x
Newsy
  • 07.04.2024
  • Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
  • 06.04.2024
  • Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
  • 07.03.2024
  • Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
  • 04.02.2024
  • Postacią Miesiąca został Tauro
  • 31.01.2024
  • Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
  • Aktualności fabularne
  • > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
  • Przewrót na Lwiej Ziemi
  • > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
  • Gniew Przodków
  • > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
  • Epidemia w dżungli
  • > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
  • Szkarłatne Grzywy
  • > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Suwak
Lwia Skała
Wodopój Las Kanion Termitiery Jezioro ZZ Wulkan Góry LS Jaskinie Kilimandżaro Upendi Drzewo życia Wielki Wodospad Zakątek Przodków Oaza Ruiny Pustynia Ciernisko Cmentarz Pole bitwy Zarośla Bagno Słone jezioro Gejzery Góry ZZ Wielka woda Jezioro szmaragdowe Jezioro flamingów Kaskada Grobowiec Rzeka Wąwóz Dżungla Pustkowia Równina Rzeka 2 Sawanna 2 Rzeka 3 Las namorzynowy Dolina wichrów Nadrzecze Dolina LS Drzewo życia Sawanna LZ Skała Wolności Wschodnia Oaza Wydmy Las MB Jezioro MB Wybrzeże

Ukryta Jaskinia

Samotny szczyt górujący dumnie nad całą krainą. Żadna góra nie może równać się z nim pod względem wysokości ani nie dorównuje mu pięknem, szczególnie gdy padają na niego promienie wschodzącego słońca. Majestatyczny skalny masyw, przez cały rok pokryty śniegiem zdaje się pozbawiony życia, ale niższe jego partie porośnięte są gęstym lasem, zamieszkanym przez różnorodne zwierzęta.

Regulamin forum
Kary i negatywne efekty
  • Przebywająca górach postać jest narażona na lawiny, burze albo inne przeszkody.
  • Większe ryzyko złapania choroby
Awatar użytkownika
Aquila
Gatunek: Wojownik Wspaniały
Data urodzenia: 12 paź 2015
Specjalizacja: Medyk poziom 1
Szaman poziom 1
Waleczność: 30
Zręczność: 36
Percepcja: 50

Re: Ukryta Jaskinia

Post autor: Aquila » 12 kwie 2019, 8:51

Może to i lepiej że ją zignorowano, nie była pewna czy ma ochotę bliżej zapoznać się z tym czarnym osobnikiem, czuła bowiem w kościach że coś jest z nim nie tak i to nie tylko w jego wyglądzie zewnętrznym, ale też i na poziomie duchowym.
Prawdziwie rozdarta poczuła się kiedy Azmodan poleciał najpewniej powiadomić Valtana i Eltaena o "mrocznych" planach. Nastroszyła się i stwierdziwszy że lepiej sprawdzić kim jest ta dwójka, poleciała za sokołem.
Może też dowie się o którą księżniczkę im chodzi, jakie mają plany co do niej i jaki ma to związek z Lwią oraz Złą Ziemią.

ZT

Awatar użytkownika
Tib
Gatunek: lew
Data urodzenia: 24 paź 2014
Specjalizacja:
wojownik 2
Wojownik 2
Niezłomność Królów
Niezłomność Królów
Druga Skóra
Druga skóra
łowca 1
Łowca 1
krokodyl
Krokodyl
tropiciel
Tropiciel
Zdrowie: 100
Waleczność: 71
Zręczność: 51
Percepcja: 35
Kontakt:

Post autor: Tib » 07 lip 2021, 22:28

Nowa fabuła

-Aktywność wroga w okolicach Kilimandżaro spadała praktycznie do zera. Podejrzewam, że zbyt szybka ekspansja zaburzyła ich organizację przez co zmuszeni byli się przegrupować. Jako osoba odpowiedzialna za wasze bezpieczeństwo nalegam, by pozostać jeszcze w ukryciu przynajmniej przez kilka najbliższych tygodni. Nie Jasirze, nie próbuję was tutaj uwięzić...-dodał wywracając przy tym oczami. Tib stał wyprostowany przed kilkoma rzędami ustawionych na skalnych półkach kamieni. Każdy z nich miał przedstawiać pysk, któregoś z Lwioziemców, jednak rysunki były na tyle marnej jakości, że chyba tylko ich autor potrafił je odpowiedni przypisać. Byli tu Athastan z Jasirem, Shani wraz z dzieciakami, Datura, Thanatos, Zawadi, Silver Hunter, młode książęta, tibowe wnuki, a także cała reszta wesołej gromadki.
-Dzięki za troskę Ath, ale nie potrzebuję wsparcia, ci wredni dranie nie mają ze mną najmniejszych szans. Jak któryś z nich pokaleczy mi zad, to wtedy na pewno się do ciebie zwrócę- odparł, jednocześnie posyłając skalnemu radcy wesoły uśmieszek.
-A teraz jeżeli pozwolicie, udam się na kolejny patrol. Kto wie, czy wróg nie kryje się tuż pod naszymi nosami- dodał tonem, który dość mocno zalatywał paranoją.
-Tak skarbie, wrócę na kolację...- odparł kamiennej Daturze, po czym zwrócił sie w kierunku wyjścia.
-Za króla i Lwią Ziemię!-zakrzyknął, po czym szczerze podekscytowany wystrzelił z jaskini.

