x
Newsy
- 07.04.2024
- Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
- 06.04.2024
- Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
- 07.03.2024
- Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
- 04.02.2024
- Postacią Miesiąca został Tauro
- 31.01.2024
- Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
- Aktualności fabularne
- > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
- Przewrót na Lwiej Ziemi
- > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
- Gniew Przodków
- > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
- Epidemia w dżungli
- > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
- Szkarłatne Grzywy
- > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Poszukiwania
Stada
Lwia Ziemia przywódcy: Khalie, Ushindi
Pazury Północy przywódca: Umahiri
Szkarłatne Grzywy przywódca: Ragir, Sigrun
Podnóża Baobabu
Regulamin forum
Teren stada jest strzeżony przez członków stada i stadne NPC. W związku z tym trudno dostać się na niego niepostrzeżenie i należy odczekać 24 h po wejściu żeby opuścić teren stada.
Miejsce wyjątkowe
Uczenie się dowolnej specjalizacji w tym temacie nagradza 10 PD na start w tej specjalizacji
Teren stada jest strzeżony przez członków stada i stadne NPC. W związku z tym trudno dostać się na niego niepostrzeżenie i należy odczekać 24 h po wejściu żeby opuścić teren stada.
Miejsce wyjątkowe
Uczenie się dowolnej specjalizacji w tym temacie nagradza 10 PD na start w tej specjalizacji
- Kisulisuli
- Gatunek: Lampart
- Data urodzenia: 20 lut 2018
- Zdrowie: 100
- Waleczność: 35
- Zręczność: 67
- Percepcja: 38
- Kontakt:
Re: Podnóża Baobabu
Lamparcica zauważyła jak Kron puszył pióra i spytała z uśmiechem na pysku:
-Czemu tak się puszysz? Zaraz będzie z Ciebie kulka, a to nie czas na zabawę w turlanie kulki. Po czym dodała z poważna miną i postawą:
-Jak byłam mała to słyszałam wiele opowiadań o Lwiej Ziemi i jej królach, a szczególnie o Simbie i Mufasie. Więc postanowiłam wstąpić do tego stada, by bronić razem z innymi zwierzętami przestrzegania zasad Kręgu Życia, między innymi przed hienami, złoziemcami i wyrzutkami. A chciałabym to robić, ponieważ Krąg Życia zapobiega większym konfliktom międzygatunkowym, ale niestety tylko jest to zapewnione tylko tym zwierzętom, które go przestrzegają, oraz zapobiega katastrofom i tworzy harmonię wraz z równowagą. Czy chciałbyś się jeszcze o coś zapytać?
-Czemu tak się puszysz? Zaraz będzie z Ciebie kulka, a to nie czas na zabawę w turlanie kulki. Po czym dodała z poważna miną i postawą:
-Jak byłam mała to słyszałam wiele opowiadań o Lwiej Ziemi i jej królach, a szczególnie o Simbie i Mufasie. Więc postanowiłam wstąpić do tego stada, by bronić razem z innymi zwierzętami przestrzegania zasad Kręgu Życia, między innymi przed hienami, złoziemcami i wyrzutkami. A chciałabym to robić, ponieważ Krąg Życia zapobiega większym konfliktom międzygatunkowym, ale niestety tylko jest to zapewnione tylko tym zwierzętom, które go przestrzegają, oraz zapobiega katastrofom i tworzy harmonię wraz z równowagą. Czy chciałbyś się jeszcze o coś zapytać?
- Mistrz Gry
- Kontakt:
Wypuścił powietrze z głośnym sapnięciem, na powrót przybierając kształt bardziej przypominający orła niż kulkę.
- Mam więc dla ciebie przykre wiadomości. Kiedy wielka powódź nawiedziła krainę, bardzo wiele zwierząt straciło życie. Nie ma pewności, czy odnajdziesz jeszcze królów, o których mówisz. - rzekł smutnym głosem i pokręcił głową. Mimo że uważał się za mądrego, musiał przyznać, że nie do końca rozumie o czym mówi Kisuli.
