x
Newsy
- 07.04.2024
- Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
- 06.04.2024
- Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
- 07.03.2024
- Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
- 04.02.2024
- Postacią Miesiąca został Tauro
- 31.01.2024
- Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
- Aktualności fabularne
- > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
- Przewrót na Lwiej Ziemi
- > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
- Gniew Przodków
- > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
- Epidemia w dżungli
- > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
- Szkarłatne Grzywy
- > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Poszukiwania
Stada
Lwia Ziemia przywódcy: Khalie, Ushindi
Pazury Północy przywódca: Umahiri
Szkarłatne Grzywy przywódca: Ragir, Sigrun
Co sądzisz o postaci?
- Chester
- Gatunek: Hiena cętkowana (krokuta)
- Data urodzenia: 15 lip 2016
- Zdrowie: 100
- Waleczność: 30
- Zręczność: 50
- Percepcja: 45
- Kontakt:
Re: Co sądzisz o postaci?
Imię: pasuje do pełnionej przez nią funkcji samicy alfa
Wygląd: bardzo ładna hiena o niezwykłym kolorze oczu
Zachowanie/ Sposób prowadzenia: przede wszystkim wspaniała przywódczyni i partnerka, która chce jak najlepiej dla swojego stada i potrafi podejmować mądre, przemyślane decyzje
Dodatkowe: Chester jest w niej zakochany po uszy i z pewnością mógłby się wiele od niej nauczyć - na przykład panowania nad sobą xD
Wygląd: bardzo ładna hiena o niezwykłym kolorze oczu
Zachowanie/ Sposób prowadzenia: przede wszystkim wspaniała przywódczyni i partnerka, która chce jak najlepiej dla swojego stada i potrafi podejmować mądre, przemyślane decyzje
Dodatkowe: Chester jest w niej zakochany po uszy i z pewnością mógłby się wiele od niej nauczyć - na przykład panowania nad sobą xD
- Kirvаan
- Gatunek: Сrocuta
- Data urodzenia: 01 lip 2015
- Waleczność: 40
- Zręczność: 45
- Percepcja: 40
- Kontakt:
Imię: Bardzo kojarzy mi się z tym gepardem z chrupek, cheetos i niezbyt pasuje mi przez to do hienki. Ale samo w sobie jest przyjemne dla ucha.
Wygląd: Nie przepadam za nowym wyglądem hien w TLK, no a kolory ma dość zwyczajne.
Zachowanie/ Sposób prowadzenia: Prosty, może nawet zbyt banalny typowy facet. Raczej wiadomo czego się po nim spodziewać, ale i słowny, trzyma się swoich zasad. Ponoć nerwus, nie Kiri nie zdążyła go zbyt dobrze poznać.
Dodatkowe: Piszesz dość krótkie posty, czasem to dobrze bo nic tak nie irytuje jak lanie wody, a czasem możnaby rozbudować odpis, da to lepsze pole manewru drugiej stronie.
Wygląd: Nie przepadam za nowym wyglądem hien w TLK, no a kolory ma dość zwyczajne.
Zachowanie/ Sposób prowadzenia: Prosty, może nawet zbyt banalny typowy facet. Raczej wiadomo czego się po nim spodziewać, ale i słowny, trzyma się swoich zasad. Ponoć nerwus, nie Kiri nie zdążyła go zbyt dobrze poznać.
Dodatkowe: Piszesz dość krótkie posty, czasem to dobrze bo nic tak nie irytuje jak lanie wody, a czasem możnaby rozbudować odpis, da to lepsze pole manewru drugiej stronie.
Ciemna prawie czarna melanistyczna hiena o dobrze umięśnionym krępym ciałku. Charakterystyczne cętki widoczne są tylko w świetle dnia.
Pysk samicy usiany jest licznymi bliznami, po pojedynku i polowaniu, oczy kroktu są ciemno rubinowe, co nadaje jej dzikiego wyglądu w akompaniamencie wyszczerzonych kłów.
Refka
Pysk samicy usiany jest licznymi bliznami, po pojedynku i polowaniu, oczy kroktu są ciemno rubinowe, co nadaje jej dzikiego wyglądu w akompaniamencie wyszczerzonych kłów.
