x
Newsy
  • 07.04.2024
  • Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
  • 06.04.2024
  • Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
  • 07.03.2024
  • Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
  • 04.02.2024
  • Postacią Miesiąca został Tauro
  • 31.01.2024
  • Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
  • Aktualności fabularne
  • > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
  • Przewrót na Lwiej Ziemi
  • > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
  • Gniew Przodków
  • > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
  • Epidemia w dżungli
  • > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
  • Szkarłatne Grzywy
  • > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Suwak
Lwia Skała
Wodopój Las Kanion Termitiery Jezioro ZZ Wulkan Góry LS Jaskinie Kilimandżaro Upendi Drzewo życia Wielki Wodospad Zakątek Przodków Oaza Ruiny Pustynia Ciernisko Cmentarz Pole bitwy Zarośla Bagno Słone jezioro Gejzery Góry ZZ Wielka woda Jezioro szmaragdowe Jezioro flamingów Kaskada Grobowiec Rzeka Wąwóz Dżungla Pustkowia Równina Rzeka 2 Sawanna 2 Rzeka 3 Las namorzynowy Dolina wichrów Nadrzecze Dolina LS Drzewo życia Sawanna LZ Skała Wolności Wschodnia Oaza Wydmy Las MB Jezioro MB Wybrzeże

Ukryta Jaskinia

Samotny szczyt górujący dumnie nad całą krainą. Żadna góra nie może równać się z nim pod względem wysokości ani nie dorównuje mu pięknem, szczególnie gdy padają na niego promienie wschodzącego słońca. Majestatyczny skalny masyw, przez cały rok pokryty śniegiem zdaje się pozbawiony życia, ale niższe jego partie porośnięte są gęstym lasem, zamieszkanym przez różnorodne zwierzęta.

Regulamin forum
Kary i negatywne efekty
  • Przebywająca górach postać jest narażona na lawiny, burze albo inne przeszkody.
  • Większe ryzyko złapania choroby
Awatar użytkownika
Piegus
Strażnik
Strażnik
Gatunek: lew
Data urodzenia: 12 cze 2019
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
Zdrowie: 100
Waleczność: 65
Zręczność: 55
Percepcja: 30
Kontakt:

Re: Ukryta Jaskinia

Post autor: Piegus » 28 lip 2023, 20:22

Wysłuchał go w milczeniu. Jednak minęło go więcej niż myślał. Będąc tutaj jakieś tam plotki do niego docierały. Były to jednak jakieś tam gadanie. Nie wiedział co powinien odpowiedzieć.
-Nie wiem czy jakieś miałam, a szamani, tak są dziwni i dziwne rzeczy mówią- On nie bardzo rozumiał ten ich bełkot. Wolał skupiać się na trochę innych rzeczach.
Zaskoczyło go to pytanie ojca. Nie wiedział dlaczego mu zadaje takie pytanie. Dla Piegusa odpowiedz zawsze była i jest oczywista.
-Nie wiem czemu tato zadajesz mi takie pytanie, nigdy nie myślałem inaczej niż tak, że wszystko co robiłeś, to robiłeś dla dobra stada. Poświęcałeś się dla niego. Każdy kto by myślał inaczej to ignorant- Dlatego szary chciał iść śladami ojca. Być tak nieugiętym i wiernym swoim ideałom.

Awatar użytkownika
Tib
Data urodzenia: 24 paź 2014
Specjalizacja:
wojownik 2
Wojownik 2
Niezłomność Królów
Niezłomność Królów
Druga Skóra
Druga skóra
łowca 1
Łowca 1
krokodyl
Krokodyl
tropiciel
Tropiciel
Waleczność: 71
Zręczność: 51
Percepcja: 35
Kontakt:

Post autor: Tib » 28 lip 2023, 20:47

-No tak, jak taki Athastan zaczynał nawijać to sam potrafiłem zgłupieć. Brakuje mi tego wygadanego skurczybyka- powiedział, pozwalając sobie na odrobinę nostalgii.
-Bo sam zaczynam się nad tym zastanawiać- Tib pozwolił sobie na ciche westchnienie.
-Ostatnio spotkałem Daturę, naszą dawną medyczkę a prywatnie moją partnerkę. Automatycznie czyni to z niej twoją przybraną matkę, jednak znając ją, to nie będzie skakać z radości jak się dowie- wyjaśnił, po czym postanowił powrócić do sedna.
-Planowaliśmy powrót na Lwią Skałę i odbudowę Lwiej Ziemi, ja jako Król, ona jako moja Królowa- powiedział, po czym pozwolił sobie na krótką pauzę, by Piegus mógł przetrawić to co właśnie usłyszał.
-Nie mam pojęcia kogo ani co tam spotkamy. Co się stanie, jeżeli ktoś z prawowitych dziedziców tronu przeżył inwazję. Ze swojej strony wiem, że nigdy nie podniosę łapy na żadne z dzieci Raisy, ale cała reszta jest dla mnie wielką niewiadomą. I chociaż domyślam się odpowiedzi, to chciałbym usłyszeć to z twoich ust synu. Czy niezależnie od tego co tam spotkamy, mogę na ciebie liczyć?