z/t

Awatar użytkownika
Piegus
Strażnik
Strażnik
Data urodzenia: 12 cze 2019
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
Waleczność: 65
Zręczność: 55
Percepcja: 30
Kontakt:

Post autor: Piegus » 27 lip 2023, 21:02

Wiele się zmieniło w ostatnim czasie. On sam wrócił do krainy nie do końca będąc pewny czy jest ku temu jakiś sens. Przemierzając różne okolice złapał znajomy trop i aż zatrzymał się. Chciał mieć pewność czy zmysły nie robią sobie z niego żartów. Zdawało się jednak, że nie nie. Machnął lekko ogonem. Ruszył za tropem ale utrzymując większą ostrożność. Wolałby nie nadziać się na coś dziwnego.

Awatar użytkownika
Tib
Specjalizacja:
wojownik 2
Wojownik 2
Niezłomność Królów
Niezłomność Królów
Druga Skóra
Druga skóra
łowca 1
Łowca 1
krokodyl
Krokodyl
tropiciel
Tropiciel
Kontakt:

Post autor: Tib » 27 lip 2023, 21:16

Tib wracał właśnie do jaskini, po wywaleniu z niej ostatniej porcji kamiennych lwioziemców. Głupio mu się było do tego przyznać, ale wychodziło na to, że przez ostatni rok wcale nie bronił Lwiej Ziemi no i brutalnie zamordował kilkanaście niewinnych osób. Co gorsza, prawdopodobnie ci, których myślał, że broni dawno już nie żyli. Kiedy tak sobie rozmyślał, jego nozdrza wychwyciły znajomą woń. Z powodu dziur w pamięci Tib nie potrafił jej dobrze zaklasyfikować i nie pamiętał czy należy do swojego czy wroga. Z tego powodu, były kanclerz zaczął się zakradać do miejsca, gdzie prowadziła woń, czyli do jego jaskini. Kiedy dotarł do wejścia, zobaczył w jaskini czyjąś sylwetkę, zwróconą tyłem w jego stronę.
-Hej, ty! Ta jaskinia nie ma drugiego wyjścia, więc nawet nie próbuj ucieczki. Teraz powoli odwrócisz się w moją stronę nie robiąc przy tym żadnych głupot!- zagrzmiał, jednocześnie szykując się na ewentualną walkę.

Awatar użytkownika
Piegus
Strażnik
Strażnik
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
Kontakt:

Post autor: Piegus » 27 lip 2023, 21:29

Był pewny tej woni, zaskoczony nadal ale pewny. Nie powinien był ruszać w drogę. Może wszystko potoczyłoby się lepiej? Nie mógł niczego być pewny i nic przewidzieć. Szedł ostrożnie i słysząc głos odwrócił się. Nie miał w głowie ucieczkę. Nie byłoby to w jego stylu. Nie był w pierwszej chwili aż tka pewny ale.. Nie mógł się mylić. Na pewno.
-Tato, to ja, Piegus- Rzekł swoim wesołym z natury głosem i zaczął kierować się w jego stronę. Nie wiedział czy ten w ogóle byłby chętny go tutaj widzieć ale ...

Awatar użytkownika
Tib
Specjalizacja:
wojownik 2
Wojownik 2
Niezłomność Królów
Niezłomność Królów
Druga Skóra
Druga skóra
łowca 1
Łowca 1
krokodyl
Krokodyl
tropiciel
Tropiciel
Kontakt:

Post autor: Tib » 27 lip 2023, 21:40

Widząc jak tamten się odwraca Tib odruchowo napiął mięśnie. Przez moment niewiele brakowało a przyzwyczajenie wzięłoby nad nim górę i skoczyłby intruzowi do gardła, słysząc jednak jego głos, powstrzymał się.
-Piegus?- wydusił z siebie, jakby jego mózg dalej napotykał problemy z zaakceptowaniem nowej rzeczywistości. Brązowgrzywy trwał przez chwilę w zawieszeni, jednak gdy tylko zobaczył przed sobą znajomy pysk, ruszył w jego stronę i gdy tylko ten znalazł się w zasięgu jego łap, pochwycił go i wyściskał.
Piegus, mój kochany synku, tak bardzo się bałem, że zginąłeś-mówił, ściskając go może nieco zbyt mocno.

