x
Newsy
  • 07.04.2024
  • Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
  • 06.04.2024
  • Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
  • 07.03.2024
  • Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
  • 04.02.2024
  • Postacią Miesiąca został Tauro
  • 31.01.2024
  • Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
  • Aktualności fabularne
  • > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
  • Przewrót na Lwiej Ziemi
  • > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
  • Gniew Przodków
  • > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
  • Epidemia w dżungli
  • > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
  • Szkarłatne Grzywy
  • > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Suwak
Lwia Skała
Wodopój Las Kanion Termitiery Jezioro ZZ Wulkan Góry LS Jaskinie Kilimandżaro Upendi Drzewo życia Wielki Wodospad Zakątek Przodków Oaza Ruiny Pustynia Ciernisko Cmentarz Pole bitwy Zarośla Bagno Słone jezioro Gejzery Góry ZZ Wielka woda Jezioro szmaragdowe Jezioro flamingów Kaskada Grobowiec Rzeka Wąwóz Dżungla Pustkowia Równina Rzeka 2 Sawanna 2 Rzeka 3 Las namorzynowy Dolina wichrów Nadrzecze Dolina LS Drzewo życia Sawanna LZ Skała Wolności Wschodnia Oaza Wydmy Las MB Jezioro MB Wybrzeże

Jak ojciec z synem [Piegus i Tib]

Awatar użytkownika
Tib
Gatunek: lew
Data urodzenia: 24 paź 2014
Specjalizacja:
wojownik 2
Wojownik 2
Niezłomność Królów
Niezłomność Królów
Druga Skóra
Druga skóra
łowca 1
Łowca 1
krokodyl
Krokodyl
tropiciel
Tropiciel
Zdrowie: 100
Waleczność: 71
Zręczność: 51
Percepcja: 35
Kontakt:

Jak ojciec z synem [Piegus i Tib]

Post autor: Tib » 05 wrz 2020, 22:08

Minęło już kilka dni od spotkania tibowej rodziny. Kanclerz, jak to miał w zwyczaju czynić niemal każdego dnia o tej porze, siedział na szczycie Lwiej Skały obserwując jak kraina powoli pogrąża się w ciemności. Po całym dniu spędzonym na patrolach i rozwiązywaniu problemów Lwioziemców brązowogrzywy potrzebował takiej chwili wytchnienia. Jednak tego dnia nie dane było mu jej zaznać nawet w takim miejscu.
A gdyby tak przywrócić monarchię i obwołać się królem? , myślał.
Porządziłbym Lwią Ziemią do momentu pokonania Wodza a potem oddałbym władzę Ushindiemu i Khalie.

Awatar użytkownika
Piegus
Strażnik
Strażnik
Data urodzenia: 12 cze 2019
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
Waleczność: 65
Zręczność: 55
Percepcja: 30
Kontakt:

Post autor: Piegus » 05 wrz 2020, 22:15

W ostatnim czasie raczej nie miałem zbyt dużo okazji an rozmowy z ojcem. tyle rzeczy chodziło mi po głowie i nie tylko. Za dużo sie w ostatnim czasie dzieje.
-Witaj ojcze- Przywitałem sie stojąc za Tibem- Przeszkadzam?- Zapytałem troche nie pewnym głosem. Nie chciałem sprawiać kłopotu i w ogóle. Rozumiałem, że ten am dużo obowiązków i innych takich trudnych rzeczy na swojej głowie.

Awatar użytkownika
Tib
Specjalizacja:
wojownik 2
Wojownik 2
Niezłomność Królów
Niezłomność Królów
Druga Skóra
Druga skóra
łowca 1
Łowca 1
krokodyl
Krokodyl
tropiciel
Tropiciel
Kontakt:

Post autor: Tib » 05 wrz 2020, 22:21

...nie powinienem tak nawet myśleć, skarcił sam siebie w myślach i nim zaczął rozważać kolejne za i przeciw, zza pleców dobiegł go znajomy głos. Tib uśmiechnął się, po czym zwrócił łeb w kierunku syna.
-Cześć Piegus- rzucił wesoło.
-Przecież wiesz, że nigdy mi nie przeszkadzasz- odparł pełnym entuzjazmu głosem, jakby w ten sposób chciał nieco ośmielić Piegusa.
-Śmiało, przysiądź się, zapowiada się na wyjątkowo ładny zachód słońca- dodał. Na jego pysku przez cały czas gości wesoły uśmiech.

Awatar użytkownika
Piegus
Strażnik
Strażnik
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
Kontakt:

Post autor: Piegus » 05 wrz 2020, 22:31

Słowa jak i uśmiech ojca ośmieliło mnie mocniej i podszedłem. Przywitałem się ocierając lekko swój łeb o jego grzywę.
-Ano, dzisiaj będzie ładnie- Skierowałem swe spojrzenie na słońce, które chyliło się ku zachodowi.
-Jak sie czujesz po powrocie syna i wnuków?- Zapytałem katem oka patrząc się na niego. Ci juz byli u nas jakiś czas ale chciałem tak an razie podpytać nim zacznę moze cos poważniejszego...

