x
Newsy
  • 07.04.2024
  • Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
  • 06.04.2024
  • Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
  • 07.03.2024
  • Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
  • 04.02.2024
  • Postacią Miesiąca został Tauro
  • 31.01.2024
  • Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
  • Aktualności fabularne
  • > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
  • Przewrót na Lwiej Ziemi
  • > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
  • Gniew Przodków
  • > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
  • Epidemia w dżungli
  • > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
  • Szkarłatne Grzywy
  • > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Suwak
Lwia Skała
Wodopój Las Kanion Termitiery Jezioro ZZ Wulkan Góry LS Jaskinie Kilimandżaro Upendi Drzewo życia Wielki Wodospad Zakątek Przodków Oaza Ruiny Pustynia Ciernisko Cmentarz Pole bitwy Zarośla Bagno Słone jezioro Gejzery Góry ZZ Wielka woda Jezioro szmaragdowe Jezioro flamingów Kaskada Grobowiec Rzeka Wąwóz Dżungla Pustkowia Równina Rzeka 2 Sawanna 2 Rzeka 3 Las namorzynowy Dolina wichrów Nadrzecze Dolina LS Drzewo życia Sawanna LZ Skała Wolności Wschodnia Oaza Wydmy Las MB Jezioro MB Wybrzeże

Nieproszony gość [Nataka i Tib]

Awatar użytkownika
Tib
Gatunek: lew
Data urodzenia: 24 paź 2014
Specjalizacja:
wojownik 2
Wojownik 2
Niezłomność Królów
Niezłomność Królów
Druga Skóra
Druga skóra
łowca 1
Łowca 1
krokodyl
Krokodyl
tropiciel
Tropiciel
Zdrowie: 100
Waleczność: 71
Zręczność: 51
Percepcja: 35
Kontakt:

Re: Nieproszony gość [Nataka i Tib]

Post autor: Tib » 25 gru 2018, 18:56

Prawdę mówiąc lwica zaimponowała Tibowi swoim uporem, nawet jeżeli jej wysiłek nie miał większego sensu. W końcu jednak Nataka się uspokoiła i zapanowała niezręczna cisza. Generał zastanawiał się czy nie przerwać jej jakimś sytuacyjnym żartem jednak zanim zdążył znaleźć jakiś adekwatny, lwica pierwsza przerwała milczenie.
-Już schodzę, mam tylko nadzieję, że nie zrobiłem ci krzywdy bo prawdę mówiąc kiepski ze mnie uzdrowiciel- powiedział dźwigając swoje cielsko ku górze. Czas jaki lwica potrzebowała na podniesienie się, Tib wykorzystał na poprawienie swojej grzywy w kilku miejscach. Na szkoleniu wbito mu do łba, że gwardzista powinien prezentować się dobrze niezależnie od sytuacji . Oczywiście cały czas zerkał czy Nataka nie próbuje wykorzystać sytuacji żeby dyskretnie się ulotnić.
-Tak więc, co sprowadza Cię na Lwią Ziemię, mein Lieber? – zapytał z pozoru przyjacielskim tonem, zupełnie jakby ca cała akcja z pościgiem nigdy nie miała nigdy miejsca.

Awatar użytkownika
Nataka
Gatunek: Lew afrykański
Data urodzenia: 11 kwie 2014
Specjalizacja: Szaman poziom 1
Medyk poziom 1
Waleczność: 40
Zręczność: 40
Percepcja: 70
Kontakt:

Post autor: Nataka » 25 gru 2018, 19:31

Nataka dźwignęła się ciężko do góry i przeciągnęła się, prostując kości i mięśnie. Sapnęła ciężko i zaczesała jasną grzywkę do tyłu, nie chcąc, aby ta opadała jej na ślepia. Spojrzała na Tiba i odwróciła się do niego przodem. Tak jak mówiła - nie ruszyła się z miejsca, jednak jej poza wyraźnie dawała znać o tym, że jest gotowa się bronić w razie gdyby jednak generał postanowił ją potraktować w mniej przyjazny sposób.
Słysząc jego słowa wzięła mały wdech i odparła, sprawdzając w międzyczasie, czy każdy z jej kolczyków jest na swoim miejscu.
-Szukałam ziół, ot co.-
Mruknęła, już nieco mniej zła. W końcu już jej nie deptał.
-Byłam pewna, że te tereny są niczyje. Nie wyczułam żadnego zapachu.-
Dodała jeszcze po chwili. Może skłamała... Może nie. Nieważne.
Obrazek
THEME GŁOS

