x
Newsy
  • 07.04.2024
  • Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
  • 06.04.2024
  • Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
  • 07.03.2024
  • Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
  • 04.02.2024
  • Postacią Miesiąca został Tauro
  • 31.01.2024
  • Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
  • Aktualności fabularne
  • > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
  • Przewrót na Lwiej Ziemi
  • > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
  • Gniew Przodków
  • > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
  • Epidemia w dżungli
  • > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
  • Szkarłatne Grzywy
  • > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Suwak
Lwia Skała
Wodopój Las Kanion Termitiery Jezioro ZZ Wulkan Góry LS Jaskinie Kilimandżaro Upendi Drzewo życia Wielki Wodospad Zakątek Przodków Oaza Ruiny Pustynia Ciernisko Cmentarz Pole bitwy Zarośla Bagno Słone jezioro Gejzery Góry ZZ Wielka woda Jezioro szmaragdowe Jezioro flamingów Kaskada Grobowiec Rzeka Wąwóz Dżungla Pustkowia Równina Rzeka 2 Sawanna 2 Rzeka 3 Las namorzynowy Dolina wichrów Nadrzecze Dolina LS Drzewo życia Sawanna LZ Skała Wolności Wschodnia Oaza Wydmy Las MB Jezioro MB Wybrzeże

[Tib, Piegus] pierwsze spotkanie- Rzeka

Awatar użytkownika
Piegus
Strażnik
Strażnik
Gatunek: lew
Data urodzenia: 12 cze 2019
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
Zdrowie: 100
Waleczność: 65
Zręczność: 55
Percepcja: 30
Kontakt:

Re: [Tib, Piegus] pierwsze spotkanie- Rzeka

Post autor: Piegus » 21 paź 2019, 20:48

-straszny jest ten twój uśmiech- z cala pewnością nie byłem przyzwyczajony do ciągłego uśmiechu. No chyba ze mamy,no. Na sama myśl zrobiło mi się smutno.
-krokodyl? A co jest, ten teges- niezbyt bystre pytanie ale nie widziałem tego krokodyla nigdy w całości- to takie pływające kamienio kłody?- przechyliłem lekko łebek.
Po jego pytaniu uciekłem wzrokiem w bok i szturchnąłem trawę.
-nie wiem, nie pamiętam, teges no, ale tam była mgła i zimno i było dziwnie i strasznie to było gdzieś tam- wskazałem lapa zachodnie góry.

Awatar użytkownika
Tib
Data urodzenia: 24 paź 2014
Specjalizacja:
wojownik 2
Wojownik 2
Niezłomność Królów
Niezłomność Królów
Druga Skóra
Druga skóra
łowca 1
Łowca 1
krokodyl
Krokodyl
tropiciel
Tropiciel
Waleczność: 71
Zręczność: 51
Percepcja: 35
Kontakt:

Post autor: Tib » 21 paź 2019, 23:24

Słysząc słowa lewka, Tib przestał się szczerzyć i wyraz jego pyska stał się bardziej neutralny.
-Wybacz, nie chciałem cię przestraszyć mały- odparł.
-Po prostu ciesze się, że wyszedłem z tego bez większego szwanku- dodał, po czym uśmiechnął się delikatnie słysząc jak dzieciak próbuje mu opisać swoje wyobrażenie krokodyla.
-Wiesz jak wygląda jaszczurka?- zapytał spoglądając na małego.
-Krokodyl to tez taka jaszczurka tylko, że jest dużo większa, bardzo dobrze pływa no i ma pysk pełen ostrych jak brzytwa zębów. Innymi słowy maszyna do zabijania- wyjaśnił całość zwieńczając szerokim uśmiechem, który zniknął w momencie gdy Piegus zaczął opowiadać o tym co mu się przytrafiło. Tib domyślał się co się mogło stać z rodzicami małego w górach.
-W takim razie udało ci się pokonać całkiem spory kawałek- rzekł z uznaniem w głosie, które miało zamaskować narastające w Kanclerzu obawy. Dopiero teraz brązowogrzywy mógł się lepiej przyjrzeć Piegusowi i zobaczył, że lewek sprawiał wrażenie jakby od dłuższego czasu nic nie jadł.
-Widzisz tamta skałę- rzucił wskazując łapą w kierunku Lwiej Skały- mieszkam tam razem z moim stadem. Nazywamy się Lwioziemcami, tak wiem niezbyt oryginalne- zażartował.
-Mógłbyś tam trochę odpocząć i dalibyśmy ci coś do jedzenia, co ty na to?- zapytał, spoglądając na malca.

