewrót na Lwiej Ziemi
  • > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
  • Gniew Przodków
  • > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
  • Epidemia w dżungli
  • > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
  • Szkarłatne Grzywy
  • > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Suwak
Lwia Skała
Wodopój Las Kanion Termitiery Jezioro ZZ Wulkan Góry LS Jaskinie Kilimandżaro Upendi Drzewo życia Wielki Wodospad Zakątek Przodków Oaza Ruiny Pustynia Ciernisko Cmentarz Pole bitwy Zarośla Bagno Słone jezioro Gejzery Góry ZZ Wielka woda Jezioro szmaragdowe Jezioro flamingów Kaskada Grobowiec Rzeka Wąwóz Dżungla Pustkowia Równina Rzeka 2 Sawanna 2 Rzeka 3 Las namorzynowy Dolina wichrów Nadrzecze Dolina LS Drzewo życia Sawanna LZ Skała Wolności Wschodnia Oaza Wydmy Las MB Jezioro MB Wybrzeże

Zapisy na Akcje Specjalne

Awatar użytkownika
Moyo
Gatunek: lew
Data urodzenia: 22 mar 2017
Waleczność: 65
Zręczność: 45
Percepcja: 40
Kontakt:

Re: Zapisy na Akcje Specjalne

Post autor: Moyo » 26 sty 2020, 13:04

typ akcji:Polowanko
drużyna: Ari i Kilindi
Dod. inf.: ---

wzięte
Obrazek

Awatar użytkownika
Tarwosz
Gatunek: Lew
Data urodzenia: 20 kwie 2015
Specjalizacja: Szaman poziom 1
Zdrowie: 100
Waleczność: 20
Zręczność: 65
Percepcja: 65
Kontakt:

Post autor: Tarwosz » 10 lut 2020, 16:29

Typ akcji: Sparing, walka
Drużyna: Tarwosz vs Buhguur
Dodatkowe informacje: Nie mam pojęcia czy tak można, acz chcemy zrobić mordobicie. To może być ciekawe.

Buhguur
Data urodzenia: 06 maja 2017
Waleczność: 70
Zręczność: 50
Percepcja: 30
Kontakt:

Post autor: Buhguur » 10 lut 2020, 19:27

Potwierdzam uczestnictwo.

Awatar użytkownika
Kawaida
Gatunek: Krokuta
Data urodzenia: 12 paź 2018
Specjalizacja: Rzemieślnik poziom 1
Waleczność: 25
Zręczność: 70
Percepcja: 30
Kontakt:

Post autor: Kawaida » 11 lut 2020, 15:39

Typ akcji: uzyskanie dostępu na teren Płomiennych Serduszek, żebym mogła później się tam napatoczyć fabularnie :D
Drużyna: Kawaida
Dodatkowe informacje: Fajnie jakby to było zakotwiczone mocniej w przeszłości, działo się np. podczas przeprawy przez Zachodnią Koronę. Chciałabym po tej akcji rozegrać wytoczenie się z gór po ucieczce, o której sporo w zapisie - a w razie czego zapraszam do wysłania pw czy coś, jakby były niejasności. :)

wzięte

Awatar użytkownika
Enasalin
Nowicjusz
Nowicjusz
Data urodzenia: 11 lip 2015
Specjalizacja:
wojownik 2
Wojownik 2
Niezłomna wola
Potęga Przodków
Pierwotny Szał
Szarża
Waleczność: 66
Zręczność: 56
Percepcja: 35
Kontakt:

Post autor: Enasalin » 27 lut 2020, 22:27

Typ akcji: No akcja z mg no, ja wiem, wyprawa, polowanie, albo najlepiej wszystko na raz.
Drużyna: Kurła ja.
Dodatkowe informacje: Wyruszam po skarb godny wojownika - widmowy pancerz. Skoro go można tylko znaleźć to ten. Widmowy fluid też może być. W każdym razie ja się nie boję ani poważnych obrażeń, ani uszczerbku na zdrowiu. No fajnie byłoby nie zdechnąć i nie utkwić w tej akcji na kolejne 8 miesięcy XD

wzięte
Daddy looking at me
Will I ever be free?
Have I crossed the line?

Obrazek

Mother looking at me
Tell me what do you see?
Yes, I've lost my mind

Od faleczki I Od ragirkowej I Od maerki
I Od ragirkowej I Od gunterkowej
I Encia

Awatar użytkownika
Biashara
Posłaniec
Posłaniec
Gatunek: Sekretarz
Data urodzenia: 08 kwie 2015
Specjalizacja:
medyk 1
Medyk 1
szaman 1
Szaman 1
Waleczność: 10
Zręczność: 35
Percepcja: 60
Kontakt:

Post autor: Biashara » 14 mar 2020, 19:47

Typ akcji: wyprawa
Drużyna: Biashara i Kayaba
Dodatkowe: Chcemy oboje by Biashara jakoś się wykazała i najlepiej jakby uratowała Kayabę np. przed jakimś żądnym krwi duchem. Głównie też chodzi o to by Biashara się poznała jakoś z Kayabą i najlepiej jak w czasie jakiejś fajnej akcji. Z 10 krzepy nie ma co przesadzać >D

wzięte

Awatar użytkownika
Hiraeth
Gatunek: fenek
Data urodzenia: 13 wrz 2018
Waleczność: 10
Zręczność: 21
Percepcja: 55
Kontakt:

