x
Newsy
  • 07.04.2024
  • Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
  • 06.04.2024
  • Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
  • 07.03.2024
  • Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
  • 04.02.2024
  • Postacią Miesiąca został Tauro
  • 31.01.2024
  • Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
  • Aktualności fabularne
  • > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
  • Przewrót na Lwiej Ziemi
  • > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
  • Gniew Przodków
  • > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
  • Epidemia w dżungli
  • > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
  • Szkarłatne Grzywy
  • > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Suwak
Lwia Skała
Wodopój Las Kanion Termitiery Jezioro ZZ Wulkan Góry LS Jaskinie Kilimandżaro Upendi Drzewo życia Wielki Wodospad Zakątek Przodków Oaza Ruiny Pustynia Ciernisko Cmentarz Pole bitwy Zarośla Bagno Słone jezioro Gejzery Góry ZZ Wielka woda Jezioro szmaragdowe Jezioro flamingów Kaskada Grobowiec Rzeka Wąwóz Dżungla Pustkowia Równina Rzeka 2 Sawanna 2 Rzeka 3 Las namorzynowy Dolina wichrów Nadrzecze Dolina LS Drzewo życia Sawanna LZ Skała Wolności Wschodnia Oaza Wydmy Las MB Jezioro MB Wybrzeże

W pogoni za uchatym [Laishia i Ignis]

Awatar użytkownika
Laishia
Tytuł: Postać Miesiąca
Gatunek: Lew
Data urodzenia: 17 lut 2020
Zdrowie: 100
Waleczność: 45
Zręczność: 55
Percepcja: 54
Kontakt:

Re: W pogoni za uchatym [Laishia i Ignis]

Post autor: Laishia » 24 lut 2021, 1:48

- Do starszych zwracasz się Starcze? - Może i była młoda, ale miała wrażenie, że delikatnie z niej drwi. Nie była na tyle porywcza by dać się sprowokować, potrafiła nad sobą panować, ale z całą pewnością coś w niej drgnęło.
Owszem oznaczało. Czyżby więc przeoczyła? Przekrzywiła łeb przypominając sobie to co widziała i rzeczywiście złapała się na chwilowym odwróceniu wzroku. Nie dobrze. Zbyt szybko zaczynała czuć się bezpiecznie przy obcych, co koniecznie należało poprawić. Tym razem miała szczęście, ale kto wie na kogo trafi przy kolejnej okazji.
- W takim razie wybacz niedopatrzenie. - Wcale nie brzmiała jakby było jej bardzo przykro. Z drugiej strony to chyba nie aż taka straszna zbrodnia.
- Tak właściwe... Laishia jestem. - Zaraz zapewne się pożegnają, ale przecież świat jest mały, dobrze byłoby znać jego imię. Po wyglądzie zapewne pozna go z daleka.
Maluch | Obecnie | Od Tako | Od Tako 2Obrazek
► Pokaż Spoiler

Awatar użytkownika
Ignis
Gatunek: Panthera Leo
Data urodzenia: 10 sie 2018
Specjalizacja:
wojownik 3
Wojownik 3
Niezłomna wola
Potęga Przodków
Pierwotny Szał
Szarża
Kościana Skóra
Kościana skóra
rzemieślnik 3
Rzemieślnik 3
garbarz
Z jednej nici
recykling
Recykling
garbarz
Garbarz
garbarz
Bez dna
garbarz
Jubiler
garbarz
Złote łapy
zbrojmistrz
Zbrojmistrz
piromanta
Piromanta
Waleczność: 75
Zręczność: 70
Percepcja: 30
Kontakt:

Post autor: Ignis » 24 lut 2021, 17:06

- Tak, no chyba, że mają już swoje przydomki - Odpowiedziałem, jakby to była dla mnie oczywistość. ...albo wymyślę im coś lepszego. Dopowiedziałem, ale już w myślach. Na jej słowa kiwnąłem lekko głową ze zrozumienia. Jednak czas płynął, a ja powinienem już znikać, w końcu łowy nie dobiegły jeszcze końca... oraz możliwość zawalczenia sobie z kimś.
- Ignis. I jak to jeden napotkany przeze mnie lew powiedział... Wędrowny Wojownik - Zaśmiałem się, i w tym samym czasie lwica bez problemu mogła dostrzec znak ognia na moim ramieniu, za nim przemówiłem znowu.
- Do następnego ogniska... Laishia - Pożegnałem się, jeszcze raz zerkając na lwicę, jej różnokolorowe oczy jak i niecodzienny dla mnie kolor futra, po czym jeśli Laishia nic już nie powiedziała, zniknąłem w gęstej trawie, stąpając z gracją wojownika oraz udając się na dalsze łowy.

/ZT?/
► Pokaż Spoiler

Awatar użytkownika
Laishia
Tytuł: Postać Miesiąca
Gatunek: Lew
Data urodzenia: 17 lut 2020
Waleczność: 45
Zręczność: 55
Percepcja: 54
Kontakt:

Post autor: Laishia » 24 lut 2021, 17:40

Usłyszała co chciała. Zdawała się jednak po prostu przyjąć informację, bez emocji. Słysząc jego imię postarała się wygiąć pysk w grymas przypominający uśmiech. Pożegnania nie zrozumiała, jakiego znów ogniska? Zrozumiała jednak przekaz.
- Bywaj, Wojowniku. - Skróciła sobie podany przez niego przydomek. Wędrowny, nie wędrowny, w każdym razie wojownik. Poczekała aż zniknie miedzy trawami i pozostawiając reszty ofiary, ktoś z pewnością zajmie się tym czego zjeść nie chciała, ruszyła w przeciwnym kierunku.

//zt ^-^
Maluch | Obecnie | Od Tako | Od Tako 2Obrazek
► Pokaż Spoiler

Awatar użytkownika
Mistrz Gry
Kontakt:

Post autor: Mistrz Gry » 24 lut 2021, 20:01

Jak się okazało, nasz wojownik Ignis mimo iż prawie zawsze był skłonny do potyczki, tym razem postąpił inaczej. Mianowicie gdy już dał znać o swojej obecności i przeanalizował wiek lwicy, zaraz porzucił swoje wcześniejsze myśli i rozpoczął z nią konwersację. Owszem owa rozmowa po części tyczyła się walki i w ogóle tego co krwistogrzywy lubił najbardziej lecz wszystko przebiegało w miłej i spokojnej atmosferze. Na tyle miłej, że nasza dwójka ani się nie obejrzała a ich spotkanie dobiegało właśnie końca. Tak więc po krótkim pożegnaniu, zarówno samiec jak i samica ruszyli w swoją stronę.

Ignis:
+ 27 PD do krzepy
+ 6 PD do zręczności
+ 3 PD do percepcji
+ mała skóra

Laishia:
+ 27 PD do krzepy
+ 12 PD do zręczności
+ 3 PD do percepcji
"Nie należy martwić się tym jak wolno idzie wątek, należy cieszyć się tym jak ciekawie rozwija się fabuła"
Lista NPC

Odpowiedz

Wróć do „Zakończone akcje”