x
Newsy
  • 07.04.2024
  • Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
  • 06.04.2024
  • Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
  • 07.03.2024
  • Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
  • 04.02.2024
  • Postacią Miesiąca został Tauro
  • 31.01.2024
  • Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
  • Aktualności fabularne
  • > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
  • Przewrót na Lwiej Ziemi
  • > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
  • Gniew Przodków
  • > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
  • Epidemia w dżungli
  • > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
  • Szkarłatne Grzywy
  • > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Suwak
Lwia Skała
Wodopój Las Kanion Termitiery Jezioro ZZ Wulkan Góry LS Jaskinie Kilimandżaro Upendi Drzewo życia Wielki Wodospad Zakątek Przodków Oaza Ruiny Pustynia Ciernisko Cmentarz Pole bitwy Zarośla Bagno Słone jezioro Gejzery Góry ZZ Wielka woda Jezioro szmaragdowe Jezioro flamingów Kaskada Grobowiec Rzeka Wąwóz Dżungla Pustkowia Równina Rzeka 2 Sawanna 2 Rzeka 3 Las namorzynowy Dolina wichrów Nadrzecze Dolina LS Drzewo życia Sawanna LZ Skała Wolności Wschodnia Oaza Wydmy Las MB Jezioro MB Wybrzeże

Przystanek Drzewo Życia [Thanatos i Tib]

Awatar użytkownika
Tib
Gatunek: lew
Data urodzenia: 24 paź 2014
Specjalizacja:
wojownik 2
Wojownik 2
Niezłomność Królów
Niezłomność Królów
Druga Skóra
Druga skóra
łowca 1
Łowca 1
krokodyl
Krokodyl
tropiciel
Tropiciel
Zdrowie: 100
Waleczność: 71
Zręczność: 51
Percepcja: 35
Kontakt:

Przystanek Drzewo Życia [Thanatos i Tib]

Post autor: Tib » 30 kwie 2019, 20:25

Wracając z akcji ratunkowej Tib zarządził postój pod Drzewem Życia. Korzystając z chwili przerwy Kanclerz przysiadł na jednej z skał i zwiesił swój wzrok na potężnym drzewiszczu. Jego myśli natomiast krążyły wokół ostatnich wydarzeń. Czy było to tylko przypadkowe zajście a może miało jakiś z wiązek z tym co się ostatnio działo w krainie? Tyle pytań, tyle niewiadomych a tak mało wskazówek. Niezależnie od tego z czym przyjdzie im się zmierzyć, trzeba było wzmocnić stado i przygotować lwioziemców na najgorsze.

Awatar użytkownika
Thanatos
Gatunek: Lew
Data urodzenia: 15 paź 2015
Waleczność: 70
Zręczność: 50
Percepcja: 34
Kontakt:

Post autor: Thanatos » 30 kwie 2019, 20:33

Than postanowił, że ten moment będzie najlepszy, żeby pogadać z Tibem.
Podszedł więc do niego i usiadł naprzeciwko niego w odległości dwóch metrów. - Tib mam do ciebie dwie sprawy.

Awatar użytkownika
Tib
Specjalizacja:
wojownik 2
Wojownik 2
Niezłomność Królów
Niezłomność Królów
Druga Skóra
Druga skóra
łowca 1
Łowca 1
krokodyl
Krokodyl
tropiciel
Tropiciel
Kontakt:

Post autor: Tib » 30 kwie 2019, 20:45

Słysząc czyjeś kroki Tib powrócił myślami na ziemię. Widząc, że należą one do Thanatosa, Tib poslał gwardziście szeroki uśmiech a na jego pytanie skinął łbem.
-Jasne Than możesz mówić śmiało. Co to za sprawy?- zapytał.
Kanclerz domyślał się, że jedna z nich może dotyczyć Nilimy. Czyżby przyjaciel postanowił zapytać go o radę? Ta myśl mocno połechtała tibowe ego.Treści drugiej nie był w tanie na razie odgadnąć.

Awatar użytkownika
Thanatos
Kontakt:

Post autor: Thanatos » 30 kwie 2019, 22:37

Chodzi o Nilime. Rozmawiałem z nią już ale nie wiem co zrobić. Z jednej strony fajnie, że nie jest taka jak inne w jej wieku i tak interesuje się światem, ale z drugiej ma dziwne pomysły i czasami zachowuje się nieodpowiednio. Najlepszym przykładem jest ten kiedy podczas ostatniego spotkania weszła obok na Lwią Skałe i usiadła obok ciebie. - popatrzył w dół i posmutniał. - A najbardziej smuci mnie to, że woli spędzać czas z tobą niż ze mną.
Po chwili dodał. - Ja wiem, że ona na początku spędziła dużo czasu z tobą, bo jeszcze wtedy nie wiedzieliśmy, że to moja córka.
Milczał przez dłuższą chwile.
Ja już nie wiem co mam robić... chyba próbowałem wszystkiego na co mogłem wpaść.