Awatar użytkownika
Piegus
Strażnik
Strażnik
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
Kontakt:

Post autor: Piegus » 28 lip 2023, 20:53

-Trochę czasu wam to zajęło- On i jego partnerka. Od małego widział, ze coś miedzy nimi było. Nie umiał tego sprecyzować ale jakaś dziwna relacja. Szarak nie umiał tego nazwać. Zapewne jest na to za młody aby mógł pojąć cos takiego.
-Rozumiem ale nie wiem czy byłbym w stanie mówić do niej... mamo- Jak i jej aby go nazywać synem. W końcu zero jej krwi i on sam jest duży. Samica tez w jego wychowaniu nie brała udziału.
Zaś plany ojca trochę go zaskoczyły. Był jednak pewny swego i nie zmieni swojego zdania.
-Zawsze możesz na mnie liczyć, nie zależnie od sytuacji- Był tego pewny. Nie było niczego co by go jakoś mogło od tego odwieść,

Awatar użytkownika
Tib
Specjalizacja:
wojownik 2
Wojownik 2
Niezłomność Królów
Niezłomność Królów
Druga Skóra
Druga skóra
łowca 1
Łowca 1
krokodyl
Krokodyl
tropiciel
Tropiciel
Kontakt:

Post autor: Tib » 28 lip 2023, 21:42

-Cóż, to była...jest dość skomplikowana relacja. Tak to już bywa z lwicami. Jak się zakochasz, to sam się przekonasz, że miłość potrafi nieźle namieszać- powiedział. Cóż, o jego skoku w bok też nie zamierzał się teraz rozwodzić, a najlepiej już nigdy do tego nie wracać. Jak by się teraz nad tym zastanowić, to było sporo rzeczy, o których nie chciał Piegusowi mówić. Pewnie kiedyś trzeba to będzie wszystko przegadać.
-I chyba najlepiej będzie jak będziesz do niej mówić Daturo. Za "mamo" mogłoby ci się oberwać- Tib postarał się by wybrzmiało to jak żart, chociaż nie wiedział jak dokładnie zareaguje Datura. Lwica od zawsze była dość...nieprzewidywalna.
-Ciesze się, że to słyszę synu. Jeżeli nie jesteś zmęczony, proponowałbym wyruszyć na miejsce spotkania. Datura przywiązuje dość dużą wagę do punktualności a nieciałbym, żebyś oglądał jak na mnie krzyczy-znów zabrzmiało to jak żart, jednak Tib na prawdę nie chciał fundować takich scen piegusowi.

Awatar użytkownika
Piegus
Strażnik
Strażnik
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
Kontakt:

Post autor: Piegus » 28 lip 2023, 22:39

-Nie wiem.. Myślałem już że się zakochałem ale... ale to mi się zdawało- Posłał ojcu lekki uśmiech.
-Oj może czasem pozwolę sobie na podrażnienie- Wystawił ojcu lekko język. Czy faktycznie się odważy? Nie wie jeśli tam będzie władczynią, to zapewne nie.
-Ruszajmy- Nie był zmęczony a skoro mają jak najszybciej to nie bedzie zwlekać.

Awatar użytkownika
Tib
Specjalizacja:
wojownik 2
Wojownik 2
Niezłomność Królów
Niezłomność Królów
Druga Skóra
Druga skóra
łowca 1
Łowca 1
krokodyl
Krokodyl
tropiciel
Tropiciel
Kontakt:

Post autor: Tib » 28 lip 2023, 23:36

-Też tak miewałem w młodości, to normalne, zakochujesz się, a potem wszystko nagle znika. Ale kiedy spotkasz już tą właściwą osobę twoje uczucia będą silne i długotrwałe- powiedział, chociaż Tib był dość kiepska osobą do rozmowy o uczuciach. Pod tym względem brązowogrzywy był dość prosty w obsłudze.
-Jakby chciała cię kiedyś obedrzeć ze skóry, to uciekaj do mnie, obronię cię- zażartował, chociaż w duchu liczył, że Piegus nigdy nie zajdzie Daturze za skórę.
-Doskonale, zatem za mną- powiedział, po czym opuścił jaskinię.

z/t

Awatar użytkownika
Piegus
Strażnik
Strażnik
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
Kontakt:

Post autor: Piegus » 29 lip 2023, 11:22

Może i miał racje. No cóż, piegowaty może z czasem będzie miał okazję i możliwość przekonania sie o tym.
-Dam sobie radę- Rzucił wesoło ale i pewny siebie.
Skinął mu łbem i ruszył za ojcem.
zt.

Odpowiedz

Wróć do „Kilimandżaro”