x
Newsy
- 07.04.2024
- Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
- 06.04.2024
- Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
- 07.03.2024
- Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
- 04.02.2024
- Postacią Miesiąca został Tauro
- 31.01.2024
- Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
- Aktualności fabularne
- > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
- Przewrót na Lwiej Ziemi
- > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
- Gniew Przodków
- > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
- Epidemia w dżungli
- > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
- Szkarłatne Grzywy
- > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Poszukiwania
Stada
Lwia Ziemia przywódcy: Khalie, Ushindi
Pazury Północy przywódca: Umahiri
Szkarłatne Grzywy przywódca: Ragir, Sigrun
Wielkanocna polana
- Datura
- Gatunek: Lew
- Data urodzenia: 19 paź 2015
- Specjalizacja:
- Zdrowie: 100
- Waleczność: 41
- Zręczność: 47
- Percepcja: 67
- Kontakt:
Re: Wielkanocna polana
Kawałki skorupy posypały się na trawę, a szamanka z ciekawością zajrzała do wnętrza jajka, by ujrzeć jego zawartość.
- Co to ma być?! - nie kryła swojego oburzenia. Nie po to przedzierała się przez te chaszcze, żeby znaleźć jajko które było puste w środku. Uderzyła mocniej, aż cała skorupka się pokruszyła, ale dalej nic nie znalazła. Odrzuciła ze złością skrawki i znów zanurzyła się w krzakach. Może następnym razem będzie miała więcej szczęścia.
- Co to ma być?! - nie kryła swojego oburzenia. Nie po to przedzierała się przez te chaszcze, żeby znaleźć jajko które było puste w środku. Uderzyła mocniej, aż cała skorupka się pokruszyła, ale dalej nic nie znalazła. Odrzuciła ze złością skrawki i znów zanurzyła się w krzakach. Może następnym razem będzie miała więcej szczęścia.
- Athastan
- Data urodzenia: 25 cze 2015
- Specjalizacja:
- Zdrowie: 0
- Waleczność: 32
- Zręczność: 50
- Percepcja: 70
- Kontakt:
Ze środka jajak nie wyskoczył żaden upiór czy gadzina, nic też nie próbowało ugryźć wetkniętego do wnętrza nosa. Nic się też nie wylało, a to w wypadku tłuczonych jajek było raczej niecodzienne i jedynie potwierdzało tezę o ich nienaturalnym pochodzeniu. Aczkolwiek to co znalazło się wewnąt na prawdę go zaskoczyło.
- To chyba jednak nie są jajka z których się coś wykluwa. W środku jest skóra, problem w tym że bez zawartości i wyprawiona... - stwierdził, po czym odwrócił się, słysząc oburzony głos szamanki.
- A ty cóż tam takiego znalazłaś? - zapytał, bowiem przez krzaki w których uparła się siedzieć nie był w stanie niczego zobaczyć.
- To chyba jednak nie są jajka z których się coś wykluwa. W środku jest skóra, problem w tym że bez zawartości i wyprawiona... - stwierdził, po czym odwrócił się, słysząc oburzony głos szamanki.
- A ty cóż tam takiego znalazłaś? - zapytał, bowiem przez krzaki w których uparła się siedzieć nie był w stanie niczego zobaczyć.
Każdy rytuał niewłaściwe stosowany może zagrażać twojemu życiu lub zdrowiu.
Pierwszy Szaman przypomina - nigdy nie używaj cebuli w celach magicznych!
Cały Ath
Cały Ath
- Datura
- Specjalizacja:
- Kontakt:
Wystawiła łeb z krzaków, by spojrzeć na Athastana. Zrobiła to jednak zbyt gwałtownie i walnęła głową o niską gałąź.
- Auć! A niech to dżuma pochłonie! - była coraz bardziej zirytowana całą sytuacją.
- Skóra? Przecież to bez sensu. Może ten gatunek zrzuca skórę jak węże, tylko że przed wykluciem? - to przypuszczenie nie miało wiele sensu ale w tej sytuacji trudno było logicznie wyjaśnić co się dzieje wokół.
- No właśnie nic nie znalazłam. Było puste! Ktoś musiał je wcześniej opróżnić. Może wyjął zawartość przez dziurkę której nie zauważyłam. Poszukam kolejnego. - oznajmiła i powróciła do przedzierania się przez krzaki.
- Auć! A niech to dżuma pochłonie! - była coraz bardziej zirytowana całą sytuacją.
- Skóra? Przecież to bez sensu. Może ten gatunek zrzuca skórę jak węże, tylko że przed wykluciem? - to przypuszczenie nie miało wiele sensu ale w tej sytuacji trudno było logicznie wyjaśnić co się dzieje wokół.
- No właśnie nic nie znalazłam. Było puste! Ktoś musiał je wcześniej opróżnić. Może wyjął zawartość przez dziurkę której nie zauważyłam. Poszukam kolejnego. - oznajmiła i powróciła do przedzierania się przez krzaki.
