x
Newsy
  • 07.04.2024
  • Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
  • 06.04.2024
  • Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
  • 07.03.2024
  • Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
  • 04.02.2024
  • Postacią Miesiąca został Tauro
  • 31.01.2024
  • Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
  • Aktualności fabularne
  • > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
  • Przewrót na Lwiej Ziemi
  • > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
  • Gniew Przodków
  • > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
  • Epidemia w dżungli
  • > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
  • Szkarłatne Grzywy
  • > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Suwak
Lwia Skała
Wodopój Las Kanion Termitiery Jezioro ZZ Wulkan Góry LS Jaskinie Kilimandżaro Upendi Drzewo życia Wielki Wodospad Zakątek Przodków Oaza Ruiny Pustynia Ciernisko Cmentarz Pole bitwy Zarośla Bagno Słone jezioro Gejzery Góry ZZ Wielka woda Jezioro szmaragdowe Jezioro flamingów Kaskada Grobowiec Rzeka Wąwóz Dżungla Pustkowia Równina Rzeka 2 Sawanna 2 Rzeka 3 Las namorzynowy Dolina wichrów Nadrzecze Dolina LS Drzewo życia Sawanna LZ Skała Wolności Wschodnia Oaza Wydmy Las MB Jezioro MB Wybrzeże

Jak ojciec z synem [Piegus i Tib]

Awatar użytkownika
Tib
Gatunek: lew
Data urodzenia: 24 paź 2014
Specjalizacja:
wojownik 2
Wojownik 2
Niezłomność Królów
Niezłomność Królów
Druga Skóra
Druga skóra
łowca 1
Łowca 1
krokodyl
Krokodyl
tropiciel
Tropiciel
Zdrowie: 100
Waleczność: 71
Zręczność: 51
Percepcja: 35
Kontakt:

Re: Jak ojciec z synem [Piegus i Tib]

Post autor: Tib » 07 wrz 2020, 20:52

-Najlepiej jak najprostszymi słowami- odparł Kanclerz. Widać coś grubego musiało być na rzeczy skoro Piegus dalej nie chciał puścić pary z pyska. Czyżby miał zostać młodym ojcem? To rzeczywiście mogłoby go trochę skompromitować a sam Tib przez najbliższy rok zapewne nie uwolniłby się od narzekań Datury...
-Lwioziemcy są dość tolerancyjni i myślę, że nawet jeżeli jest to coś kontrowersyjnego to cię zaakceptują. Zwłaszcza, że ja zawszę stanę po twojej stronie a jakby nie patrzeć wybrali mnie na swojego władcę-

Awatar użytkownika
Piegus
Strażnik
Strażnik
Data urodzenia: 12 cze 2019
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
Waleczność: 65
Zręczność: 55
Percepcja: 30
Kontakt:

Post autor: Piegus » 07 wrz 2020, 21:04

-Bo tato...- Poskrobałem lekko łapą po ziemi- Bo jest ktoś taki kogo bardzo, bardzo lubie- No i się powtarzam. Tylko tak ciężko było mi o tym mówić.
-Ja... kocham...- Trudno mi to przechodziło przez gardło. Jakoś takie wyznania są tak trudne i ciężkie.
-kocham innego samca- Jakbym mógł to bym zaczerwienił się. Spoglądałem sobie na łapy, obawiając się jego reakcji.

Awatar użytkownika
Tib
Specjalizacja:
wojownik 2
Wojownik 2
Niezłomność Królów
Niezłomność Królów
Druga Skóra
Druga skóra
łowca 1
Łowca 1
krokodyl
Krokodyl
tropiciel
Tropiciel
Kontakt:

Post autor: Tib » 07 wrz 2020, 21:11

W końcu coś zaczęło z niego wychodzić, więc Tib nie zamierzał przerywać synowi. Chodziło o miłość, co potwierdziło jego pierwsze przypuszczenia. A więc w najbliższym czasie czeka ich rozmowa o pszczółkach i kwiatkach...
I nagle Piegus wytoczył ciężkie działa. Na początku Tib nic nie powiedział. Przez kilka sekund trwali w ciszy, którą przerwał gromki, wesoły śmiech Kanclerza.
- To na prawdę tym się tak przejmowałeś?- zapytał, po czym poklepał go po barku.
-Synu, dla nie najważniejsze jest, żebyś był w życiu szczęśliwy a czy spełnisz się u boku lwicy czy może innego samca, nie ma już dla mniej najmniejszego znaczenia.

Awatar użytkownika
Piegus
Strażnik
Strażnik
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
Kontakt:

Post autor: Piegus » 07 wrz 2020, 21:32

Nie wiedziałem co go tak rozbawiło, w końcu to bardzo trudna dla mnie sprawa. Nie było to takie błahe.
-Nie wiem jak inni by zareagowali na to i w ogóle, to trudne jest i w ogóle...- Spojrzałem na niego z lekkim wyrzutem. Ojciec to tak przyjął i w ogóle. Położyłem łapę na łapę czując się zawstydzony,nie wiem czemu w sumie ale no jakoś tak.

