x
Newsy
  • 07.04.2024
  • Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
  • 06.04.2024
  • Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
  • 07.03.2024
  • Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
  • 04.02.2024
  • Postacią Miesiąca został Tauro
  • 31.01.2024
  • Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
  • Aktualności fabularne
  • > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
  • Przewrót na Lwiej Ziemi
  • > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
  • Gniew Przodków
  • > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
  • Epidemia w dżungli
  • > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
  • Szkarłatne Grzywy
  • > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Suwak
Lwia Skała
Wodopój Las Kanion Termitiery Jezioro ZZ Wulkan Góry LS Jaskinie Kilimandżaro Upendi Drzewo życia Wielki Wodospad Zakątek Przodków Oaza Ruiny Pustynia Ciernisko Cmentarz Pole bitwy Zarośla Bagno Słone jezioro Gejzery Góry ZZ Wielka woda Jezioro szmaragdowe Jezioro flamingów Kaskada Grobowiec Rzeka Wąwóz Dżungla Pustkowia Równina Rzeka 2 Sawanna 2 Rzeka 3 Las namorzynowy Dolina wichrów Nadrzecze Dolina LS Drzewo życia Sawanna LZ Skała Wolności Wschodnia Oaza Wydmy Las MB Jezioro MB Wybrzeże

Słuchaj, patrz, milcz. [Trening percepcji +2/3 Lyanna - Sigrun] udane

Awatar użytkownika
Sigrun
Królowa
Królowa
Gatunek: Lew kameruński
Data urodzenia: 24 gru 2013
Specjalizacja:
medyk 2
Medyk 2
czyste łapy
Czyste łapy
rzemieślnik 2
Rzemieślnik 2
recykling
Recykling
Zdrowie: 100
Waleczność: 20
Zręczność: 60
Percepcja: 70
Kontakt:

Re: Słuchaj, patrz, milcz. [Trening percepcji Lyanna - Sigrun]

Post autor: Sigrun » 12 gru 2019, 16:31

Lata wędrówki, życie bez pośpiechu i obserwacja przyczyniły się do tego, że szara zawsze zwracała uwagę na przeróżne drobiazgi. I choć chciała jej wiele opowiedzieć, to mogła jedynie w taki sposób pokazać to jak sama postrzega świat.
Machnęła ogonem i zastrzygła uszami słysząc nieopodal dziwny dźwięk. Wcisnęła Lyannie w łapę bursztyn, teraz samica miała już dwie pamiątki ze spotkania. A potem przylgnęła brzuchem, niemalże szorując po piasku. Zaczęła się skradać choć wydawać się mogło, że na horyzoncie nic nie ma. Tylko żółty piasek i palmy.

A droga wiedzie w przód i w przód,
Choć się zaczęła tuż za progiem
I w dal przede mną mknie na wschód,
A ja wciąż za nią - tak jak mogę...
Skorymi stopy za nią w ślad -
Aż w szerszą się rozpłynie drogę,
Gdzie strumień licznych dróg już wpadł...
A potem dokąd? - rzec nie mogę...
♪♫♪

Obrazek Tutu tutu tutu tutu|Gdy posuniesz się za daleko|Yummy|☙❦❧ Karta postaci

Awatar użytkownika
Lyanna
Valarjar
Valarjar
Gatunek: Lew
Data urodzenia: 04 wrz 2016
Specjalizacja:
łowca 3
Łowca 3
zebra
Zebra
krokodyl
Krokodyl
słoń
Słoń
survivalista
Przewodnik
Zdrowie: 35
Waleczność: 58
Zręczność: 66
Percepcja: 38
Kontakt:

Post autor: Lyanna » 14 gru 2019, 14:23

W porównaniu do szarej, Lyanna nic nie usłyszała i nadal stała na prostych łapach zerkając na zachowanie Sigrun. Najpierw machnęła ogonem, potem zastrzygła uszami. Jednak dopiero później zrobiła dziwną rzecz. Zaczęła się skradać? Kremowa nie do końca wiedziała o co jej chodzi. Odeszła kawałek na plażę, by odłożyć pamiątkowe przedmioty, po które później wróci i zaczęła naśladować towarzyszkę mimo iż nie widziała w tym zabiegu żadnego sensu.
Obrazek