Awatar użytkownika
Piegus
Strażnik
Strażnik
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
Kontakt:

Post autor: Piegus » 27 lip 2023, 22:15

W pierwszej chwili nie był pewny czy ojciec go poznał. Nawet miał chwile zwątpienia. Jednak skarcił się za taka myśl. Ojciec rozpoznał go i to piegowatego uradowało jak mało co. Ucieszył się kiedy ten go rozpoznał i sam objął go łapami będąc już przy ojcu.
-Tak się cieszę, ze cię znalazłem- Nie dało się ukrywać jego radości. Cieszył się, że znowu jest tu gdzie powinien.
-Przepraszam tato, powinienem był zostać przy tobie- Otarł swój już duży łeb o jego grzywę.
-Nie tak łatwo mnie zabić, wychował mnie zawodowiec- dodał z wyraźnym uśmiechem na pysku- Czy wszystko dobrze z tobą?- W końcu nie widział go tyle czasu.

Awatar użytkownika
Tib
Specjalizacja:
wojownik 2
Wojownik 2
Niezłomność Królów
Niezłomność Królów
Druga Skóra
Druga skóra
łowca 1
Łowca 1
krokodyl
Krokodyl
tropiciel
Tropiciel
Kontakt:

Post autor: Tib » 27 lip 2023, 23:22

-Zginąłbyś gdybyś został, dobrze że odszedłeś- powiedział zwalniając nieco uchwyt. Chwilę potem Tib doszedł do wniosku, że starczy już czułości i odsunął się od Piegusa. Brązowogrzywy klepną go po przyjacielsku na wzmiankę o zawodowcu, po czym uważnie zlustrował syna wzrokiem.
-U mnie wszystko gra, a przynajmniej z grubsza. Ty z kolie widzę, ze sporo wyrosłeś i nabrałeś mięśni-dodał a z jego spojrzenia biła dostrzegalna duma.
-Co przez ten cały czas robiłeś?-

Awatar użytkownika
Piegus
Strażnik
Strażnik
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
Kontakt:

Post autor: Piegus » 28 lip 2023, 19:49

Czy faktycznie by zginął? Nie wiedział i nigdy and tym jakoś szczególnie nie rozmyślał.
-No widomo, mam to po tobie- W końcu ojciec tez nie był szkieletem- Na pewno gra? Zwykle koło ciebie kręcili się inni- a teraz? Teraz zdawał się być tutaj sam.
-Wędrowałem z Tendaiem dość długi czas, potem spotkaliśmy dziwnego szamana i mówił, ze wiśniowy musi podążyć inną drogą aby uporać się ze swoimi demonami a ja inna aby ze swoimi - Zasiadł na tyłku rozmyślając-No i skierowałem się tutaj, byłem za wielką woda tam daleko i no nie marnowałem czasu, trzeba jakoś wyglądać- Dodał szczerząc lekko kiełki do ojca. Cieszył się tego spotkania i miał wesoły głos.
-Kiedy wracasz do domu?- Zagaił, myśląc o skale, dla piegowatego tam był dom.

Awatar użytkownika
Tib
Specjalizacja:
wojownik 2
Wojownik 2
Niezłomność Królów
Niezłomność Królów
Druga Skóra
Druga skóra
łowca 1
Łowca 1
krokodyl
Krokodyl
tropiciel
Tropiciel
Kontakt:

Post autor: Tib » 28 lip 2023, 20:16

Słysząc o innych Tib wyraźnie posmutniał na pysku.
-Zginęli, a przynajmniej większość z nich a wszystkie tutejsze stada zostały zniszczone. Pod twoją nieobecność mieliśmy tu najazd H'runów, którzy wyrugowali tę krainę z życia. Przez ostatni rok siedziałem tutaj i zabijałem każdego najeźdźcę, który wpadł mi w łapy- streścił mu pokrótce. Oczywiście pominął tę część o swoim szaleństwie i mordowaniu całkowicie niewinnych osób.
-Tendai? Nic mi to imię nie mówi, ale ciesze się, że chociaż ty nie narzekałeś na brak towarzystwa. A z szamanami chyba już tak jest, nigdy nie spotkałem żadnego normalnego- zażartował.
-Ale mam nadzieję, że pomógł ci się uporać z tym co cie męczyło- zapytał, a w jego spojrzeniu pojawiła się troska.
-Co do powrotu do domu...to chciałbym cię poprosić o szczerą odpowiedź. Czy wierzysz, że w swoich decyzjach kieruję się dobrem Lwiej Ziemi i zależy mi na niej?-

Odpowiedz

Wróć do „Kilimandżaro”