Awatar użytkownika
Tib
Specjalizacja:
wojownik 2
Wojownik 2
Niezłomność Królów
Niezłomność Królów
Druga Skóra
Druga skóra
łowca 1
Łowca 1
krokodyl
Krokodyl
tropiciel
Tropiciel
Kontakt:

Post autor: Tib » 28 gru 2018, 20:43

Tib pozwolił sobie na chwilowy brak profesjonalizmu i przyglądał się jak Nataka poprawia swoja grzywkę. Dopiero kiedy samica skończyła i już miała obrócić się w jego stronę generał skupił się na swojej robocie. Przez cały czas spoglądał jej głęboko w oczy, by znaleźć w nich coś co mogłoby świadczyć, ze lwica nie jest z nim do końca szczera.
-Nawet nie wiesz jak często to słyszę mein Lieber…- odparł wywracając przy tym oczyma, jednak słowa te wypowiedział dość wesołym głosem.
-Zawsze ktoś zabłądzi, zgubi drogę albo pomyli gwiazdy na niebie, cholera co za czasy nastały, że ciężko jest już spotkać jakiegoś wrogiego zwiadowcę- generał nie wytrzymał i musiał podzielić się z lwicą tym co leżało mu na serduchu- o szpiegu z prawdziwego zdarzenia już nawet nie wspomnę.
- A skoro już tak sobie gadamy to nazywam się Tib- przedstawiając się, samiec wykonał delikatny ukłon uśmiechając się przy tym szarmancko- a tereny, na których się znajdujemy są częścią Lwiej Ziemi. W każdym razie jesteś z okolic, czy przywędrowałaś tutaj z daleka?

Awatar użytkownika
Nataka
Medyk poziom 1
Kontakt:

Post autor: Nataka » 07 sty 2019, 20:57

Nataka położyła po sobie uszy słysząc to o szpiegu. Co jak co - nienawidziła, kiedy ktoś zarzucał jej kłamstwo. Postanowiła jednak nie prowokować samca i zostawić to co chciałaby powiedzieć tylko i wyłącznie dla siebie.
-Fakt faktem, szukałam ziół.-
Odparła wciąż nieco zirytowana, jednak z każdą kolejną chwilą zaczęła się uspokajać, a to chyba wszystko za sprawą luźnego i spokojnego podejścia Tiba. Czujności nie traciła, jednak z pewnością nie była już aż tak rozjuszona jak na początku. Machnęła lekko końcówką ogona, spoglądając na lico generała z uwagą.
-Nie moja w tym głowa. Nie mam nic wspólnego ze szpiegostwem.-
Odparła i wzruszyła z lekka barkami. Na jego gest i przedstawienie się szamanka zmrużyła nieco ślepia, a kącik jej pyska drgnął w nikłym uśmiechu.
-Cóż... Skoro już zaczęliśmy się sobie przedstawiać, jestem Nataka.-
Skinęła nieznacznie łbem w jego stronę, a na jej pysku ponownie pojawił się pełny skupienia i czujności wyraz. Na słowo "Lwia Ziemia" jej uszy tylko delikatnie drgnęły.
-Kiedyś nimi nie były, czyż nie?-
I tu zrobiła małą pauzę.
-A ja... Jestem z okolic.-
Mruknęła tylko. Jakoś nie bardzo miała ochoty opowiadać Lwioziemcowi skąd dokładnie pochodzi.
Obrazek
THEME GŁOS

Awatar użytkownika
Tib
Specjalizacja:
wojownik 2
Wojownik 2
Niezłomność Królów
Niezłomność Królów
Druga Skóra
Druga skóra
łowca 1
Łowca 1
krokodyl
Krokodyl
tropiciel
Tropiciel
Kontakt:

Post autor: Tib » 12 sty 2019, 20:13

- W to nawet nie śmiałbym wątpić mein Leieber- odparł a jego ząbki błysnęły w delikatnym uśmieszku- nie wyobrażam sobie jak miałbyś skutecznie zwiewać z tymi wszystkimi ozdobami- dodał po czym pokręcił łbem. Poza tym, że były one bardzo dobrze dobrane i podkreślały urodę lwicy, to mogły narobić sporo problemów w przypadku ucieczki.
-Gott, ja nie dałbym rady w ten sposób uciekać, gdybym tylko się potknął i źle upadł…- powiedział, przyglądając się lepiej ozdobom. Wbrew pozorom Tibowi nie zależało na skrytykowani lwicy, potrzebował pretekstu by móc się jej uważnie przyjrzeć.
-Były zawsze, tylko, że ostatnio lwioziemcy mieli małe problemy z pilnowaniem swoich granic. Powiedzmy, że brakowało im strażników z prawdziwego zdarzenia- powiedział z szerokim uśmiechem na pysku, prostując się przy tym dumnie.
-A z tych bliższych czy dalszych okolic? – zapytał, nie kryjąc przy tym swojego zainteresowania.
-Pytam, bo na dobrą sprawę sam nie jestem rodowitym lwioziemcem a zatrzymałem się tutaj bo potrzebowali kogoś kto w miarę sprawnie umie wymachiwać łapami-