Awatar użytkownika
Piegus
Strażnik
Strażnik
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
Kontakt:

Post autor: Piegus » 22 paź 2019, 13:36

-Przepraszam- Czułem się winny, lew miał ranna nogę i leciała ku krew i w ogóle.
-Dziwne, nie wiedziałem, że jaszczurki pływają- Przekrzywiłem lekko łeb w bok. No proszę ile nowych rzeczy można się dowiedzieć!
-Tak- Szedłem długo i może temu nie pamiętam już tak dobrze rodziców? Znaczy wyglądu ale zapach tak, nie zapomnę mamy. Pachniała tak pięknie.
-A nie zjecie mnie?- Zapytał patrząc na mokrego lwa- Mama mówiła aby nie rozmawiać i nigdzie nie chodzić z obcymi bo porwą lub zjedzą- Patrzyłem an niego orzechowymi oczkami.

Awatar użytkownika
Tib
Specjalizacja:
wojownik 2
Wojownik 2
Niezłomność Królów
Niezłomność Królów
Druga Skóra
Druga skóra
łowca 1
Łowca 1
krokodyl
Krokodyl
tropiciel
Tropiciel
Kontakt:

Post autor: Tib » 22 paź 2019, 20:36

-Nie masz za co, zdaję sobie sprawę, że momentami mogę się wydawać nieco straszny- odparł żartobliwym tonem. W sumie był to nawet pożądana cecha w jego poprzedniej "pracy".
-No w dużym uproszczeniu tak to wygląda, ale nie będę cię teraz zamęczał wykładami na ten temat. Dość już dzisiaj wycierpiałeś- dodał.
-Zjeść ciebie?- powiedział w sposób jakby usłyszał właśnie jakiś przedni żart, po czym posłał malcowi wesoły uśmiech.
-Na Lwiej Ziemi nie zjadamy innych lwów a poza tym takie mięso podobno nie należy do najsmaczniejszych- dodał, drugą część zdania wypowiadając w taki sposób by malec nie miał wątpliwość, że Tib żartuje.
-Cóż, twoja mama ma rację, zwłaszcza, że mamy teraz dość nieciekawe czasy i sporo podejrzanych typów kręci się po krainie- powiedział mając w tym momencie na myśli heroldów Wodza. Z resztą było jeszcze sporo innych wykolejeńców którzy mogli by mieć ochotę "przygarnąć" tego dzieciaka.
-Cóż, młody, mogę ci obiecać, że na Lwiej Ziemi będziesz bezpieczny, słowo Kanclerza- powiedział, spoglądając w ślepia malucha.

Awatar użytkownika
Piegus
Strażnik
Strażnik
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
Kontakt:

Post autor: Piegus » 23 paź 2019, 20:40

-Kto to kanclerz?- Zapytałem przekrzywiając lekko łebek-to daleko- dodałem pod nosem patrząc się na dystans.
-A nie będą tam inaczej traktowany, bo wiesz no ten, nie jestem od was i jestem taki inny- Dodałem leżąc na ziemie. Nie wiedziałem co zrobić ale chyba to najlepsza opcja? Kurde od tego całego myślenia rozbolała mnie głowa.
-A co robią u was tacy jak ja?- No ten, nie jestem przecież jakoś bardzo uzdolniony, nie umiem w gruncie nic.

Awatar użytkownika
Tib
Specjalizacja:
wojownik 2
Wojownik 2
Niezłomność Królów
Niezłomność Królów
Druga Skóra
Druga skóra
łowca 1
Łowca 1
krokodyl
Krokodyl
tropiciel
Tropiciel
Kontakt:

Post autor: Tib » 23 paź 2019, 23:44

-Kanclerz to taki król z tą różnicą, że na czymś się zna- odparł, żartobliwym tonem.
-Tylko nie mów o tym naszej królowej- dodał tym samym wesołym tonem.
-A tak na prawdę Kanclerz to przywódca którego wybiera całe stado. Cóż, Lwioziemcy są mili zwłaszcza dla dzieci a ostatnio mamy tu tylu przyjezdnych, że przywykliśmy. Sam nie urodziłem się na Lwiej Ziemi, a Lwioziemcy wybrali mnie na swojego przywódcę- powiedział, pod koniec posyłając malcowi przyjacielski uśmiech.
-Mamy Lwią Straż, mógłbyś tam dołączyć i poznać inne dzieciaki i razem z nimi uczyć się o naszym stadzie a także poznawać jego tereny- rzekł.
-Daleko powiadasz, w takim razie co powiesz na przejażdżkę- zapytał, jednosieczne nachylając się tak by malec mógł bez problemu wejść na jego grzbiet.