- Czy Lwia Ziemia zmusza innych do przestrzegania tych zasad? I skoro wierzą, że Krąg Życia rządzi światem to jak może on nie działać na lwy z innego stada albo hieny? O jakiej katastrofie mówimy? - zapytał, zaniepokojony słowami lamparcicy.
- Mam więc dla ciebie przykre wiadomości. Kiedy wielka powódź nawiedziła krainę, bardzo wiele zwierząt straciło życie. Nie ma pewności, czy odnajdziesz jeszcze królów, o których mówisz. - rzekł smutnym głosem i pokręcił głową. Mimo że uważał się za mądrego, musiał przyznać, że nie do końca rozumie o czym mówi Kisuli.
- Czy Lwia Ziemia zmusza innych do przestrzegania tych zasad? I skoro wierzą, że Krąg Życia rządzi światem to jak może on nie działać na lwy z innego stada albo hieny? O jakiej katastrofie mówimy? - zapytał, zaniepokojony słowami lamparcicy.
"Nie należy martwić się tym jak wolno idzie wątek, należy cieszyć się tym jak ciekawie rozwija się fabuła"
Lista NPC
Lista NPC
- Kisulisuli
- Kontakt:
Kisulisuli zaniemówiła, nigdy nie musiała odpowiadać na tyle pytań na raz, ale zebrała się i zaczęła powoli odpowiadać, by przypadkiem czegoś nie pomylić:
-Zmusza tylko tych, co żyją na Lwiej Ziemi...I...Krąg Życia nie rządzi światem, tylko byłoby najlepiej gdyby wszystkie zwierzęta go przestrzegały.. I ten... Katastrofy... no chociażby wielki głód, który był za panowania Skazy.
-Zmusza tylko tych, co żyją na Lwiej Ziemi...I...Krąg Życia nie rządzi światem, tylko byłoby najlepiej gdyby wszystkie zwierzęta go przestrzegały.. I ten... Katastrofy... no chociażby wielki głód, który był za panowania Skazy.
- Mistrz Gry
- Kontakt:
Uznał, że koty utrudniają sobie życie nie tylko skomplikowanymi imionami, ale także dziwacznymi wierzeniami.
- Chyba słyszałem o tym wielkim głodzie. Ale czy przyczyną nie była susza? - zastanawiał się na głos Kron. - Susza nadeszła dlatego, że Lwioziemcy nie przestrzegali Kręgu? - dopytywał Kisuli, która widocznie znała się na historii. Zamyślił się jeszcze chwilę drapiąc się skrzydłem po głowie.
- Czy to oznacza, że jeśli nie będą przestrzegać Kręgu Życia grozi nam kolejna katastrofa, taka jak ostatnia powódź? - w jego głosie można było dostrzec nutkę niepokoju.
- Chyba słyszałem o tym wielkim głodzie. Ale czy przyczyną nie była susza? - zastanawiał się na głos Kron. - Susza nadeszła dlatego, że Lwioziemcy nie przestrzegali Kręgu? - dopytywał Kisuli, która widocznie znała się na historii. Zamyślił się jeszcze chwilę drapiąc się skrzydłem po głowie.
- Czy to oznacza, że jeśli nie będą przestrzegać Kręgu Życia grozi nam kolejna katastrofa, taka jak ostatnia powódź? - w jego głosie można było dostrzec nutkę niepokoju.
"Nie należy martwić się tym jak wolno idzie wątek, należy cieszyć się tym jak ciekawie rozwija się fabuła"
Lista NPC
Lista NPC
- Kisulisuli
- Kontakt:
Lamparcica patrzyła na Krona z zakłopotanie i powiedziała:
-Przecież.. Skaza złamał zasady Kręgu Życia... i naruszył tym harmonię... więęęc nastała susza. Tak! Tak właśnie było.-po czym wyszczerzyła zęby-Aaaa co do tej katastrofy to nie jest wykluczone, chyba że... w porę opamięta się ten co złamał zasady.
Kisulisuli odetchnęła z ulgą po swojej wypowiedzi i zapytała z podskokiem:
-To co?! Możemy ruszać?
-Przecież.. Skaza złamał zasady Kręgu Życia... i naruszył tym harmonię... więęęc nastała susza. Tak! Tak właśnie było.-po czym wyszczerzyła zęby-Aaaa co do tej katastrofy to nie jest wykluczone, chyba że... w porę opamięta się ten co złamał zasady.