- Athastan
- Specjalizacja:
- Kontakt:
Skrzywił się, gdy pobliski krzak zatrząsł się od uderzenia. Nie wyglądało to zbyt przyjemnie - na pewno będzie ładny guz.
Natomiast teoria o stworzeniach liniejących jeszcze przed wykluciem może i miała by jakiś sens, wszak natura miała rozmaite dziwactwa, ale był pewien problem z faktami. Mianowicie to definitywnie nie była wylinka.
Jeśli znasz gatunek, który liniejąc zrzuca z siebie wyprawioną skórę, na oko dik-dika, na dokładkę poskładaną w równą kostkę... Wyglądało na to, że tak na prawdę te 'jajka' nie miały nic wspólnego z jajkami, może poza opakowaniem. Ale czym w takim razie mogły być?
Puste powiadasz? Wiesz co, mam już chyba teorię, czym to to może być. Ale racja, lepiej sprawdzić ich więcej. - przytaknął i zabrał się do szukania kolejnych.
- Tylko jak by to, na Praojca, miało w takim razie działać? - mruknął pod nosem, snując swoje rozważania.
Natomiast teoria o stworzeniach liniejących jeszcze przed wykluciem może i miała by jakiś sens, wszak natura miała rozmaite dziwactwa, ale był pewien problem z faktami. Mianowicie to definitywnie nie była wylinka.
Jeśli znasz gatunek, który liniejąc zrzuca z siebie wyprawioną skórę, na oko dik-dika, na dokładkę poskładaną w równą kostkę... Wyglądało na to, że tak na prawdę te 'jajka' nie miały nic wspólnego z jajkami, może poza opakowaniem. Ale czym w takim razie mogły być?
Puste powiadasz? Wiesz co, mam już chyba teorię, czym to to może być. Ale racja, lepiej sprawdzić ich więcej. - przytaknął i zabrał się do szukania kolejnych.
- Tylko jak by to, na Praojca, miało w takim razie działać? - mruknął pod nosem, snując swoje rozważania.
Cały Ath
Cały Ath
- Datura
- Specjalizacja:
- Kontakt:
Pierwsze słyszała, żeby dik-diki wykluwały się z jajek, ani tym bardziej żeby tak łatwo pozbywały się skór.
- Może ktoś próbował ją w ten sposób ukryć, chowając w tym jajku. Tylko dlaczego? I czemu wybrał na kryjówkę takie kolorowe skorupy? - zastanawiała się, szukając kolejnego łupu.
- Opowiedz o swojej teorii. W tej chwili uwierzę w nawet najbardziej szaloną. - rzekła z rezygnacją, gdy pod kolejnym krzakiem nic nie znalazła.
- Zaraz, chyba coś mam! - zaczęła szybciej odrzucać liście i gałęzie, by wygrzebać spod nich kolejne kolorowe znalezisko. Tym razem było fioletowe w pomarańczowe, geometryczne wzory.
- Zobaczmy, co kryje się w tym. - ponownie zachowała środki ostrożności, rozbijając skorupę kijkiem trzymanym z zębach. Gdyby coś z niego wyskoczyło, od razu przywaliłaby temu stworzeniu patykiem po łbie.
+1x mała skóra
- Może ktoś próbował ją w ten sposób ukryć, chowając w tym jajku. Tylko dlaczego? I czemu wybrał na kryjówkę takie kolorowe skorupy? - zastanawiała się, szukając kolejnego łupu.
- Opowiedz o swojej teorii. W tej chwili uwierzę w nawet najbardziej szaloną. - rzekła z rezygnacją, gdy pod kolejnym krzakiem nic nie znalazła.
- Zaraz, chyba coś mam! - zaczęła szybciej odrzucać liście i gałęzie, by wygrzebać spod nich kolejne kolorowe znalezisko. Tym razem było fioletowe w pomarańczowe, geometryczne wzory.
- Zobaczmy, co kryje się w tym. - ponownie zachowała środki ostrożności, rozbijając skorupę kijkiem trzymanym z zębach. Gdyby coś z niego wyskoczyło, od razu przywaliłaby temu stworzeniu patykiem po łbie.
Datura wyrzuca 1d13:
4
4
+1x mała skóra
- Narie
- Data urodzenia: 06 mar 2018
- Specjalizacja:
- Zdrowie: 85
- Waleczność: 50
- Zręczność: 40
- Percepcja: 60
- Kontakt:
Jednak w przeciwieństwie do Hakiego Narie nie traciła entuzjazmu.
- Nie martw się, na pewno tam coś znajdziemy - zawołała do przyjaciela, jednocześnie podbiegając do kolejnej kępy krzaków i wsadzając w nie głowę.