Awatar użytkownika
Piegus
Strażnik
Strażnik
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
Kontakt:

Post autor: Piegus » 24 paź 2019, 17:10

-Za dużo informacji- Sam się o to prosiłem ale jakoś tego trochę tak no, za dużo. Nie bardzo mój mały móżdżek nadążał za wszystkim.
-łał- Zrobiłem wielkie oczy kiedy lew zaproponował mi przejażdżkę- Na prawdę?- Zapytałem trochę głupkowato. Było to super. nigdy nie miałam okazji siedzieć na grzbiecie i sobie na nim jechać. Tak myślę, że nigdy. Nie kojarzę. Wdrapałem się na samca.

Awatar użytkownika
Tib
Specjalizacja:
wojownik 2
Wojownik 2
Niezłomność Królów
Niezłomność Królów
Druga Skóra
Druga skóra
łowca 1
Łowca 1
krokodyl
Krokodyl
tropiciel
Tropiciel
Kontakt:

Post autor: Tib » 24 paź 2019, 20:01

Słysząc jego słowa Tib zaśmiał się wesoło.
-Wybacz młody, czasem mnie ponosi i zaczynam gadać jak nakręcony- dodał tym samym tonem.
-Jasne, a czemu nie-
odparł, pozwalając młodemu wdrapać się na swój grzbiet.
-Tylko nie miej mi za złe jak będzie trochę podrzucać, bo moja łapa jest jeszcze trochę niesprawna- powiedział w sposób jakby w ogóle nie przejmował się odniesioną raną. Z jednej strony trochę pocierpi ale zawsze sprawi trochę radochy młodemu.
-Wiesz, jak chcesz możesz mi mówić wujku Tibie- rzucił prostując się, po czym spokojnym, powolnym krokiem ruszył ku Skale.
- Zgaduję, że nie słyszałeś legendy o królu Simbie? -

Awatar użytkownika
Piegus
Strażnik
Strażnik
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
Kontakt:

Post autor: Piegus » 24 paź 2019, 20:07

-Będzie fajnie- Powiedziałem wesołym tonem- A kto to wujek?- Nie miałem okazji kogoś takiego poznać- A mogę mówić ci tato?- Zapytał kładąc łeb w jego miękka grzywę.
-Nie, a kto to był?- Zapytałem trzymając się grzbietu samca. Nie znał nic z tej krainy. rodzice nie mili okazji przekazać mu żadnych opowieści.

Awatar użytkownika
Tib
Specjalizacja:
wojownik 2
Wojownik 2
Niezłomność Królów
Niezłomność Królów
Druga Skóra
Druga skóra
łowca 1
Łowca 1
krokodyl
Krokodyl
tropiciel
Tropiciel
Kontakt:

Post autor: Tib » 24 paź 2019, 20:23

-No pewnie, że będzie!-odparł nie myśląc teraz o bólu którego zapewne wkrótce doświadczy.
Tib już zamierzał mu odpowiedzieć, gdy następne pytanie malca zbiło go z tropu. Na początku Kanclerz nie wiedział co ma o tym myśleć. Ostatnio jako ojciec zawalił na całej linii i trochę się bał, że i Piegusowi może zniszczyć życie. Z drugiej strony zmienił się od tego momentu i wiedział, jakich błędów nie wolno mu już popełniać. Poza tym, z tego co wywnioskował rodzice malca albo nie żyli albo byli daleko stąd i najlepsze co mógł teraz zrobić to przerzucić odpowiedzialność na innego Lwioziemca. Poza tym, czy nie marzył o drugiej szansie?
-W sumie czemu nie? W takim razie od dzisiaj jestem twoim tatą- rzekł wesoło.
Następnie Tib opowiedział Piegusowi legendę o królu Simbie. Kiedy skończył, przez całą drogę opowiadała Piegusowi o Lwiej Ziemi a na końcu zabrał go do jaskini, gdzie dał mu coś do jedzenia i położył spać. Dopiero gdy lewek zasnął Kanclerz najciszej jak tylko umiał opuścił jaskinie i udał się do swoich spraw.
z/t

Odpowiedz

Wróć do „Zakończone”