Awatar użytkownika
Nataka
Medyk poziom 1
Kontakt:

Post autor: Nataka » 23 sty 2019, 19:08

Nataka położyła po sobie z wolna uszy słysząc to o jej ozdobach. Nie odebrała tego jako atak, ale coś jej się tutaj nie spodobało. I było to chyba spojrzenie Tiba, który najwyraźniej nie potrafił oderwać teraz od niej wzroku. Dobrze, że przynajmniej się do niej nie zbliżał na zbyt krótki dystans, bo wtedy szamanka z pewnością zaczęłaby się niepokoić.
-To wcale nie jest trudne. Kwestia przyzwyczajenia.-
Odparła spokojnie, ukrywając swój niepokój pod maską obojętności. Nie wyglądała na niezadowoloną, starała się być po prostu spokojna, ponieważ z drugiej strony Tib nie był nudnym towarzyszem rozmowy.
Na wzmiankę o problemach lioziemców Nataka zmrużyła z wolna swoje ślepia, szybko kodując sobie tą informację w umyśle. Z pewnością jej się to przyda. A raczej, nie tylko jej, ale stadu, do którego należała. Mimo tego wciąż zachowywała powagę.
-To chyba nie zbyt dobrze, hm? Cóż... W takim razie musiałam mieć pecha, skoro natknęłam się na jednego ze strażników.-
Odparła uśmiechając się nieznacznie pod nosem.
-Czyli nie pochodzisz stąd?-
Dodała po chwili, a potem sama odpowiedziała na zadane jej wcześniej pytanie:
-Uh... Myślę, że z tych bliższych.-
Obrazek
THEME GŁOS

Awatar użytkownika
Tib
Specjalizacja:
wojownik 2
Wojownik 2
Niezłomność Królów
Niezłomność Królów
Druga Skóra
Druga skóra
łowca 1
Łowca 1
krokodyl
Krokodyl
tropiciel
Tropiciel
Kontakt:

Post autor: Tib » 30 sty 2019, 14:03

-To pewnie trochę tak jak bieganie w kościanym pancerzu. Wszystko jest fajnie do mementu aż się nie potkniesz i któraś z kości nie przebije ci żołądka- zażartował. Oczywiście wykorzystywane obecnie egzemplarze były względnie bezpieczne dla użytkownika jednak Tib słyszał też opowieści według których podczas testowania pierwszych pancerzy zdarzały się wypadki śmiertelne.
-Zaraz pecha- odparł odwzajemniając jej uśmiech- podobno nie należę do tych najgorszych służbistów, chociaż zdania się podzielone – dodał wesoło.
-Z dalekiej północy, razem z synem przywędrowaliśmy na te ziemie jakiś czas temu. W swoich stronach narobiłem sobie masy wrogów a nie masz pojęcia jak ciężko jest zasnąć ze świadomością, że miejscowi najchętniej zatknęliby twój łeb na kiju- generał starał się nadać swoim słowom dość wesołe brzmienie, żeby lwica w żadnym wypadku nie pomyślała, że mówi całkowicie serio.
-Z tych bliższych?- generał, przez moment sprawiał wrażenia jakby nad czymś się zastanawiał.
-W takim razie wygląda na to, że jesteśmy sąsiadami- rzekł pełnym entuzjazmu głosem.
-Swoją drogą, my tu gadu gadu a ja muszę skończyć swój patrol, bo w przeciwnym razie czekają mnie kłopoty…może się do mnie przyłączysz? Takie samotne spacery dają mi ostatnio się we znaki a ty miałabyś okazję zobaczyć gdzie rozciąga się granica Lwiej Ziemi.
Tib nieco obawiał się, że Nataka nie zaakceptuje jego propozycji i postanowi sobie pójść. W końcu jeszcze chwilę temu wgniatał ją w glebę. Pomimo to generał miał nadzieję, że tym razem nie czeka go kolejny samotny patrol. Jeszcze nabawi się tak schizofrenii albo czegoś gorszego.

Odpowiedz

Wróć do „Zakończone”