x
Newsy
- 07.04.2024
- Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
- 06.04.2024
- Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
- 07.03.2024
- Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
- 04.02.2024
- Postacią Miesiąca został Tauro
- 31.01.2024
- Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
- Aktualności fabularne
- > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
- Przewrót na Lwiej Ziemi
- > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
- Gniew Przodków
- > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
- Epidemia w dżungli
- > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
- Szkarłatne Grzywy
- > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Poszukiwania
Stada
Lwia Ziemia przywódcy: Khalie, Ushindi
Pazury Północy przywódca: Umahiri
Szkarłatne Grzywy przywódca: Ragir, Sigrun
Zielony plac przed wejściem
Regulamin forum
Teren stada jest strzeżony przez członków stada i stadne NPC. W związku z tym trudno dostać się na niego niepostrzeżenie i należy odczekać 24 h po wejściu żeby opuścić teren stada.
Kary i negatywne efekty
Teren stada jest strzeżony przez członków stada i stadne NPC. W związku z tym trudno dostać się na niego niepostrzeżenie i należy odczekać 24 h po wejściu żeby opuścić teren stada.
Kary i negatywne efekty
- Przebywająca górach postać jest narażona na lawiny, burze albo inne przeszkody.
- Większe ryzyko złapania choroby - nie dotyczy stada zamieszkującego w tych terenach.
- Dabin
- Gatunek: Pyton skalny
- Data urodzenia: 24 gru 2012
- Waleczność: 20
- Zręczność: 40
- Percepcja: 40
Re: Zielony plac przed wejściem
Chyba każdy już myślami błądził o napełnieniu brzucha i zasłużonym odpoczynku. Kifo zaryczał oznajmiając wszem i wobec, że te ziemie już są własnością lwiego stada. Oczywiście sam by mu zawtórował ale nie potrafił wydawać głośnych ryczących dźwięków. Chcąc się zasymilować z członkami, wydał z siebie syk, który i tak został zagłuszony rykiem.
- Pokręcę sssię jessszcze. - Dodał na odchodne. Te ceremonie z pewnością odstraszą dużo zwierzyny. W pobliżu nie ma co szukać teraz pożywienia. Popełzł więc znacznie dalej chcąc na wieczór przynieść kawałek świeżego apetycznego mięska.
z/t chyba, że ktoś mnie zatrzyma
- Pokręcę sssię jessszcze. - Dodał na odchodne. Te ceremonie z pewnością odstraszą dużo zwierzyny. W pobliżu nie ma co szukać teraz pożywienia. Popełzł więc znacznie dalej chcąc na wieczór przynieść kawałek świeżego apetycznego mięska.
z/t chyba, że ktoś mnie zatrzyma
- Kifo
- Gatunek: lew afrykański
- Data urodzenia: 19 sie 2016
- Waleczność: 55
- Zręczność: 55
- Kontakt:
Myślę, że nie ma sensu czekać na Lyarrę.
________
Nie miał zamiaru czekać aż reszta otrząśnie się z letargu sam już się niecierpliwił tym, że pozostali najwyraźniej robili wszystko, żeby opóźnić przejmowanie ziem jeszcze bardziej. Skinął oddalającemu się wężowi i sam postanowił zrobić to samo.
- Shauri, albo zostajesz tu z Lyarrą albo idziesz ze mną. - Powiedział tonem nie znoszącym sprzeciwu. Najwyżej potem ją wytropi i przegoni jeśli będzie dalej się tu kręcić nie będąc częścią stada.
- Idę dalej, robota czeka - dodał oddalając się chcąc zbadać resztę krainy.
zt
________
Nie miał zamiaru czekać aż reszta otrząśnie się z letargu sam już się niecierpliwił tym, że pozostali najwyraźniej robili wszystko, żeby opóźnić przejmowanie ziem jeszcze bardziej. Skinął oddalającemu się wężowi i sam postanowił zrobić to samo.
- Shauri, albo zostajesz tu z Lyarrą albo idziesz ze mną. - Powiedział tonem nie znoszącym sprzeciwu. Najwyżej potem ją wytropi i przegoni jeśli będzie dalej się tu kręcić nie będąc częścią stada.
- Idę dalej, robota czeka - dodał oddalając się chcąc zbadać resztę krainy.
zt
- Shauri
- Gatunek: Lew Afrykański
- Data urodzenia: 23 kwie 2017
- Waleczność: 70
- Zręczność: 40
- Kontakt:
Shauri czekać zbytnio nie chce z tego względu wybrała opcję że pójdzie za Kifo. W takim momencie po usłyszeniu słów członka tamtego stada stanęła, spoglądając na lwicę.
