x
Newsy
  • 07.04.2024
  • Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
  • 06.04.2024
  • Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
  • 07.03.2024
  • Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
  • 04.02.2024
  • Postacią Miesiąca został Tauro
  • 31.01.2024
  • Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
  • Aktualności fabularne
  • > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
  • Przewrót na Lwiej Ziemi
  • > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
  • Gniew Przodków
  • > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
  • Epidemia w dżungli
  • > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
  • Szkarłatne Grzywy
  • > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Suwak
Lwia Skała
Wodopój Las Kanion Termitiery Jezioro ZZ Wulkan Góry LS Jaskinie Kilimandżaro Upendi Drzewo życia Wielki Wodospad Zakątek Przodków Oaza Ruiny Pustynia Ciernisko Cmentarz Pole bitwy Zarośla Bagno Słone jezioro Gejzery Góry ZZ Wielka woda Jezioro szmaragdowe Jezioro flamingów Kaskada Grobowiec Rzeka Wąwóz Dżungla Pustkowia Równina Rzeka 2 Sawanna 2 Rzeka 3 Las namorzynowy Dolina wichrów Nadrzecze Dolina LS Drzewo życia Sawanna LZ Skała Wolności Wschodnia Oaza Wydmy Las MB Jezioro MB Wybrzeże

Dla chcącego, nic trudnego [Ignis]

Awatar użytkownika
Mistrz Gry
Kontakt:

Re: Dla chcącego, nic trudnego [Ignis]

Post autor: Mistrz Gry » 13 mar 2021, 16:03

► Pokaż Spoiler

Po kolejnym, tym razem dużo mocniejszym ugryzieniu @Ignisa, roślinożerca ostatni raz poruszył swoimi kończynami po czym stracił przytomność. Krew z jego szyi, która jeszcze przed chwilą płynęła wąską stróżką, teraz tryskała na wszystkie strony świata. Jednak nie trwało to długo gdyż w pewnym momencie serce zwierza nie dało już rady i zatrzymało się. Tak więc bez życiodajnej pompy, posoka po krótkiej chwili, przestała płynąć, jak za zakręceniem magicznego kurka.
Tak, to koniec... Właśnie to mógł teraz powiedzieć krwistogrzywy.
"Nie należy martwić się tym jak wolno idzie wątek, należy cieszyć się tym jak ciekawie rozwija się fabuła"
Lista NPC

Awatar użytkownika
Ignis
Gatunek: Panthera Leo
Data urodzenia: 10 sie 2018
Specjalizacja:
wojownik 3
Wojownik 3
Niezłomna wola
Potęga Przodków
Pierwotny Szał
Szarża
Kościana Skóra
Kościana skóra
rzemieślnik 3
Rzemieślnik 3
garbarz
Z jednej nici
recykling
Recykling
garbarz
Garbarz
garbarz
Bez dna
garbarz
Jubiler
garbarz
Złote łapy
zbrojmistrz
Zbrojmistrz
piromanta
Piromanta
Zdrowie: 100
Waleczność: 75
Zręczność: 70
Percepcja: 30
Kontakt:

Post autor: Ignis » 13 mar 2021, 16:36

Po dłuższej chwili zwierze przestało się ruszać, krew tryskała strumieniem, a takich właśnie chwilach cieszyłem się, że mam ognistą grzywę, przynajmniej nie widać tego na pierwszy rzut oka. Puściłem gardło zwierzęcia, wycofując głowę, po czym krew przestała płynąć
- Tak, to koniec... - Powiedziałem w eter, nie szukając konkretnego odbiorcy tych słów.
- Niech Ognisty Opiekun czuwa nad twoją iskrą życia - Dodałem jak panował zwyczaj uświęcenia broniącego się zwierzęcia oraz jego Pierwotnego Płomienia. Zamknąłem oczy zwierzęciu, po czym oddaliłem się na chwilę i zabrałem ostry kamień, chcą oskórować zwierzę.
Lecz za nim to zrobiłem, zbadałem nogę chcąc sprawdzić, jaka to była rana, co ją zostawiło oraz jakie mogło to być zwierze, po tym zająłem się już rzemieślnictwem. Na początku odpowiednio rozciąłem skórę na brzuchu, podbrzuszem i na gardle, pomimo iż moje działania były stanowcze i pewne, robiłem to bez pośpiechu, powoli, spokojnymi i płynnymi ruchami. Następnie zrobiłem nacięcia od wewnętrznej strony nóg zwierzęcia, a potem powoli z należytą uwagą, dokładnie zacząłem oddzielać skórę od mięśni, ścięgna i innych mięsistości. Zacząłem od łap, potem brzucha, grzbietu, ogona, szyi, na głowie kończąc. Szło mi w tym coraz szybciej, bez żadnych praktycznie problemów ani błędów, jeszcze trochę i z zamkniętymi oczami będę wstanie to robić. Następnie zająłem się odcinaniem ścięgien oraz skóry z ogona. Teraz zostało mi tylko posilić się, chociaż głodny nie byłem aż tak bardzo... To jednak miałem przed sobą gnu, a to nie byle co, więc zacząłem jeść na tyle ile potrzebowałem.

@Mistrz Gry
► Pokaż Spoiler

Awatar użytkownika
Mistrz Gry
Kontakt:

Post autor: Mistrz Gry » 13 mar 2021, 17:04

Tak, to był definitywny koniec polowania i pewnie dla większości byłaby to oznaka aby przystąpić do posiłku. Jednak nie dla @Ignisa. Wszak on, jako rzemieślnik nie atakował innych zwierząt tylko po to by zaspokoić głód ale również aby pozyskać potrzebne mu materiały. I tak też było tym razem. Dlatego za nim zaczął zajadać się swoją ofiarą, przystąpił do jej oskórowania. Aczkolwiek jeszcze zanim to nastąpiło, lew przyjrzał się jeszcze, zranionej kończynie. Oczywiście nie był on medykiem ale bardzo szybko stwierdził iż noga została przez kogoś ugryziona. Lecz przez kogo? Tego niestety nie potrafił wywnioskować.
Skończywszy to co zaplanował, samiec w końcu zabrał się za spożywanie świeżego, jeszcze nieco ciepłego mięsa, a kiedy najadł się do syta... No właśnie co? Co zrobił potem?
"Nie należy martwić się tym jak wolno idzie wątek, należy cieszyć się tym jak ciekawie rozwija się fabuła"
Lista NPC

Awatar użytkownika
Ignis
Gatunek: Panthera Leo
Data urodzenia: 10 sie 2018
Specjalizacja:
wojownik 3
Wojownik 3
Niezłomna wola
Potęga Przodków
Pierwotny Szał
Szarża
Kościana Skóra
Kościana skóra
rzemieślnik 3
Rzemieślnik 3
garbarz
Z jednej nici
recykling
Recykling
garbarz
Garbarz
garbarz
Bez dna
garbarz
Jubiler
garbarz
Złote łapy
zbrojmistrz
Zbrojmistrz
piromanta
Piromanta
Zdrowie: 100
Waleczność: 75
Zręczność: 70
Percepcja: 30
Kontakt:

Post autor: Ignis » 13 mar 2021, 17:13

Niestety za wiele się nie dowiedziałem, na temat ugryzienia, nawet moja wiedza wojownika oraz anatomi zwierząt nie za dużo się tutaj zdała. Jednak na pewno został ugryziony, więc drapieżnik, a ugryzienie było konkretne gdyż, podczas oskórowania wyszło, że ścięgno zostało przerwane. Czyli los gorszy od śmieci... to tylko czekanie na nią naznaczonym. Stwierdziłem, gnu nie uciekł by daleko nawet jakby próbował, lecz przetrwał tamten atak. Ciekawe czy ten drapieżnik oberwał w pysk od niego? Zaśmiałem się pod nosem, zabrałem wszystkie łupy i ruszyłem w dalszą drogę, znaną tylko mi drogę. Kierując się na północ, w stronę dzikiej kniei.

/ZT/
Podsumowanie:
+ 29 PD do krzepy
+ 7 PD do zręczności
+ 1x duża skóra
► Pokaż Spoiler

Odpowiedz

Wróć do „Zakończone akcje”