Kisulisuli odetchnęła z ulgą po swojej wypowiedzi i zapytała z podskokiem:
-To co?! Możemy ruszać?
- Invicta
- Gatunek: lew
- Data urodzenia: 20 kwie 2015
- Waleczność: 55
- Zręczność: 55
- Percepcja: 40
- Kontakt:
Być może nie powinna odwiedzać tego miejsca, ale przecież postanowiła sprawdzić, o co chodzi z tymi stadami, prawda? Najwyżej trzeba będzie salwować się ucieczką, zresztą nie pierwszy raz. Przynajmniej będzie wiedziała, której grupy trzeba unikać.
- Przygoda, przygoda, każdej chwili szkoda, świat jest piękny... - nuciła sobie w myślach, jednocześnie podziwiając urodę tego miejsca.
- Przygoda, przygoda, każdej chwili szkoda, świat jest piękny... - nuciła sobie w myślach, jednocześnie podziwiając urodę tego miejsca.
- Mistrz Gry
- Kontakt:
Pokiwał jedynie głową na opowieść Kisuli. Nigdy nie przepadał za historią a o Lwiej Ziemi wiedział tylko tyle gdzie leży i że urządzają głośne przyjęcia na tej swojej skale.
- Myślę, że możemy... - zaczął, ale wtedy zauważył pojawienie się lwicy. Poderwał się z ziemi i podleciał na gałąź, by z góry się jej przyjrzeć.
- Mamy towarzystwo. - powiedział, wskazując skrzydłem stronę, z której nadchodziła Invicta.
- Myślę, że możemy... - zaczął, ale wtedy zauważył pojawienie się lwicy. Poderwał się z ziemi i podleciał na gałąź, by z góry się jej przyjrzeć.
- Mamy towarzystwo. - powiedział, wskazując skrzydłem stronę, z której nadchodziła Invicta.
Lista NPC
Lista NPC
- Kisulisuli
- Kontakt:
Słysząc doniesienia Krona, Kisulisuli postanowiła na wszelki wypadek schować się za baobabem, bo przecież nigdy nie spotkała się z żadnym lwem. Upuściła uszy i wychyliła jedno oko, by obserwować sytuację i by było jej jak najmniej widać.
- Davu
- Tarcza
- Specjalizacja:
- Waleczność: 50
- Zręczność: 60
- Kontakt:
Davu postanowił, niczym każdy porządny lwioziemski samiec, patrolować tereny stadne. W końcu już był prawie dorosły, już za chwilę zacznie mu w końcu rosnąć grzywa, prawda?
W okolicach baobabu zauważył jakąś lwicę. Z daleka wyglądała podobnie jak kilka innych lwioziemek, ale gdy podszedł bliżej zorientował się ze chyba jej nie zna.
- Dzień dobry - Przywitał się przyjaźnie. Nie chciał, by ktoś czuł się niepotrzebnie zagrożony z jego strony.
W okolicach baobabu zauważył jakąś lwicę. Z daleka wyglądała podobnie jak kilka innych lwioziemek, ale gdy podszedł bliżej zorientował się ze chyba jej nie zna.
- Dzień dobry - Przywitał się przyjaźnie. Nie chciał, by ktoś czuł się niepotrzebnie zagrożony z jego strony.
- Invicta
- Data urodzenia: 20 kwie 2015
- Waleczność: 55
- Zręczność: 55
- Kontakt:
Dostrzegła młodego samca, który najwyraźniej nie miał złych zamiarów. Na razie nie była świadoma obecności lamparcicy i ptaka, zresztą to by niewiele zmieniło. Nie przeszkadzało jej towarzystwo innych wielkich kotów, w końcu nie polowała na nie. Owszem, stanowiły konkurencję, ale było to raczej nieuniknione.
- Bądź pozdrowiony. Jestem Invicta - powiedziała do młodego lwa, kiedy znalazł się bliżej niej.
- Bądź pozdrowiony. Jestem Invicta - powiedziała do młodego lwa, kiedy znalazł się bliżej niej.