- Idę z Tobą - rzekła stanowczym tonem głosu, nie ma zamiaru zostawać w tyle.
z.t
- Idę z Tobą - rzekła stanowczym tonem głosu, nie ma zamiaru zostawać w tyle.
z.t
- Tendai
- Gatunek: leff
- Data urodzenia: 20 lis 2019
- Specjalizacja:
- Zdrowie: 70
- Zręczność: 60
- Percepcja: 35
- Kontakt:
Dotarłem przed jaskinię. W gruncie to nie miałem pewności czy ten huk był z tego miejsca. Jednak to może coś się tu zawaliło i poszło echo. Dlatego pierwsza myśl to to miejsce. W końcu konar wpadający do jeziora nie robił by takiego hałasu. Nie było tutaj nikogo... Może to coś mi sie przesłyszało?
- Mistrz Gry
- Kontakt:
Rzeczywiście, to było jedno z miejsc w których najprawdopodobniej mogło coś się zawalić, kiedy podszedłeś do wejścia jaskini, rozejrzałeś się. Rzeczywiście nie widziałeś nikogo i kiedy miałeś już iść szukać dalej usłyszałeś od boku, a dokładnie z pobliskiego drzewa nieznany ci głos.
- Witaj lwie, czego tu szukasz ?
- Witaj lwie, czego tu szukasz ?
"Nie należy martwić się tym jak wolno idzie wątek, należy cieszyć się tym jak ciekawie rozwija się fabuła"
Lista NPC
Lista NPC
- Tendai
- Specjalizacja:
- Kontakt:
-Co?- Rozejrzałem sie szybko słysząc obcy mi głos. Nie dostrzegłem nikogo. Dobiegał gdzieś z wyżej, drzewo?
-Kim jesteś? Słyszałeś ten hałas?- Zapytałem szukając właściciela głosu swymi oczyma.
Grobowiec nie dowiedziałem za często, jakoś nie widziałem w nim niczego interesującego.
-Kim jesteś? Słyszałeś ten hałas?- Zapytałem szukając właściciela głosu swymi oczyma.
Grobowiec nie dowiedziałem za często, jakoś nie widziałem w nim niczego interesującego.
- Mistrz Gry
- Kontakt:
Usłyszałeś szelest liści i gałęzi, po czym w widocznym miejscu pojawił się orzeł, jednak nadal siedział na jednej z najwyższych gałęzi.
- Jestem kim jestem. Orzeł Erin - Przedstawił się - A czy słyszałem hałas? Ciężko go byłoby nie usłyszeć - Stwierdził.
- Jestem kim jestem. Orzeł Erin - Przedstawił się - A czy słyszałem hałas? Ciężko go byłoby nie usłyszeć - Stwierdził.
"Nie należy martwić się tym jak wolno idzie wątek, należy cieszyć się tym jak ciekawie rozwija się fabuła"
Lista NPC
Lista NPC
- Tendai
- Specjalizacja:
- Kontakt:
Lekko przekrzywiłem łęb w bok.
-Ja jestem Tendai- Skoro ten mi sie przedstawia to ja tez powinienem- Wiesz skad dokładne dochodził lub co to było?- Spoglądałem an orał z zaciekawieniem. Machnąłem mocniej moimi dwoma ogonkami. Jakoś nie trzymałam kontaktu z ptakami, te to takie zawsze mało gadatliwe.
-Ja jestem Tendai- Skoro ten mi sie przedstawia to ja tez powinienem- Wiesz skad dokładne dochodził lub co to było?- Spoglądałem an orał z zaciekawieniem. Machnąłem mocniej moimi dwoma ogonkami. Jakoś nie trzymałam kontaktu z ptakami, te to takie zawsze mało gadatliwe.
- Mistrz Gry
- Kontakt:
Orzeł przekrzywił głowę, po czym spojrzał na grobowiec, a potem na ciebie.
- Możliwe że wiem. Myślę, że z tego grobowca, jednak jeśli szanujesz swoje życie nie wchodziłbym tam na twoim miejscu... szczególnie teraz - Powiedział niezwykle spokojnym tonem, może trochę tajemniczym.
- Możliwe że wiem. Myślę, że z tego grobowca, jednak jeśli szanujesz swoje życie nie wchodziłbym tam na twoim miejscu... szczególnie teraz - Powiedział niezwykle spokojnym tonem, może trochę tajemniczym.
Lista NPC
Lista NPC
- Tendai
- Specjalizacja:
- Kontakt:
-Ale dlaczego? Bywałem tam czasem, jest na moich ziemiach- Zadawałem pytania, może nie koniecznie najbardziej mądre ale czemu by nie? co tam mogło siedzieć niby lub co tam moze sie niby dziać?
-Musze to sprawdzić dla dobra stada- Dodałem bardziej pewny siebie i bardziej stanowczo.
-Musze to sprawdzić dla dobra stada- Dodałem bardziej pewny siebie i bardziej stanowczo.