Awatar użytkownika
Sigrun
Królowa
Królowa
Specjalizacja:
medyk 2
Medyk 2
czyste łapy
Czyste łapy
rzemieślnik 2
Rzemieślnik 2
recykling
Recykling
Kontakt:

Post autor: Sigrun » 16 gru 2019, 14:09

Sigrun najwyraźniej coś słyszała prócz szumu morza i skrzeku mew, który to z każdą chwilą się w sumie nasilał. Przyczaiła się w pobliskich zaroślach, odwracając się w stronę Lyanny czy ta za nią podąża. dalej na piasku mewy zdawały się coś dziobać. Ciężko było jednak stwierdzić co to bo swoją liczebnością całkowicie zasłaniały to co atakowały.

♪♫♪

Awatar użytkownika
Lyanna
Valarjar
Valarjar
Specjalizacja:
łowca 3
Łowca 3
zebra
Zebra
krokodyl
Krokodyl
słoń
Słoń
survivalista
Przewodnik
Kontakt:

Post autor: Lyanna » 16 gru 2019, 23:07

Nieprzyjemny skrzek mew i szum morza były jedynymi słyszalnymi w tej chwili dla Szkarłatnej rzeczami, nic poza nimi nie potrafiła dostrzec, czy też usłyszeć. Podążała za Sigrun zdezorientowana po co to wszystko. Aczkolwiek nie sprzeciwiała się i robiła te dziwne rzeczy naśladując szarą. Początkowo widząc zbiorowisko pomyślała o (żółwiach) muszelkach. Może mewy też chcą sobie sprawić (obiad) ozdobę.
Obrazek

Awatar użytkownika
Sigrun
Królowa
Królowa
Specjalizacja:
medyk 2
Medyk 2
czyste łapy
Czyste łapy
rzemieślnik 2
Rzemieślnik 2
recykling
Recykling
Kontakt:

Post autor: Sigrun » 05 sty 2020, 15:30

(Spryciarz)

Zerknęła na Lyanne nie bardzo wiedząc czy powinna się wtrącić w zbieraninę ptaków. W końcu ich dzioby potrafiły narobić kilka nieprzyjemnych ran a przed całą chmarą ciężko się opędzić. Szara była dość pasywną istotą, to od beżowej zależało jak sprawy się potoczą.

♪♫♪

Awatar użytkownika
Lyanna
Valarjar
Valarjar
Specjalizacja:
łowca 3
Łowca 3
zebra
Zebra
krokodyl
Krokodyl
słoń
Słoń
survivalista
Przewodnik
Kontakt:

Post autor: Lyanna » 05 sty 2020, 18:25

Cóż tym razem Sigrun nie prowadziła kolejnego kroku. Zerknęła na Lynn, która w sumie nie wiedziała co powinna począć. Zastanowiła się chwileczkę, po czym skinęła głową do szarej. Zaczęła skradać się na jednego z ptaków, będąc nisko na ugiętych nogach. Zamierzała jednego z nich złapać i podarować piórko albo dwa swojej nowej znajomej.
Obrazek

Awatar użytkownika
Sigrun
Królowa
Królowa
Specjalizacja:
medyk 2
Medyk 2
czyste łapy
Czyste łapy
rzemieślnik 2
Rzemieślnik 2
recykling
Recykling
Kontakt:

Post autor: Sigrun » 05 sty 2020, 18:43

To co czyniła beżowa lwica spodobało się szarej. Zaczęła się również skradać tylko z drugiej strony tak by otoczyć ptaki i zacieśnić krąg. Będąc już blisko podskoczyła w miejscu chcąc je jakby nastraszyć a gdy te zerwą się do lotu była spora szansa, że wpadną na Lyanne czającą się z naprzeciwka.