Refka
- Chester
- Gatunek: Hiena cętkowana (krokuta)
- Data urodzenia: 15 lip 2016
- Waleczność: 30
- Kontakt:
Imię: dość nietypowe jak większość tutaj
Wygląd: czarna hiena o tajemniczym wyglądzie sprawia ciekawe wrażenie
Zachowanie/ Sposób prowadzenia: wydaje się być wojownicza, ale to dobrze. Przynajmniej wiadomo, że lepiej z nią nie zadzierać xD
Dodatkowe: czerwone oczy ciekawie kontrastują z czarną barwą sierści
Wygląd: czarna hiena o tajemniczym wyglądzie sprawia ciekawe wrażenie
Zachowanie/ Sposób prowadzenia: wydaje się być wojownicza, ale to dobrze. Przynajmniej wiadomo, że lepiej z nią nie zadzierać xD
Dodatkowe: czerwone oczy ciekawie kontrastują z czarną barwą sierści
- Enasalin
- Nowicjusz
- Gatunek: Lew
- Data urodzenia: 11 lip 2015
- Specjalizacja:
- Waleczność: 66
- Zręczność: 56
- Percepcja: 35
- Kontakt:
Imię: W zasadzie jak dla hienki to pasuje, bo Chester to takie trochę imię dla pieska (ja wiem, ze to normalne imię, no ale) a hienki to takie koto psy, więc w sam raz, aczkolwiek brzmi delikatnie pospolicie. Chyba lubisz angielskie nazwy, co?
Wygląd: No ta hienka z tego serialu to wiem. Czy jest jakoś specjalnie piękna? Brakuje mi czegoś charakterystycznego, żeby nie była dosłownie tą samą hienką z serialu.
Zachowanie: No nie wiem, agresję generalnie rozumiem, no ale tego, że średnio słucha innych niezbyt. Ale to może mi się tak wydaje.
Dodatkowe: ---
Wygląd: No ta hienka z tego serialu to wiem. Czy jest jakoś specjalnie piękna? Brakuje mi czegoś charakterystycznego, żeby nie była dosłownie tą samą hienką z serialu.
Zachowanie: No nie wiem, agresję generalnie rozumiem, no ale tego, że średnio słucha innych niezbyt. Ale to może mi się tak wydaje.
Dodatkowe: ---
Daddy looking at me
Will I ever be free?
Have I crossed the line?
Mother looking at me
Tell me what do you see?
Yes, I've lost my mind
Od faleczki I Od ragirkowej I Od maerki
I Od ragirkowej I Od gunterkowej
I Encia
Will I ever be free?
Have I crossed the line?
Mother looking at me
Tell me what do you see?
Yes, I've lost my mind
I Encia
- Tendai
- Gatunek: leff
- Data urodzenia: 20 lis 2019
- Specjalizacja:
- Zdrowie: 70
- Waleczność: 55
- Zręczność: 60
- Kontakt:
Imię: Ciekawe, łatwe do zapamiętania i dzwięczne
Wygląd: No cóż biała lwica ale zieleń bardzo dobrze pasuje do jasnego futra, "ożywia" je trochę.
Zachowanie/ Sposób prowadzenia: Nie śledzę zbytnio bo wątki MB są dla mnie nudne. Sama jednak postać zdaje się ciekawa, trochę zbyt agresywna
Dodatkowe:--
Wygląd: No cóż biała lwica ale zieleń bardzo dobrze pasuje do jasnego futra, "ożywia" je trochę.
Zachowanie/ Sposób prowadzenia: Nie śledzę zbytnio bo wątki MB są dla mnie nudne. Sama jednak postać zdaje się ciekawa, trochę zbyt agresywna
Dodatkowe:--
- Shadow
- Gatunek: Lew afrykański
- Data urodzenia: 25 lip 2015
- Waleczność: 50
- Percepcja: 50
- Kontakt:
Imię: kolejne niespotykane imię
Wygląd: wygląda na sympatyczną
Zachowanie/ Sposób prowadzenia: nie znam
Dodatkowe:
Wygląd: wygląda na sympatyczną
Zachowanie/ Sposób prowadzenia: nie znam
Dodatkowe:
It's an ugly business doing one's duty. But just occasionally - it's a real pleasure.
- Enasalin
- Nowicjusz
- Gatunek: Lew
- Data urodzenia: 11 lip 2015
- Specjalizacja:
- Waleczność: 66
- Zręczność: 56
- Kontakt:
Imię: Pospolite, przywodzi na myśl czasy mojeforum, ach ten cudowny klimat.