Awatar użytkownika
Tib
Specjalizacja:
wojownik 2
Wojownik 2
Niezłomność Królów
Niezłomność Królów
Druga Skóra
Druga skóra
łowca 1
Łowca 1
krokodyl
Krokodyl
tropiciel
Tropiciel
Kontakt:

Post autor: Tib » 06 wrz 2020, 15:53

Tib odwzajemnił czułości, po czym zwrócił łeb w kierunku zachodzącego słońca. Pytanie jakie zadał mu Piegus wprawiło go w delikatne zakłopotanie.
-Cieszę się, że są cali i zdrowi i że dane było mi dożyć dnia w którym zostałem dziadkiem- odparł.
-Jednak boli mnie trochę, że Haki dalej mi nie wybaczył. Widać sobie na to zasłużyłem...-dodał, po czym pozwolił sobie na głośne westchnienie.
-A co tam u ciebie? Kiedy przyszedłeś odniosłem wrażenie, że trapi cię jakieś zmartwienie- powiedział.

Awatar użytkownika
Piegus
Strażnik
Strażnik
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
Kontakt:

Post autor: Piegus » 06 wrz 2020, 17:44

-Haki... no cóż myślę, że on no.. pogrąża sam siebie w tej swojej nienawiści- No bo ile można i jak długo?
-Tak bo tato-Nie wiedziałem jak mam się zabrać za rozmowę na ten temat.
-Jest ktoś kogo bardzo lubie ale to nie wiem czy jest właściwe i w ogólę no..- Nie wiem jak mam mówić i co w tej kwesti. Dużo sprzecznych myśli krążyło mi po głowie.

Awatar użytkownika
Tib
Specjalizacja:
wojownik 2
Wojownik 2
Niezłomność Królów
Niezłomność Królów
Druga Skóra
Druga skóra
łowca 1
Łowca 1
krokodyl
Krokodyl
tropiciel
Tropiciel
Kontakt:

Post autor: Tib » 06 wrz 2020, 21:51

Tib pokręcił łbem.
-To raczej żal. Haki nie jest złym lwem a Lwia Ziemia sporo mu zawdzięcza. Po prostu...może zakończmy ten temat? - zaproponował.
-Tak?- zapytał uśmiechając się wesoło.
Po jego następnych słowach Kanclerz pomyślał, że Piegus upatrzył sobie jakaś lwicę. Czyżby Firya?
-Cóż, miłość do dość skomplikowana sprawa. Jeżeli druga strona odwzajemnia twoje uczucia, to chyba nie ma w tym nic złego.

Awatar użytkownika
Piegus
Strażnik
Strażnik
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
Kontakt:

Post autor: Piegus » 07 wrz 2020, 20:08

-No dobrze...- Skoro nie chce o tym gadać to nie będę drążył czy cos. spoglądałem an swoje łapy trochę zmieszany i tka jakby przygaszony.
-Tak myślisz?- Spojrzałem lekko na niego-Nie ważne co inni mogą myśleć?- Nie byłem do końca przekonany co do tego i tej całej akceptacji..

Awatar użytkownika
Tib
Specjalizacja:
wojownik 2
Wojownik 2
Niezłomność Królów
Niezłomność Królów
Druga Skóra
Druga skóra
łowca 1
Łowca 1
krokodyl
Krokodyl
tropiciel
Tropiciel
Kontakt:

Post autor: Tib » 07 wrz 2020, 20:28

-A co z tego co myślą o tobie inni? O ile nie robisz krzywdy innym, to nie masz czym się przejmować- powiedział, jednocześnie posyłając mu szeroki uśmiech.
-Jestem twoim ojcem, wychowałem cię i na prawdę nie wiem co takiego musiałbyś zrobić, żebym przestał cię uważać za syna- rzekł, jednocześnie kładąc łapę na braku syna.
-Nieważne co by się stało, ja zawsze będę przy tobie- dodał. Z zachowania swojego syna Tib wywnioskował, że chodzi o coś powszechnie nieakceptowalnego i pierwszym co przyszło mu na myśl, było to, że chodziło o jakąś lwicę z innego stada. Cóż, byłby ciekawie gdyby chodziło o Szkarłatnych.

Awatar użytkownika
Piegus
Strażnik
Strażnik
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
Kontakt:

Post autor: Piegus » 07 wrz 2020, 20:47

-No nie robię i nie chciałbym komukolwiek robić krzywdę- Powiedziałem i westchnąłem ciężej.
-Nie wiem po prostu jak to powiedzieć. Trochę to mnie krepuje i boje się, że będzie to źle odbieranie jeśli inni by sie dowiedzielii- Tak tez było. Nie chciałem aby Haribu miał nieprzyjemności ze strony innych członków stada. O siebie się nie martwiłem.

Odpowiedz

Wróć do „Zakończone”