♪♫♪

Awatar użytkownika
Lyanna
Valarjar
Valarjar
Specjalizacja:
łowca 3
Łowca 3
zebra
Zebra
krokodyl
Krokodyl
słoń
Słoń
survivalista
Przewodnik
Kontakt:

Post autor: Lyanna » 05 sty 2020, 18:53

Zupełnie nieświadomie dzięki niemowie udało się Szkarłatnej zdobyć kolejną cenną lekcję jaką było o dziwo polowanie, a konkretniej jego taktyka. Kremowa nie spodziewała się jak wiele można się dowiedzieć i nauczyć dzięki relacji z kotowatymi z zupełnie innych środowisk. Pomijając fakt iż ciężko się jej z Sigrun dogadać to uznała ją za swoją prawdziwą przyjaciółkę, jakże inną od tych jakie znała na Złej Ziemi.
Gdy ptaki wzbiły się w powietrze Lilka wyczekała odpowiedniego momentu i wyskoczyła w powietrze szybkim, mocnym wybiciem chwytając w paszczę ogon jednego z ptaków o biało szarych piórkach. Nie miała na zamiarze pochwycenia całego zwierzaka, a jedynie zyskanie piór, które swoją drogą się jej udało. Podeszła, więc do Sigi i włożyła jej dwa z zdobytych ptasich piór za ucho. Teraz wyglądała jeszcze bardziej tajemniczo i urokliwie zgodnie ze swoim wnętrzem.
Obrazek

Awatar użytkownika
Sigrun
Królowa
Królowa
Specjalizacja:
medyk 2
Medyk 2
czyste łapy
Czyste łapy
rzemieślnik 2
Rzemieślnik 2
recykling
Recykling
Kontakt:

Post autor: Sigrun » 05 sty 2020, 19:24

Efekt osiągnięty choć Sigrun traktowała to jako zabawę niż polowanie. Widziała tylko jak wśród chmury białych piór samca wyskakuje do góry by pochwycić jednego z ptaków za lotki. Mewy z głośnym skrzekiem oddaliły się wystraszone obecnością dwóch dużych drapieżników. Kolejnym zaskoczeniem oraz miłym gestem było uzyskanie ozdoby. Dotknęła delikatnie wystających piórek i uśmiechnęła się zadowolona. Przy okazji mogły również zobaczyć puste skorupki po jajach oraz kilka wygrzebujących się z piasku małych żółwi. Pozostałe, które przetrwały ptasi nalot i mogły skierować się wprost do oceanu. Ocaliły przypadkiem kilka istnień.
Szara liznęła Lyannę w nos wyrażając tym samym swoją wdzięczność za tak dobre towarzystwo.

♪♫♪

Awatar użytkownika
Lyanna
Valarjar
Valarjar
Specjalizacja:
łowca 3
Łowca 3
zebra
Zebra
krokodyl
Krokodyl
słoń
Słoń
survivalista
Przewodnik
Kontakt:

Post autor: Lyanna » 05 sty 2020, 19:53

Dostrzegła w kocicy radość, więc zadowolona z siebie stadowiczka z dumą zerknęła teraz na żółwie, którym uratowały życie zupełnym przypadkiem. Mimo początkowej trudności w znajomości udało jej się nauczyć kilku rzeczy i dzięki nim dała radę porozumieć się z nową osóbką, doświadczyła wiele nowych rzeczy, o których istnieniu nie zdawała sobie sprawy.
Liźnięcie w nos było naprawdę bardzo przyjacielskim gestem. Lyanna zdawała sobie jednak sprawę, że spędziła tu z nową znajomą praktycznie cały dzień.
- Wiesz... ja będę musiała wracać. Mieszkam w pobliżu, południowe tereny krainy. Zawsze będziesz mogła wpaść jeśli będziesz chciała. - zamachała ogonem - Należę do stada Szkarłatnych Grzyw.
Ciężko było jej się pożegnać z niemą towarzyszką. Mimo to jednak zdawała sobie sprawę ze swoich stadnych obowiązków, jej życie było ich pełne jak każdej istoty żyjącej w zgranej ze sobą społeczności większej grupy zwierząt.
Obrazek

Odpowiedz

Wróć do „Zakończone szkolenia”