Post autor: Hiraeth » 14 mar 2020, 20:19

Nieśmiało się przypominam, od dwóch miesięcy zgłoszenie na akcję mi leży odłogiem, nikt mnie nie kocha. :c

Typ akcji: poszukiwania artefaktu
Drużyna: Hiraeth, chyba że nagle ktoś zapragnie ze mną grać, ale nie mam większych złudzeń :sweat:
Dodatkowe: Chciałabym zdobyć Widmowy Fluid. Jeśli w sytuację będzie zamieszany jakiś duch i będę mogła podziałać szamańsko, byłoby mi podwójnie miło.

wzięte
Hiraeth - (z jęz. walijskiego) - tęsknota za domem, do którego nie można już powrócić, za miejscem, które być może nigdy nie istniało; nostalgia; smutek z powodu miejsc utraconych (też: a deep, inborn sence of yearning for a home, a feeling, a place or a person that is beyond this plane of existence)

"Kto ci powiedział, że wolno się przyzwyczajać?
Kto ci powiedział, że cokolwiek jest na zawsze?
Czy nikt ci nie powiedział, że nie będziesz nigdy
w świecie
czuł się jak u siebie w domu?"
/S. Barańczak/

Awatar użytkownika
Jasir
Gatunek: lew
Data urodzenia: 01 lip 2015
Waleczność: 42
Zręczność: 73
Percepcja: 40
Kontakt:

Post autor: Jasir » 20 mar 2020, 14:26

Typ akcji: wyprawa/bitwa
Drużyna: Jasir
Dodatkowe informacje: kontynuacja przygody z fenkami - wielka bitwa fenkówi z szakalami. Mile widziane wszystko, co mogloby ukształtować psychikę Jasira (tak samo jak pierwsza przygoda z fenkami). Fajny byłby dobrze brzmiący, kojarzący się, nawiązujący tytuł (jak wcześniejsze 'W samo południe', 'Pustynna burza' i 'Powrót posłów').

wzięte

Awatar użytkownika
Lyanna
Valarjar
Valarjar
Data urodzenia: 04 wrz 2016
Specjalizacja:
łowca 3
Łowca 3
zebra
Zebra
krokodyl
Krokodyl
słoń
Słoń
survivalista
Przewodnik
Zdrowie: 35
Waleczność: 58
Zręczność: 66
Percepcja: 38
Kontakt:

Post autor: Lyanna » 30 mar 2020, 15:29

Typ akcji: Polowanie, wyprawa, bitka, coś angażującego.
Drużyna: Lyanna
Dodatkowe informacje: Przydałyby się PDki i może jakieś ciekawe łupy, bo trochę biedę mam w ekwipunku.
Obrazek

Awatar użytkownika
Mistrz Gry
Kontakt:

Post autor: Mistrz Gry » 14 cze 2020, 19:07

Witam szanowne grono graczy
Poszukuje odważnych, nieustraszonych poszukiwaczy przygód do eksploracji tajemniczych ruin. Od pewnego czasu przychodzą plotki, że znajdują się w nich cenne skarby zostawione tu wieki temu przez przodków... kto wie, co tam można znaleźć, ale jest jeden haczyk. Coś mrocznego skrywa się w tym miejscu, coś co czyha w ciemności i czeka na odpowiednią chwilę aby się ujawnić....

Typ akcji: Wyprawa, przygoda, akcja, bitka
Drużyna: Cztery zwierzęta które zgłoszą się do akcji (nie muszą mieć żadnych specjalizacji) + nieustraszony orzeł Zephyr - Poszukiwacz Przygód
Dodatkowe informacje: Będzie to przygoda dość prosta jeśli chodzi o jej budowę, gracze będą musieli zlokalizować wejście wcześniej wymienionych ruin i odnaleźć tam skarb przy okazji wykorzystując swój spryt oraz umiejętności do radzenia sobie z różnymi trudnościami. Od zagadek przez umiejętność przekonywania innych aż do umiejętności bojowych które zdecydowanie wam się przydadzą.
Co do puli nagród:
- to jeden z Legendarnych przedmiotów lub artefaktów które pewnie znajdziecie;
- 3/4 zwykłe lub rzadkie przedmioty do zgarnięcia;
- oraz jeden tajemniczy przedmiot który być może przyda wam się w przyszłości;
Jakie wymagania: * Wolałbym aby nie pchały się tutaj postacie które nie ukończyły chociaż 1 roku życia (osobiście preferuje przynajmniej od młody dorosły wzwyż),
* Specjalizacje również mile widziane, ale nie są konieczne, więc jeśli ktoś chce wziąć udział a takiej nie posiada to również gorąco zachęcam.
* Teraz coś co pewnie was najbardziej interesuje: tak wasze postacie mogą zginąć, ale na pocieszenie dodam, że jeszcze mi się ani razu nie zdarzyło aby jakakolwiek postać umarła, więc myślę, że tutaj również to się nie wydarzy. No chyba, że na tak zwane "własne życzenie" ale w tej kwestii niestety nie mam zbyt wiele do powiedzenia.
* Chętnych proszę o zgłoszenie się poniżej lub napisanie PW (możecie zaznaczyć znakiem ognia, abym przez przypadek kogoś nie pominął :stos: )
"Nie należy martwić się tym jak wolno idzie wątek, należy cieszyć się tym jak ciekawie rozwija się fabuła"
Lista NPC

Odpowiedz

Wróć do „Zakończone akcje”