x
Newsy
- 07.04.2024
- Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
- 06.04.2024
- Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
- 07.03.2024
- Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
- 04.02.2024
- Postacią Miesiąca został Tauro
- 31.01.2024
- Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
- Aktualności fabularne
- > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
- Przewrót na Lwiej Ziemi
- > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
- Gniew Przodków
- > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
- Epidemia w dżungli
- > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
- Szkarłatne Grzywy
- > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Poszukiwania
Stada
Lwia Ziemia przywódcy: Khalie, Ushindi
Pazury Północy przywódca: Umahiri
Szkarłatne Grzywy przywódca: Ragir, Sigrun
Strachy na lachy [Tendai]
- Mistrz Gry
- Kontakt:
Re: Strachy na lachy [Tendai]
Szkarłaciątko ewidentnie próbowało dowieść swej zwinności i sprawności, tylko przed kim? Przed samym sobą? Próby wyswobodzenia się z dołka zakończyłyby się fiaskiem, gdyby nie zbieg okoliczności. Teraz wspinaczka po pniaku również spełza na niczym, gdyż wiśniowe ciałko runęło na dół z łoskotem. Na korze nie pozostało ani jedno wgłębienie po jego pazurach.
"Nie należy martwić się tym jak wolno idzie wątek, należy cieszyć się tym jak ciekawie rozwija się fabuła"
Lista NPC
Lista NPC
- Tendai
- Gatunek: leff
- Data urodzenia: 20 lis 2019
- Specjalizacja:

- Zdrowie: 70
- Waleczność: 55
- Zręczność: 60
- Percepcja: 35
- Kontakt:
Nie byłem zadowolony z niepowodzenia. potrząsnąłem lekko łebkiem. co miałem zrobić? Postanowiłem obejść te przeszkodę. Jestem jeszcze za mały aby dać radę. Zasmuciło to mnie, w końcu chciałbym aby mam i tata byli ze mnie w przyszłości dumni.
- Mistrz Gry
- Kontakt:
Lwiątko nie chciało ani przesunąć pnia, ani go przeskoczyć, dlatego więc postanowiło je obejść. Przerwa była dość ciasna, mało brakowało, a Tendai utknąłby w niej tak jak poprzednim razem w wyrwie w ziemi. Samczyk kroczył wydeptaną ścieżką, gdy nagle ta skończyła się. Znajdował się właśnie pośrodku kniei, nie wiedząc, co dalej robić. Wtem poczuł przeraźliwe zimno, mrożące krew żyłach i stawiające sierść dęba. Za nim pojawiło się inne lwiątko, jednak to było całkiem przezroczyste i emanowało lekką poświatą. Zanim czarnooki zdążył się zorientować o obecności duszka, ten stanął na dwóch zadnich łapach i krzyknął.
- Bu! - po okrzyku jeszcze długo było słychać dziewczęcy i szczery chichot.
- Bu! - po okrzyku jeszcze długo było słychać dziewczęcy i szczery chichot.
"Nie należy martwić się tym jak wolno idzie wątek, należy cieszyć się tym jak ciekawie rozwija się fabuła"
Lista NPC
Lista NPC
- Tendai
- Specjalizacja:

- Kontakt:
Jakos przecisnąłem się ale i przez to kawałek poturlałem sie niczym kulka po tej drodze Potrząsnąłem lekko łebkiem i zacząłem iść. Było ciemno i zacząłem się bać ale nie mogę tego tak pokazywać. Łąka wydawał mi sie bardzo fajnym miejscem. Przysiadłem, bo i łapki mnie już trochę bolały od tego marszy i w ogóle. Nikogo nie widziałem i nie słyszałem aż do momentu. Podskoczyłem i od razu zjeżyłem sierść niczym mały kotek, widzący swe odbicie w lustrze.
-Kto to...
-Kto to...
- Mistrz Gry
- Kontakt:
- No jak kto to. Ja! - krzyknęła zbulwersowana i pomachała mu niematerialnymi łapkami przed pyskiem. W tej ciemnicy jej poświata była widoczna na tyle, że Tendai nie mógł jej przeoczyć.
- Jestem Ophra, a ty? - przedstawiła się i przekrzywiła łebek.
- Pobawisz się ze mną? W berka na przykład? - zapytała i przylgnęła do ziemi przednią częścią ciałka, czekając, aż czarnooki zacznie ją gonić. Nie mogła zmarnować takiej okazji i nie pobawić się z rówieśnikiem. Zwłaszcza jeśli ostatniego spotkała parędziesiąt lat temu.
- Jestem Ophra, a ty? - przedstawiła się i przekrzywiła łebek.
- Pobawisz się ze mną? W berka na przykład? - zapytała i przylgnęła do ziemi przednią częścią ciałka, czekając, aż czarnooki zacznie ją gonić. Nie mogła zmarnować takiej okazji i nie pobawić się z rówieśnikiem. Zwłaszcza jeśli ostatniego spotkała parędziesiąt lat temu.
Lista NPC
Lista NPC
- Tendai
- Specjalizacja:

- Kontakt:
Byłem w lekkim szoku widząc taka jakby przezroczystą łapkę.
-Ja jestem Tendai- Przedstawiłem się zjawie i również przekrzywiłem łebek lekko w bok.
-A z chęcią!- Powiedziałem podskakując. Co prawda byłem już trochę zmęczony ale zabawa zawsze jest mile widziana! Nie do końca zdawałem sobie sprawę, że duch ma pewna przewagę...
-Ja jestem Tendai- Przedstawiłem się zjawie i również przekrzywiłem łebek lekko w bok.
-A z chęcią!- Powiedziałem podskakując. Co prawda byłem już trochę zmęczony ale zabawa zawsze jest mile widziana! Nie do końca zdawałem sobie sprawę, że duch ma pewna przewagę...
- Mistrz Gry
- Kontakt:
- Gonisz! - pacnęła go i zaczęła frunąć przed siebie.
- A tak w ogóle, to masz bardzo fajne futerko, wiesz? - rzuciła przez niewidzialne ramię, nadal lecąc między wystającymi korzeniami i innymi zaroślami. Ona manewrowała między nimi iście perfekcyjnie, jakby znała je na pamięć. Tendaiowi szło to zdecydowanie gorzej, nie mniej nie pogłębiał dzielącego ich dystansu i nadal miał Ophrę na oku. Zdawało się, że martwa lwiczka doskonale wie, gdzie leci. Jakby specjalnie prowadziła Szkarłaciątko w konkretne miejsce.
- A tak w ogóle, to masz bardzo fajne futerko, wiesz? - rzuciła przez niewidzialne ramię, nadal lecąc między wystającymi korzeniami i innymi zaroślami. Ona manewrowała między nimi iście perfekcyjnie, jakby znała je na pamięć. Tendaiowi szło to zdecydowanie gorzej, nie mniej nie pogłębiał dzielącego ich dystansu i nadal miał Ophrę na oku. Zdawało się, że martwa lwiczka doskonale wie, gdzie leci. Jakby specjalnie prowadziła Szkarłaciątko w konkretne miejsce.
Lista NPC
Lista NPC