Wygląd: Klasyczny skaza zawsze na propsie. Ładne arty, ale ten podpis bym zmniejszyła.
Zachowanie: Jest w porządku, zapatrzony w królową, tylko by jej bardziej pilnował to byłby plus. Bo tak teraz to trochę się zdziwi.
Dodatkowe: Ciekawa jestem jak zareaguje na wieść o fuzji xD
Wygląd: Klasyczny skaza zawsze na propsie. Ładne arty, ale ten podpis bym zmniejszyła.
Zachowanie: Jest w porządku, zapatrzony w królową, tylko by jej bardziej pilnował to byłby plus. Bo tak teraz to trochę się zdziwi.
Dodatkowe: Ciekawa jestem jak zareaguje na wieść o fuzji xD
Daddy looking at me
Will I ever be free?
Have I crossed the line?
Mother looking at me
Tell me what do you see?
Yes, I've lost my mind
I Encia
Will I ever be free?
Have I crossed the line?
Mother looking at me
Tell me what do you see?
Yes, I've lost my mind
I Encia
- Malahir
- Posłaniec
- Data urodzenia: 15 sty 2019
- Specjalizacja:
- Waleczność: 55
- Kontakt:
Imię: Całkiem ładne, fajnie brzmi i ciekawie się wyróżnia na tle innych. Nie za krótkie, ale łatwe do zapamiętania.
Wygląd: Taki prosty i nieskomplikowany, ale ma swój urok. Zielone ślepia ładnie kontrastują z białą sierścią
Zachowanie/ Sposób prowadzenia: Taki typowy złol o ambitnych planach, twarda lwica, która nie da sobie w kaszę dmuchać i będzie uparcie dążyć do celu. Lubię złe postacie, więc to jest bardzo na plus
Dodatkowe: Jestem ciekawa tych dzieci z Bjornem
Wygląd: Taki prosty i nieskomplikowany, ale ma swój urok. Zielone ślepia ładnie kontrastują z białą sierścią
Zachowanie/ Sposób prowadzenia: Taki typowy złol o ambitnych planach, twarda lwica, która nie da sobie w kaszę dmuchać i będzie uparcie dążyć do celu. Lubię złe postacie, więc to jest bardzo na plus
Dodatkowe: Jestem ciekawa tych dzieci z Bjornem
- Rudzik
- Gatunek: Lis rudy
- Data urodzenia: 26 maja 2017
- Waleczność: 20
- Zręczność: 40
- Percepcja: 40
- Kontakt:
Imię: spoko imię
Wygląd: wygląda zdecydowanie lepiej niż wcześniej - w końcu jest prawdziwym lwem z bujną grzywą xD
Zachowanie/ Sposób prowadzenia: jak dla mnie spoko - młody, wchodzący w dorosłość Lwioziemiec z pewnością może wiele zdziałać
Dodatkowe: duży plus za kreatywne posty
Wygląd: wygląda zdecydowanie lepiej niż wcześniej - w końcu jest prawdziwym lwem z bujną grzywą xD
Zachowanie/ Sposób prowadzenia: jak dla mnie spoko - młody, wchodzący w dorosłość Lwioziemiec z pewnością może wiele zdziałać
Dodatkowe: duży plus za kreatywne posty
- Maer’vu
- Data urodzenia: 01 gru 2016
- Zdrowie: 0
- Waleczność: 0
- Zręczność: 0
- Percepcja: 0
- Kontakt:
Imię: Osobiście wolę imiona nie w języku polskim, a to dodatkowo to bardziej pasuje do ptaka niż lisa.
Wygląd: Nie znam się na lisach, ten wygląda na klasycznego rudego, ale ma to swój urok i naprawdę mi się podoba.
Zachowanie/ Sposób prowadzenia: Odpowiednie dla małego drapieżnika, który musi jakoś żyć wśród wielkich kotów. Jest ostrożny, zna swoje granice i nie próbuje chojraczyć. Moim zdaniem to dobrze.
Dodatkowe: brak
Wygląd: Nie znam się na lisach, ten wygląda na klasycznego rudego, ale ma to swój urok i naprawdę mi się podoba.
Zachowanie/ Sposób prowadzenia: Odpowiednie dla małego drapieżnika, który musi jakoś żyć wśród wielkich kotów. Jest ostrożny, zna swoje granice i nie próbuje chojraczyć. Moim zdaniem to dobrze.
Dodatkowe: brak