Awatar użytkownika
Tib
Specjalizacja:
wojownik 2
Wojownik 2
Niezłomność Królów
Niezłomność Królów
Druga Skóra
Druga skóra
łowca 1
Łowca 1
krokodyl
Krokodyl
tropiciel
Tropiciel
Kontakt:

Post autor: Tib » 09 wrz 2020, 21:31

Widząc jak Piegus spogląda na niego z wyrzutem, Tib postanowił nieco się ogarnąć.
-Wybacz...po prostu nie sądziłem, że aż tak się tym przejmujesz- powiedział.
-Nie musisz się wstydzić tego, że jesteś sobą. Nie ma nic złego w miłości do drugiego samca i nawet jeżeli na początku co niektórzy mogą spoglądać na ciebie nieprzychylnym wzrokiem, to szybko się to skończy- rzekł, cały czas trzymając swoją łapę na jego barku w geście pokrzepienia.
-A może chciałbyś mi o nim opowiedzieć?-zaproponował.

Awatar użytkownika
Piegus
Strażnik
Strażnik
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
Kontakt:

Post autor: Piegus » 14 wrz 2020, 16:08

-Mogę z chęcią- Wyszczerzyłem lekko kiłeki.
-Ma bardzo piękną grzywę i pysk oraz oczy!- Powiedziałem z uśmiechem na pysku-Do tego ma dużą wiedzę, jest bystry, inteligentny i potrafi dobrze dedukować- Lekko zastukałem ogonem o ziemię.
-lubie z nim przebywać, czuje tak swobodnie i nie odczuwam, że jestem jakoś gorszy czy coś- Starałem sie przedstawić Haribu jak najlepiej jednocześnie nie mówiąc w prost o kogo chodzi. No starałem sie przynajmniej.

Awatar użytkownika
Tib
Specjalizacja:
wojownik 2
Wojownik 2
Niezłomność Królów
Niezłomność Królów
Druga Skóra
Druga skóra
łowca 1
Łowca 1
krokodyl
Krokodyl
tropiciel
Tropiciel
Kontakt:

Post autor: Tib » 16 wrz 2020, 22:39

Tib ucieszył się, że w końcu udało mu się znaleźć dobry temat do rozmowy. Ma się ten ojcowski instynkt.
-Cóż, brzmi jak prawdziwy idea-odparł, gdy Piegus opowiedział mu już o swoim wybranku. Dobrze, że młody znalazł sobie kogoś z kim będzie szczęśliwy.
-Jeżeli chcesz to możesz zaprosić go kiedyś na posiłek. W stronach z których pochodzę, mieliśmy taką tradycję-powiedział. Zastanawiało go tylko, dlaczego Piegus nie powiedział jak jego wybranek ma na imię.

Awatar użytkownika
Piegus
Strażnik
Strażnik
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
Kontakt:

Post autor: Piegus » 27 wrz 2020, 20:54

-Znaczy ten no ...- No i znowu zacząłem się lekko jąkać.
-On no tak jakby już jest z nami i ten no...- nie wiedziałem jak mam to poprowadzić dalej, rozmowę znaczy. Chciałem mu powiedzieć więcej ale nadal się to Tib był tym, któremu ufałem najbardziej. W końcu był mi jak do tej pory najbliższą osobą jaka miałem. Bałem się trochę powiedzieć mu kto to jest a chciałem...

@Tib

Awatar użytkownika
Tib
Specjalizacja:
wojownik 2
Wojownik 2
Niezłomność Królów
Niezłomność Królów
Druga Skóra
Druga skóra
łowca 1
Łowca 1
krokodyl
Krokodyl
tropiciel
Tropiciel
Kontakt:

Post autor: Tib » 26 paź 2020, 20:13

-Czyli jest z Lwiej Ziemi? Co za szczęśliwy zbieg okoliczności- odparł pełnym entuzjazmu głosem.
-To któryś z nowych?- dopytywał się.
-Może...Ganju?-Kanclerz spróbował zgadnąć. Niby młody lew kręcił z Nilimą ale kto wie czy nie było to tylko przykrywka. Widząc niepewne spojrzenie swojego syna, Tib położył mu łapę na ramieniu, po czym usmiechnąl się delikatnie.

Awatar użytkownika
Piegus
Strażnik
Strażnik
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
Kontakt:

Post autor: Piegus » 26 paź 2020, 21:29

-No jest- Powiedziałem i lekko trochę jakby spanikowałem.
-Ale ja nie wiem jak to będzie, ten no.. może to tylko takie młodzieńcze albo coś nie wiem- W końcu moze to być takie zauroczenie? Takie pierwsze czy coś.
-Ja po prostu, czuje coś niby ale nie wiem do końca jak to będzie i w ogóle- Zacząłem się tłumaczyć jakbym faktycznie robił coś nieprzyzwoitego czy coś.
-To jest Haribu- Spojrzałem an swe łapy. Bałem sie jego reakcji. Jestem młody i może to tylko takie no... młodzieńcze coś czy co.

@Tib

Odpowiedz

Wróć do „Zakończone”