- Nie martw się, na pewno tam coś znajdziemy - zawołała do przyjaciela, jednocześnie podbiegając do kolejnej kępy krzaków i wsadzając w nie głowę.
- Lyarra
- Data urodzenia: 04 sty 2018
- Specjalizacja:
- Waleczność: 60
- Zręczność: 54
- Percepcja: 40
- Kontakt:
Pomysł lwicy okazał się wręcz znakomity. Tak jak przypuszczała, na drzewie widniało wielkie gniazdo. Szybko przeszła po gałęziach w jego stronę. Tak! Pośród piór i małych, szarych jajeczek leżało jedno wielkie, wzorzyste, całe błyszczące niczym słońce. Szybkim ruchem łapy wytrąciła zdobycz z gniazda, po czym zeskoczyła na ziemię, by zobaczyć, co znajduje się wewnątrz rozbitego już złotego jaja.
+1x Płynny Szał
Lyarra wyrzuca 1d25:
12
12
+1x Płynny Szał
- Ua
- Data urodzenia: 10 maja 2017
- Waleczność: 35
- Zręczność: 67
- Percepcja: 48
- Kontakt:
Hm, najwidoczniej nikt nie zamierzał zwrócić na mnie uwagi. Cóż za źle wychowane persony! Prychnęłam cicho i aż tupnęłam lekko łapą z niezadowolenia. W tym momencie mój wzrok przykuł duży głaz, z mniejszymi kamykami wokół. Czy mi się zdawało, czy tamte z lewej wyglądały na nieco obluzowane? Podeszłam bliżej i delikatnie rozgarnęłam pomniejsze kawałki skały. Tak! W środku było coś na wzór jamy, a w niej zobaczyłam jakieś złote błyski. Szybko uporałam się z resztą obluzowanych kamieni i już wyciągałam na światło dzienne wielkie, piękne, złociste jajo.
+1x bawełna
Ua wyrzuca 1d25:
2
2
+1x bawełna
- Haki
- Gatunek: lew
- Data urodzenia: 22 kwie 2017
- Specjalizacja:
- Waleczność: 68
- Zręczność: 59
- Percepcja: 30
- Kontakt:
Zaraz po słowach Narie na pysku Hakiego pojawił się szeroki uśmiech. Zielonooki ruszył za brązową, a kiedy ta wepchnęła łeb w zarośla w jego pojawił się pewien pomysł. Kiedy księżniczka buszowała w zaroślach, nastolatek delikatnie pchnął ją łapą do przodu.
- Athastan
- Specjalizacja:
- Kontakt:
Cóż, szalone okoliczności wymagają szalonych teorii. Aczkolwiek są różne stopnie szaleństwa, w tym takie, do których jeszcze nie dotarł. Póki co starał się jeszcze kierować zasadą 'Siekacza Ockhama', oczywiście na tyle, na ile dało się ją zastosować.
- Cóż, zasugerował bym, że te jajkokształtne obiekty są tak na prawdę jakimś rodzajem szczelnego zasobnika służącego do długotrwałego przechowywania jakiś zasobów. To dawało by również możliwość wytłumaczenia ich specyficznego barwienia - kolory mogą być jakimś kodem informującym o zawartości i jej cechach.
Ale dla czego teraz nagle zaczęły się tak masowo pojawiać? Może upłynął już nadany im termin przydatności do użycia, albo ktoś przeprowadzał inwentaryzację i wyrzucił resztki? - pytaniem jeszcze pozostawało kto, ale to była kwestia na za chwilę.
- I co, też masz skórę? - gdyby faktycznie tak było, mogło by to świadczyć o tym, że obydwa obiekty pochodzą z tej samej partii materiału. Należało by w tedy porównać ich wzory...
Przetrwał rozmyślania ponieważ jego oczom ukazało się kolejne znalezisko:
+ 1x Sól
- Cóż, zasugerował bym, że te jajkokształtne obiekty są tak na prawdę jakimś rodzajem szczelnego zasobnika służącego do długotrwałego przechowywania jakiś zasobów. To dawało by również możliwość wytłumaczenia ich specyficznego barwienia - kolory mogą być jakimś kodem informującym o zawartości i jej cechach.
Ale dla czego teraz nagle zaczęły się tak masowo pojawiać? Może upłynął już nadany im termin przydatności do użycia, albo ktoś przeprowadzał inwentaryzację i wyrzucił resztki? - pytaniem jeszcze pozostawało kto, ale to była kwestia na za chwilę.
- I co, też masz skórę? - gdyby faktycznie tak było, mogło by to świadczyć o tym, że obydwa obiekty pochodzą z tej samej partii materiału. Należało by w tedy porównać ich wzory...
Przetrwał rozmyślania ponieważ jego oczom ukazało się kolejne znalezisko:
Athastan wyrzuca 1d13:
8
8
► Pokaż Spoiler
Cały Ath
Cały Ath