Awatar użytkownika
Tib
Specjalizacja:
wojownik 2
Wojownik 2
Niezłomność Królów
Niezłomność Królów
Druga Skóra
Druga skóra
łowca 1
Łowca 1
krokodyl
Krokodyl
tropiciel
Tropiciel
Kontakt:

Post autor: Tib » 01 maja 2019, 20:05

Tib skinął Thanowi łbem po czym wysłuchał co lew ma mu do powiedzenia. Dobrze się stało, że brązowy z tym do niego przyszedł, bo oznaczało to, że rzeczywiście zależało mu na córce.
-A próbowałeś z nią rozmawiać o tym czego ona by od ciebie oczekiwała? - zapytał.
-Wtedy na Skale Nil nie zrobiła nic złego, w końcu na Lwiej Ziemi nie będzie już miejsca na zapatrzonych w siebie monarchów. Obecność Nilimy doskonale oddawała ducha tych zmian, bo odtąd wszyscy jesteśmy równi. Nie powinieneś jej stamtąd zabierać Than- dodał, kręcą przy tym łbem.
-Myślę, że to dlatego, że mnie traktuje bardziej jak swojego przyjaciela niż opiekuna. Próbowałeś się z nią zaprzyjaźnić? Podejść do niej jak kolega a nie jak opiekun?

Awatar użytkownika
Thanatos
Kontakt:

Post autor: Thanatos » 01 maja 2019, 20:23

Than wysłuchał wszystkiego co powiedział Tib po czym opuścił łeb i popatrzył w ziemię chwile się zastawił. Doszedł do wniosku, że rzeczywiście źle podszedł do Nilimy. Powinien spróbować zrobić to co podpowiedział mu przyjaciel.
Nagle Thanatosa oświeciło... a może dobrym pomysłem byłoby wzięcie córki na polowanie.
Powiem Ci szczerze, że nie podszedłem do niej w takie sposób o jakim mówisz. W takim razie zrobię tak następnym razem, ale przy okazji wpadłem na pomysł. - Podniósł wzrok na Tiba. - A może wezmę ją na polowanie i pokażę jak to się robi.

Awatar użytkownika
Tib
Specjalizacja:
wojownik 2
Wojownik 2
Niezłomność Królów
Niezłomność Królów
Druga Skóra
Druga skóra
łowca 1
Łowca 1
krokodyl
Krokodyl
tropiciel
Tropiciel
Kontakt:

Post autor: Tib » 01 maja 2019, 20:40

Myślę, że to będzie dobry pomysł- odparł, posyłając przyjacielowi szeroki uśmiech.
-Najlepiej zabierz ją w jakiś zakątek Lwiej Ziemi którego jeszcze nie widziała. Przy okazji pokażesz jej nowe miejsce co na pewno się jej spodoba- dodał wyraźnie zadowolony. Kanclerz bardzo się cieszył, że mógł pomóc Thanowi a co najważniejsze utwierdził się w fakcie, że może jednak nadaje się na ojca. Tym mocniej pożałował, że Haki postanowił od niego uciec.
-A ta druga sprawa?- zapytał.

Awatar użytkownika
Thanatos
Kontakt:

Post autor: Thanatos » 01 maja 2019, 20:52

Lew pokiwał głową na to co powiedział Tib. Gdy wsłuchał ostatniego pytania lekko się spiął i ze stresu zaczął przygryzać wargę.
Tib postanowiłem, że powiem na razie tylko tobie o tym, bo tobie najbardziej ufam, a chcę żebyś o tym wiedział. - zrobił, chwilę przerwy. Zaczynał coraz bardziej się stresować chociaż nie powinien czym, bo Tib to w końcu jego dobry przyjaciel. - Słuchaj, bo... jestem z Raisą...

Awatar użytkownika
Tib
Specjalizacja:
wojownik 2
Wojownik 2
Niezłomność Królów
Niezłomność Królów
Druga Skóra
Druga skóra
łowca 1
Łowca 1
krokodyl
Krokodyl
tropiciel
Tropiciel
Kontakt:

Post autor: Tib » 01 maja 2019, 21:08

Tib dostrzegł, że Than wyraźnie czymś się stresuje więc nie zamierzał go poganiać. Nawet jeżeli teraz się z tego wycofa to Kanclerz nie będzie miał mu tego za złe, w końcu każdy ma prawo do własnych sekretów, co nie?
Po tym jak Than wyznał mu swoją tajemnicę, na pysku Tiba pojawił się szeroki uśmiech.
-Mógłbyś powtórzyć mein Freund bo chyba słuch zaczął mi nawalać i usłyszałem, że jesteś z Raisą- rzekł wyraźnie rozbawiony, chociaż z każdą chwilą jego uśmiech wyraźnie się kurczył.

Awatar użytkownika
Thanatos
Kontakt:

Post autor: Thanatos » 01 maja 2019, 21:21

Than przełknął głośno ślinę. Teraz poziom stresu osiągnął już bardzo wysoki poziom. Przez chwile szukał ratunku, aby tylko nie nie patrzeć na Tiba, lecz w końcu się przemógł i popatrzył mu w oczy z powagą. - Nie... słuch ci nie nawala... dobrze usłyszałeś. Jestem z Raisą... - Than poczuł, że robi mu się gorąco. Wiedział już, że to chyba był zły pomysł.

Odpowiedz

Wróć do „Zakończone”